Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Madrides "Real" sezonu sāks arī bez Kurtuā, Beils netiek sastāvā turnīram Minhenē

Madrides "Real" sezonu sāks arī bez Kurtuā, Beils netiek sastāvā turnīram Minhenē
Tibo Kurtuā. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Lai arī treniņnometni pirms jaunās sezonas Madrides "Real" sāka tikai pirms pāris nedēļām, galvenais treneris Zinedins Zidāns savainojumu dēļ jau ir palicis bez pieciem futbolistiem.

Jaunākais lazaretes dalībnieks ir beļģu vārtsargs Tibo Kurtuā, kuram medicīniskajās pārbaudēs atklāts kreisās potītes otrās pakāpes sastiepums. Kurtuā nāksies izlaist aptuveni mēnesi, un viņa savainojums vēl vairāk sarežģījis vienu no Zidāna daudzajām problēmām – vārtsargu izvēli. Zidāna favorīts ir Kurtuā, kurš pirms sagrāves pret Madrides "Atletico" (3:7) paziņoja, ka šosezon būs pirmais numurs, taču pats francūzis ir izvairījies no skaidras un tiešas atbildes par vārtsargu hierarhiju.

Joprojām pārdots nav kostarikānis Keilors Navass, kuram nu negaidīti varētu nākties sākt sezonu pamatsastāvā, bet neziņā ir arī ukrainis Andrijs Lunins, kurš nevēlas būt trešais vārtsargs un Navasa palikšanas gadījumā varētu pieprasīt īri. Pirms Kurtuā savainojumā iedzīvojās arī Brāhīms Diass, kurš atgriezties varētu augusta pirmajā pusē vai augusta vidū, Ferlāns Mendī, kurš varētu atgriezties augusta beigās, Marko Asensio, kurš izlaidīs vismaz lielāko daļu sezonas, un arī Luka Jovičs, kura atlabšanas termiņš pagaidām nav zināms.

Madrides klubā joprojām ir arī Gerets Beils, kurš jau ar vienu kāju bija Ķīnas Superlīgā, taču pāreja pēdējā brīdī nojuka. "Real" pietuvinātais laikraksts Marca baumoja, ka darījumu izjauca Beils un viņa ģimene, vēloties palikt Eiropā, ko gan kategoriski noraidīja velsieša aģents. Citi mediji lēš, ka veto darījumam uzlicis "Real" prezidents Florentino Peress, kurš tomēr neesot bijis gatavs atlaist Beilu par velti. Lai nu kā, Beils joprojām ir "Real" īpašums, taču viņš nule kā netika iekļauts 24 spēlētāju sastāvā "Audi" kausam, kas šovakar un rīt notiks Minhenē. Šovakar pusfinālā "Real" tiksies ar "Tottenham". Iepriekšējā pārbaudes spēlē Beils piedalījās, aizvadot pusstundu pret "Atletico", taču pēc netikšanas uz Ķīnu viņš trenējās iekštelpās ar savainoto Joviču, nevis kopējā grupā treniņlaukumā.

Tikmēr īrē uz Anglijas Premjerlīgas septīto spēcīgāko klubu Vulverhemptonas "Wanderers" pārgājis 22 gadus vecais centra aizsargs Hesuss Valjeho. 2015. gadā "Real" viņu par pieciem miljoniem eiro nopirka no Saragosas "Real", taču pirmajā komandā viņš nespēja izturēt konkurenci un spēlēja maz. 2016./17. g. sezonu viņš pavadīja Frankfurtes "Eintracht", Bundeslīgā 25 spēlēs gūstot vienus vārtus, bet iepriekšējā sezonā Spānijas čempionātā laukumā izgāja tikai piecreiz. Īrē šovasar devušies arī tādi spēlētāji kā Martins Ēdegors ("Real Sociedad"), Dani Sevaljoss ("Arsenal"), Borha Majorals ("Levante"), Serhio Regilons ("Sevilla"), Havi Sančess ("Real Valladolid") un Luka Zidāns ("Racing", Spānijas 2. līga).

Pēc "Audi" kausa madridieši aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles Zalcburgā (7. augustā) un Romā (11. augustā), bet sezonu 17. augustā sāks izbraukumā pret Bigo "Celta". Līdz izlašu pārtraukumam madridieši uzņems arī Valjadolidas "Real" un viesosies pie "Villarreal".

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/noticias...
https://www.realmadrid.com/noticias...


, 2019-07-30 14:20, pirms 5 gadiem
es neesmu ne ārsts, ne profesionāls sportists bet visādas šādas traumas (kreisās potītes otrās pakāpes sastiepums - man nav ne jausmas cik tiešām nopietni tas ir) bet liekas smieklīgi - ka sportisti saņem tādu piķi un čīkst pat pa mazā pirkstiņa knapu sasitumu - čīkstuļi un ņuņus ne sportisti mūsdienās dažos sporta veidos ir izauguši
, 2019-07-30 15:11, pirms 5 gadiem
bobiits rakstīja: es neesmu ne ārsts, ne profesionāls sportists bet visādas šādas traumas (kreisās potītes otrās pakāpes sastiepums - man nav ne jausmas cik tiešām nopietni tas ir) bet liekas smieklīgi - ka sportisti saņem tādu piķi un čīkst pat pa mazā pirkstiņa knapu sasitumu - čīkstuļi un ņuņus ne sportisti mūsdienās dažos sporta veidos ir izauguši
Spēlējot tādā līmenī, ar tādām slodzēm, maza trauma var novest pie nopietna savainojuma. Labs piemērs, šogad bija Kevins Durants basketbolā.
Un tur jau vairāk klubs negrib, lai viņš spēlētu, nevis futbolists čīkst.
, 2019-07-30 15:29, pirms 5 gadiem
Tas ir tikai pluss Real, ar šo vārtusargu panākumu nebūs.
, 2019-07-30 16:08, pirms 5 gadiem
bobiits rakstīja: es neesmu ne ārsts, ne profesionāls sportists bet visādas šādas traumas (kreisās potītes otrās pakāpes sastiepums - man nav ne jausmas cik tiešām nopietni tas ir) bet liekas smieklīgi - ka sportisti saņem tādu piķi un čīkst pat pa mazā pirkstiņa knapu sasitumu - čīkstuļi un ņuņus ne sportisti mūsdienās dažos sporta veidos ir izauguši
Pīkstulis un ņuņņa esi tu, ja nezini ko runā, tad netirs* komentāros par to. Nav viegli pārvietoties vispār ik dienā ar samežģītu potīti, kur nu vēl skriet. Profeisonāls sports ir ļoti bīstams veselībai un tu to nevari nekādīgi salīdzināt ar neko citu. Punkts un āmen. Jauku dienu.
, 2019-07-30 17:37, pirms 5 gadiem
G.Bale- in China
, 2019-07-30 18:55, pirms 5 gadiem
Sastiepumi ir nopietna lieta.
Un ne tikai profesionālajā sportā vien. Man nesen bija sastiepums ap kreiso potīti. Par "pakāpi" nezinu, bet fakts: ne tikai nojuka Rīgas maratons, bet nedēļu nevarēju normāli pastaigāt, un pagāja divi mēneši, līdz varēju atsākt normāli skriet.
, 2019-07-30 19:42, pirms 5 gadiem
Zurkulens
, 2019-07-30 19:54, pirms 5 gadiem
Messi10 rakstīja: Pīkstulis un ņuņņa esi tu, ja nezini ko runā, tad netirs* komentāros par to. Nav viegli pārvietoties vispār ik dienā ar samežģītu potīti, kur nu vēl skriet. Profeisonāls sports ir ļoti bīstams veselībai un tu to nevari nekādīgi salīdzināt ar neko citu. Punkts un āmen. Jauku dienu.
atvaino, bet tevi pa /Pīkstulis un ņuņņa/ neesmu saucis un normālā diskusijā nevienu neapvainoju, un man liekas ka pa profesionālo sportu zinu vairāk nekā Tu ...lai nu kāds viņam tur sastiepums, bet uzskatu ka sportisti daudz pārspīlē ar šāda veida sastiepumiem
Jauku dienu!
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".