Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" par 21,45 miljoniem eiro atpērk Lionas uzbrucēju Mariano

Agris Suveizda

Madrides "Real" par 21,45 miljoniem eiro atpērk Lionas uzbrucēju Mariano
Mariano Diass
Foto: AFP/Scanpix

Madrides "Real" un Lionas "Olympique" oficiāli paziņojuši par 25 gadus vecā Mariano Diasa pāreju. Uzbrucējs parakstījis piecu gadu līgumu un tiks prezentēts rītdienas pēcpusdienā.

Lionas "Olympique" atklāja, ka darījuma nosacītā vērtība ir 33 miljoni eiro, taču, tā kā Madrides "Real" pienācās 35% no Mariano pārdošanas summas, realitātē Spānijas superklubam šī pāreja izmaksās vien 21,45 miljonus eiro. Nedēļas sākumā Lionas "Olympique" par transfēru vienojās ar citu Spānijas klubu "Sevilla", tomēr pirms gada noslēgtajā līgumā bija iekļauts vēl viens "Real" izdevīgs punkts – Madrides klubs 48 stundu laikā kopš informēšanas par vienošanos ar citu klubu varēja pielīdzināt summu un atgūt spēlētāju savā rīcībā. Ko "Real" arī izdarīja. Lionas "Olympique" bez 21,45 miljoniem pienāksies arī 15% nākamās transfēra summas gadījumā, ja "Real" pārdos Mariano.

Barselonā dzimušais Mariano "Real" sistēmai pievienojās 2011. gadā, taču lielākoties spēlēja rezerves komandās. Viņa pirmā un līdz šim vienīgā sezona pirmajā vienībā bija 2016./17.g., kad Spānijas čempionātā Mariano astoņos mačos gāja uz maiņu un guva vienus vārtus. Čempionu līgā Mariano aizvadīja vien piecas minūtes, bet Karaļa kausā piecās spēlēs iesita četrus vārtus. Tiesa, visus pret trešās līgas klubu. Mariano šovasar kļuvis par "Real" ceturto lielo pirkumu pēc Vinisjusa (45 miljoni), Tibo Kurtuā (35) un Alvaro Odriosolas (30). 2013. gadā Mariano pārbaudes spēlē debitēja Dominikānas izlasē, taču vairāk maču nav aizvadījis un drīkst pretendēt uz iesaukšanu Spānijas valstsvienībā.

Pirms gada Mariano par astoņiem miljoniem eiro pārgāja uz Lionas "Olympique" un Francijas čempionātā sāka 30 no 34 spēlēm, guva 18 vārtus, kā arī izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Lai arī kopā ar Nabilu Fekiru (19 vārti) un Memfisu Depaju (18) viņš veidoja Lionas uzbrukuma triecienspēku, Mariano nereti tika kritizēts par momentu šķērdēšanu un individuālismu soda laukuma tuvumā, un viņa pozīcijas uzbrucēju hierarhijā šīs sezonas sākumā visdrīzāk būtu kritušās.

Lionas "Olympique" gaidāmas saspringtas pēdējās dienas vasaras pāreju periodā. Mariano vietā lionieši vēlas iegādāties 22 gadus veco franču uzbrucēju Mūsu Dembelē. PSG audzēknis un bijušais "Fulham" spēlētājs iepriekšējā Skotijas čempionāta sezonā 25 spēlēs guva deviņus vārtus un ir principiāli piekritis Lionas piedāvājumam, taču vēl notiek kaulēšanās ar "Celtic" vadību par pārejas summu, kas varētu būt ap 15 miljoniem eiro. Tāpat Liona meklē arī malējo uzbrucēju, jo Maksvels Kornē vēlas lielāku spēles laiku un ir panākta mutiska vienošanās par darījumu ar "Wolfsburg", kas varētu būt aptuveni 18 miljonu vērtībā. Taču pāreja notiks tikai tad, ja Liona atradīs kotdivuārieša aizstājēju. Prioritāte esot Kornē tautietis Nikolā Pepē - Liona ar Lilli jau ir vienojusies, bet vēl ir jāpārliecina pats spēlētājs.

Francijas trešā spēcīgākā kluba uzbrukums šovasar būs kardināli mainījies. Jau vasaras sākumā par 20 miljoniem tika pārdots tobrīd 16 gadus vecais talants Villems Gebelss, kurš noraidīja virkni līguma piedāvājumu un pievienojās "Monaco". Par desmit miljoniem uz "Nice" pārcēlās Mizjans Maolidā, bet neilgi pēc tam krusteniskās saites sarāva cits talantīgs Lionas uzbrucējs Amins Guirī, kuram Maolidā prombūtnē bija paredzēta vieta rotācijā. Savukārt par astoņiem miljoniem Vācijas klubam "Mainz" tika pārdots Žans Filips Matetā, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja īrē "Ligue 2" un 37 spēlēs guva 19 vārtus. Vienīgais jaunpienācējs priekšējā līnijā ir 21 gadu vecais Martēns Terjē, kurš jau ziemā par 11+4 miljoniem tika iegādāts no "Lille" un vasarā atgriezās no īres "Strasbourg".

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/noticias...
https://www.ol.fr/fr-fr/contenus/ar...

     [+] [-]

, 2018-08-30 09:39, pirms 6 gadiem
Tomēr labāk nekā Mayorals. Mariano ir pamatīgi "izaudzis" kā uzbrucējs Lionā.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-30 09:42, pirms 6 gadiem

Ir taču jāmāk par vienu un to pašu tēmu nopelnīt divreiz.
Madrides "Real" iegādāsies iepriekš pārdoto...

  -2 [+] [-]

, 2018-08-30 09:54, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja:
Ir taču jāmāk par vienu un to pašu tēmu nopelnīt divreiz.
http://sportacentrs.com/futbols/spanija/28082018-madrides_real_iegadasies_ieprieks_pardoto
Tāpēc, ka tad tas nebija oficiāli noticis, tā bija tikai iespējamība. Tagad deals ir oficiāli noslēgts. Kas nav skaidrs?

     [+] [-]

, 2018-08-30 10:16, pirms 6 gadiem
marauders rakstīja: Tāpēc, ka tad tas nebija oficiāli noticis, tā bija tikai iespējamība. Tagad deals ir oficiāli noslēgts. Kas nav skaidrs?
Nu tad rakstam par katru neapstiprināto darījumu, un pēc tam vēl vienu rakstu par apstiprinātu darījumu.

     [+] [-]

, 2018-08-30 10:23, pirms 6 gadiem
Real AB15(Dre) rakstīja: Nu tad rakstam par katru neapstiprināto darījumu, un pēc tam vēl vienu rakstu par apstiprinātu darījumu.
Jā, tieši tā arī notiek un saucas - "transfer market." Vienā no vadošajiem sporta portāliem Spānijā marca.com tāda sadaļa arī ir.

Par Ronaldo iespējamo iešanu uz Juventusu šeit vispār bija 10 raksti...

     [+] [-]

, 2018-08-30 11:35, pirms 6 gadiem
Cik reāli ir, ka Dibala pievienosies Real jau šajā transfēru logā?

     [+] [-]

, 2018-08-30 11:52, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cik reāli ir, ka Dibala pievienosies Real jau šajā transfēru logā?
Kur viņu bāzīs?
Es ieraudzīju summu 180 miljoni.Peress jau tiešām nemaksās
Tikko ieraudz''iju arī summu 200+

     [+] [-]

, 2018-08-30 13:50, pirms 6 gadiem
Taa teikt pa leeto aizlaapiija caurumu,peec gada vai diviem paardos taalaak par lielaaku summu.Mariano ir labs,bet nu neticu,ka spees izlauzties par pirmo opciju uzbrukumaa.
Bet Moyaralam izskataas ka vairaak neatrodas vieta komandaa,jo saakushi runaat par vinja doshanos prom.
Un kas ar 45milj veerto naakamo Neimaaru Viniciusu,nevienam netaisaas iziireet vai taa ar kljuus par visu laiku daargaako B komandas speeleetaaju,pat nevaru iedomaaties kas dariitos komentaaru sadaljaa,ja ko taadu buutu Barca izdariijusi.

     [+] [-]

, 2018-08-30 13:58, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: Taa teikt pa leeto aizlaapiija caurumu,peec gada vai diviem paardos taalaak par lielaaku summu.Mariano ir labs,bet nu neticu,ka spees izlauzties par pirmo opciju uzbrukumaa.
Bet Moyaralam izskataas ka vairaak neatrodas vieta komandaa,jo saakushi runaat par vinja doshanos prom.
Un kas ar 45milj veerto naakamo Neimaaru Viniciusu,nevienam netaisaas iziireet vai taa ar kljuus par visu laiku daargaako B komandas speeleetaaju,pat nevaru iedomaaties kas dariitos komentaaru sadaljaa,ja ko taadu buutu Barca izdariijusi.
NilsK - lopetegui teica, ka viņš trenēsies kopā ar real madrid, spēlēs Castillā un ik pa laikam tiks izsaukts. Noteikti tas būs copa del rey spēlēs un gan jau, ka vēl uz kādu la līgas spēli izsauks. Nav nemaz tik slikts plāns - trenējas kopā ar madridi, gūst spēļu pieredzi un lēnām integrējas Eiropas stilam.

     [+] [-]

, 2018-08-30 16:05, pirms 6 gadiem
marauders rakstīja: NilsK - lopetegui teica, ka viņš trenēsies kopā ar real madrid, spēlēs Castillā un ik pa laikam tiks izsaukts. Noteikti tas būs copa del rey spēlēs un gan jau, ka vēl uz kādu la līgas spēli izsauks. Nav nemaz tik slikts plāns - trenējas kopā ar madridi, gūst spēļu pieredzi un lēnām integrējas Eiropas stilam.
kjipa otrais Odegars?

     [+] [-]

, 2018-08-30 16:21, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: kjipa otrais Odegars?
Nu ne gluži, jo Ødegaard tomēr sūtīja uz Norvēģiju iegūt spēļu praksi...Viniciusu tomēr mēģinās uzreiz integrēt pirmajā komandā, dodot iespējas sevi pierādīt sezonas laikā. Nu skaidrs ir tas, ka viņu rotēs no Castillas uz Real madrid. Ødegaard gluži nedeva tādu iespēju...

     [+] [-]

, 2018-08-30 16:35, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: kjipa otrais Odegars?
Odegāram pirmajā sezona ''nedaudz'' ego uzgāja gaisā

     [+] [-]

, 2018-08-30 16:37, pirms 6 gadiem
Izskatās,ka viņam būs jāspēlē ar septīto numuru