Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Neoficiāli: Vācijas valdība grasās dot zaļo gaismu Bundeslīgas atsākšanai

Agris Suveizda

Neoficiāli: Vācijas valdība grasās dot zaļo gaismu Bundeslīgas atsākšanai
Minhenes "Bayern" spēlētāji Leons Gorecka un Seržs Gnabrī. Foto: imago images/Ulmer Pressebildagentur/Scanpix

Ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz saviem avotiem, pavēstījusi, ka Vācijas kanclere Angela Merkele rīt gaidāmajā telekonferencē ar reģionu vadībām grasās pieņemt virzītos ierobežojumu atvieglojumus – tai skaitā arī profesionālā futbola atsākšanos.

Kopš vakardienas Vācijā atkal ir ļauts atvērt muzejus un frizētavas, autobūves rūpnīcas un citus objektus. Ja pašlaik Eiropas lielākajā ekonomikā ir ļauts strādāt mazajiem veikaliem, tad visdrīzāk tiks atvērti arī lielveikali – iespējams, no 11. maija.

Paredzams, ka Vācijas valdība ļaus pakāpeniski atvērt arī skolas, tiesa gan, vairums bērnu mācību iestādes varēs apmeklēt dalītās plūsmās, nevis kā agrāk bija ierasts. Lai mazinātu problēmas strādājošajiem vecākiem, pamazām atvērties varētu arī bērnudārzi. Kanclere gan atgādina, ka uzņēmumu un citu objektu pāragra un pārāk strauja atvēršana var ievērojami palielināt risku sagaidīt Covid-19 uzliesmojuma otro vilni.

Gaidāms, ka rītdien atļauju atgriezties dzīvē saņems arī Vācijas profesionālais futbols. Vācijas Bundeslīga agrāk sapņoja par sākšanu jau 2. maijā, iepriekšēja nedēļā nācās pārcelt arī mērķi par 9. maiju, taču tagad dienas kārtībā esot divi datumi – 15. vai 23. maijs. "Reuters" raksta, ka sezona, iespējams, varētu atsākties jau pēc desmit dienām – bez skatītājiem tribīnēs, protams. Atgādinām, ka visi 36 pirmo divu līgu klubi veica obligātās Covid-19 pārbaudes, kopumā pozitīviem esot nepilniem 0,6% spēlētāju, treneru un personāla pārstāvju – no 1724 analīzēm pozitīvas izrādījās 10.

Bundeslīgā vēl atlicis aizvadīt deviņas pilnas kārtas, kā arī vienu pārcelto spēli un pārspēles par palikšanu augstākajā līgā pēc pamatsezonas beigām. Kausa izcīņā atlikušas pusfinālspēles un fināls. Atgādinām, ka jau piektdien vajadzētu sākties Dienvidkorejas čempionāta sezonai, bet sestdien starts gaidāms Fēru salās. Tikmēr Ungārijā futbols 23. maijā atsāksies ar kausa pusfināliem, kamēr augstākā līga, kurā spēlē arī Igors Tarasovs, gatavojas atsāksies 30. maijā. Somijas valdība vakar lēma, ka profesionālā sporta sacensības drīkstēs atsākties no 1. jūnija.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-...

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:22, pirms 4 gadiem
Sen bija laiks sākt spēlet..pietiek ākstīties..jāsak piepildīt satadioni

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:35, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Sen bija laiks sākt spēlet..pietiek ākstīties..jāsak piepildīt satadioni
Itālijā vidējais mirušo vecums ir 81 gads. 83% no ~29.000 jau bija 2 veselības kaites.

     [+] [-]

, 2020-05-05 14:34, pirms 4 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Itālijā vidējais mirušo vecums ir 81 gads. 83% no ~29.000 jau bija 2 veselības kaites.
Tad jau tu savus vecvecākus būtu gatavs norakstīt, ka tik nav nekādu ierobežojumu?

     [+] [-]

, 2020-05-05 14:41, pirms 4 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Itālijā vidējais mirušo vecums ir 81 gads. 83% no ~29.000 jau bija 2 veselības kaites.
Vīrus paņem tik tos..kam sen jau pie pētera bija jābut..namgejs,ķirbju karaliene,ziņu nozombētie dalbajobi to uztver kā kaut ko ārkārtēju un nopietnu