Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Tuhels: "Dortmundei jābūt saliedētai, tikai tā varam sasniegt augstākās virsotnes"

Tuhels: "Dortmundei jābūt saliedētai, tikai tā varam sasniegt augstākās virsotnes"
H.J Vacke, T.Tuhels, M.Corks preses konferencē
Foto: AP/Scanpix

Oficiālā preses konferencē trešdenas rītā Dortmundē, kā Jirgena Klopa pēctecis galvenā trenera amatā tika prezentēts Tomass Tuhels, kuram līgums ar Dortmundi ir uz trīs sezonām.

Preses konferences sākumā "Borussia" sporta direktors Mihaels Corks šo soli raksturoja kā loģisku: "Tomasa darbs Maincā pierādīja, ka viņš ir piemērotākais cilvēks šim amatam. Esmu pārliecināts par viņa kvalitātēm, jo Tomass ir taktiski spēcīgs un emocionāls speciālists."

Trīs nedēļas pirms sagatavošanās posma sākuma neviens no uzaicinātajiem Dortmundes pārstāvjiem (klātienē bija arī ģenerāldirektors Hans Joahims Vacke) nespēja atbildēt uz jautājumu, kāda būs nākamās sezonas komandas seja, vien piebilstot, ka pašlaik neesot lieku līdzekļu jaunu spēlētāju iegādei.

"Esmu laimīgs, būdams Dortmundes "Borussia" treneris. Gadu ilgajā pauzē esmu piepildījis mērķi vadīt komandu ar lielu vārdu, bagātām tradīcijām. Tas būs liels izaicinājums. Kāpēc izaicinājums? Mums ir jānoķer šī brīža valsts labākās četras komandas, lai vēlāk paceltos līdz tam līmenim, kur Dortmunde bija pirms pāris sezonām, proti, starp Eiropas vadošajiem klubiem," kaujinieciski noskaņots bija Tuhels. "Nebija grūti pieņemt šo lēmumu, komandā ir prasmīgi spēlētāji un lieliska vadība. Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, mums jābūt centīgiem, drosmīgiem, neatlaidīgiem, kā arī nedaudz pieticīgiem. Manā vadībā nepieļaušu, ka komandā valda egoisms. Jābūt saliedētiem, jo tikai tā es spēšu pacelt komandu līdz augstākajām virsotnēm."

Pēdējos gados Dortmunde ir spēlējusi skatāmu, uzbrūkošu futbolu, kā turpināšana ietilpst arī Tuhela nākamo sezonu plānos: "Komanda un fani mīl aktīvu futbolu. Pēc tā mūs atpazīst visā pasaulē. Vēlamies būt spēles noteicēji."

Šo bundeslīgas sezonu Dortmundes "Borussia" noslēdza sev necilajā 7. vietā, piekāpjoties "Wolfsburg" arī kausa finālā (1:3), tomēr kvalificējoties UEFA Eiropas līgai, kurā startēs no trešās kvalifikācijas kārtas.

Tuhela karjera

GadsKomanda
2000.-2005.VfB Stuttgart U19
2007.-2008.FC Augsburg II
2009.-2014.1. FSV Mainz 05
2015-…Borussia Dortmund

Izmantotie resursi:
Sportnachrichten

  -1 [+] [-]

, 2015-06-04 16:40, pirms 9 gadiem
Tuhels - interesanta personība, brīžam rādīja brīnumus ar Maincu, vienu sezonu pat uzvarēja pirmās septiņas spēles pēc kārtas un pēcāk kvalificēja Maincu Eiropas līgai. Būtībā vienīgais loģiskais aizstājējs Klopam, būdams jauns un šķietami inovatīvs. Tomēr visdrīzāk Dortmunde atkal nostiprināsies labas vidusmēra komandas statusā. Sapņu futbols ir beidzies. Bet bija ļoti interesants laiks, arī tādā ziņā ka BVB fenomens radās pilnībā pašu spēkiem, padarot izcilu to komandu, kas ir, nevis nākot ar lielu finanšu šprici un sapērkot talantus.