Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Lai mazinātu agrīno specializāciju, "Bayern" likvidēs U9 un U10 komandas

Agris Suveizda

Lai mazinātu agrīno specializāciju, "Bayern" likvidēs U9 un U10 komandas
Minhenes "Bayern" akadēmija. Foto: fcbayern.com

Vācijas futbola klubs Minhenes "Bayern" paziņojis, ka dažu gadu laikā likvidēs akadēmijas U9 un U10 komandas, lai bērni ilgāk varētu attīstīties savu māju tuvumā un ilgāk varētu nodarboties arī ar citiem sporta veidiem.

Līdz 2021./22. g. sezonai klubs atteiksies no U9 komandas, bet līdz 2022./23. g. sezonai šķirsies arī no U10 vienības. "Apzināmies mūsu sociālo atbildību, īpaši pret ļoti jauniem futbolistiem Minhenes apkārtnē un tuvējos reģionos. Ar šo soli bērni varēs ilgāk augt savā ierastajā vidē savas apkārtnes klubos bez spiediena uz rezultātu," saka akadēmijas sporta direktora vietnieks Holgers Zaics.

"Šis ir lēmums bērnu labā," piebilst U9-U15 sporta direktors Pēters Venningers. "Ar šo soli vēlamies panākt, lai bērniem agrā vecumā brīvajā laikā būtu lielāka radošā brīvība un lai viņiem būtu iespēja izmēģināt arī citus sporta veidus. Ilgtermiņa pētījumi liecina, ka dažādu sporta veidu prasmju apgūšana var dot pozitīvu grūdienu uz futbolista sniegumu."

Lai arī komandas vairs nepastāvēs, "Bayern" gan piedāvās regulārus dažāda veida treniņus un nodarbības Minhenes un apkārtējo reģionu talantīgākajiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/de/news/2020/0...

     [+] [-]

, 2020-05-04 07:46, pirms 4 gadiem
Interesants risinājums,bet vai pareizs?Tiesa,Bavārija sev vajadzīgos spēlētājus,arī jauniešus,iegādāsies jebkurā laikā no citiem klubiem.Nabags dar kā var,bagāts kā grib.Prakse rāda,ka tie zēni,kuri atnāk trenēties 9-10 gadu vecumā,krietni atpaliek no tiem,kuri jau gadus 3-4 ir trenējušies.Ir jābūt izcilam talantam,lai panāktu tos,kuri jau labu laiku to jau ir darījuši.Pie tam improvizāciju,kas nāktu no sētas futbola,mūslaiku treneri nepieļautu,visam jānotiek pēc shēmām.Cita lieta,ja teiksim valstī pieņem lēmumu,ka futbolā uzņem tikai no 10 gadu vecuma,bet tas nekad nenotiks,jo tad talantīgākos savāks citi sporta veidi.Kaut kā tā.

     [+] [-]

, 2020-05-04 08:56, pirms 4 gadiem
Tikai bizness..... Kāpēc jāieguldās bērnos, bez skaidrās nākotnes, ja var par daudz mazākiem līdzekļiem nopirkt 17-20g jaunekli. Bet, nu katram savs.

     [+] [-]

, 2020-05-04 10:42, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Interesants risinājums,bet vai pareizs?Tiesa,Bavārija sev vajadzīgos spēlētājus,arī jauniešus,iegādāsies jebkurā laikā no citiem klubiem.Nabags dar kā var,bagāts kā grib.Prakse rāda,ka tie zēni,kuri atnāk trenēties 9-10 gadu vecumā,krietni atpaliek no tiem,kuri jau gadus 3-4 ir trenējušies.Ir jābūt izcilam talantam,lai panāktu tos,kuri jau labu laiku to jau ir darījuši.Pie tam improvizāciju,kas nāktu no sētas futbola,mūslaiku treneri nepieļautu,visam jānotiek pēc shēmām.Cita lieta,ja teiksim valstī pieņem lēmumu,ka futbolā uzņem tikai no 10 gadu vecuma,bet tas nekad nenotiks,jo tad talantīgākos savāks citi sporta veidi.Kaut kā tā.
Bayern ir relatīvi švaka jauniešu sistēma. Esošaja sastāva laikam Millers atnaca 10 gados un daži 18-19 gados . Pārējie visi sapirkti jau kā pieaugušie. Vēsturiski Lāms arī atnaca 10 gados, Badštubers 13 un Švainštaigers 14 gados un tas manuprāt arī viss, kas Minhenei no savas sistēmas jauniešiem 21.gadsimtā ir bijis.

     [+] [-]

, 2020-05-04 10:56, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Bayern ir relatīvi švaka jauniešu sistēma. Esošaja sastāva laikam Millers atnaca 10 gados un daži 18-19 gados . Pārējie visi sapirkti jau kā pieaugušie. Vēsturiski Lāms arī atnaca 10 gados, Badštubers 13 un Švainštaigers 14 gados un tas manuprāt arī viss, kas Minhenei no savas sistēmas jauniešiem 21.gadsimtā ir bijis.
sorry vecīt, bet - "Bayern" esot relatīvi švaka jauniešu sistēma??? Es gan te Minhenē redzu pavisam ko citu. Sistēma ir tik milzīga, par kādu jebkura cita valsts sistēma var tikai sapņot.
Cita lieta ir - jaunu talantu trūkums, jo ... nu ir ērtāk sēdēt pie datora un spaidīt kursora pogas vai džoistiku, nekā sevi dzenāt treniņos(vismaz sākumā tā daudziem sīčiem ir problēma). Un tieši tāpēc arī Bayern šobrīd izlēmusi samazināt kvantitāti, lai uz futbolu nāktu tie, kam tā spēle patiešām interesē.

     [+] [-]

, 2020-05-04 12:04, pirms 4 gadiem
Tikmēr mūsējos dzenam turnīros, tabulās, vērtējumos jau no U6 vecuma. A kā tad savādāk vecākiem atskaitīsies par iekasētajām dalības maksām? Padomju domāšana vēl ļoti stipra mūsu galvās.