Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

“Bayer” atspēlējas pret Berlīnes “Union”, pusfinālā iekļūst arī “Eintracht”

Edgars Mūrnieks
Edgars Mūrnieks

“Bayer” atspēlējas pret Berlīnes “Union”, pusfinālā iekļūst arī “Eintracht”
Leverkūzenes "Bayer" svin vārtu guvumu. Foto: EPA/scanpix

Vācijas kausā šovakar tika noskaidroti atlikušie divi pusfinālisti. Pirmajā mačā Leverkūzenes “Bayer” savā laukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja Berlīnes “Union”, savukārt otrajā spēlē Frankfurtes “Eintracht” ar 2:0 pieveica Brēmenes “Werder”.

Pirmās spēles ievadā bumbu vairāk kontrolēja “Bayer”, tomēr pie bīstama momenta tika tieši Berlīnes “Union”, bet somu vārtsargs Lukass Hradeckis bija uzdevumu augstumos. 39. minūtē viesi izvirzījās vadībā. Mariuss Bulters laukuma malā apsteidza sedzēju, un atrada soda laukumā dāņu uzbrucēju Markusu Ingvartsenu, kurš bija nekļūdīgs, izvirzot “Union” vadībā ar rezultātu 1:0. Leverkūzenes “Bayer” pirmajā spēles daļā nespēja nopietni apdraudēt viesu sargātos vārtus.

Pēc pārtraukuma spēles gaita ievērojami mainījās, kad 71. minūtē otro dzelteno kartīti saņēma “Union” aizsargs Kristofers Lencs. To ļoti ātri izmantoja Leverkūzenes “Bayer”, kas minūti vēlāk izlīdzināja rezultātu (1:1). Precīzs no vārtu priekšas bija Karims Bellarabi. Vairākumā mājnieki manāmi atdzīvojās un pārņēma spēles gaitu. 86. minūtē “Bayer” beidzot izdevās gūt uzvaras vārtus, kad precīzs sitiens ar galvu padevās čīlietim Čārlzam Aranguisam (2:1). 90+2. minūtē francūzis Musa Diabī dubultoja pārsvaru, ļaujot spēlei beigties ar rezultātu 3:1.

Otrā mača pirmajā puslaikā Frankfurtes “Eintracht” un Brēmenes “Werder” apmainījās ar bīstamiem momentiem. Vairākkārt laukuma saimniekus glāba komandas vārtsargs Kevins Traps, neļaujot viesiem atklāt spēles rezultātu. To izdevās izdarīt tieši “Eintracht”, kad 45+6. minūtē no 11 metru soda atzīmes precīzs bija portugālis Andrē Silva (1:0).

Pārsvaru 60. minūtē dubultoja japānis Daiči Kamada, kurš bija precīzs no gaisa, pēc Filipa Kostiča izpildītā centrējuma soda laukumā (2:0). Kostičs 90+1. minūtē nopelnīja nevajadzīgu sarkano kartīti, kas neļaus spēlēt kausa pusfinālā. “Werder” nespēja ne reizi pārspēt Trapu, tādējādi “Eintracht” varēja svinēt panākumu.

Kausa labāko četriniekā tikušas trīs Bundeslīgas komandas (Minhenes “Bayern”, Leverkūzenes “Bayer” un Frankfurtes “Eintracht”), kā arī Vācijas pēc spēka ceturtās līgas komanda "Saarbrucken". Pusfinālistes pretiniekus uzzinās svētdien, 8. martā, kad notiks izloze. Pusfināla spēles paredzētas 21. un 22. aprīlī. Fināls Berlīnē tiks aizvadīts 23. maijā.

Vācijas kausa izcīņa, 1/4 fināli

Spēlerezultāts
Bayern - Schalke1:0
Bayer - Union Berlin3:1
Eintracht - Werder2:0
Saarbrucken - Dusseldorf1:1 (11 m 7:6)