Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Real Sociedad" līderim Ēdegoram sezona, iespējams, galā, Valensijā kārtējā tīrīšana

Agris Suveizda

"Real Sociedad" līderim Ēdegoram sezona, iespējams, galā, Valensijā kārtējā tīrīšana
Martins Ēdegors. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubam "Real Sociedad" cīņā par Spānijas kausu un iekļūšanu Eirokausos varētu nākties iztikt bez norvēģu uzbrūkošā pussarga Martina Ēdegora. Savukārt nu jau kārtējo treneri atlaidusi "Valencia".

"Real Sociedad" savā mājaslapā paziņoja, ka 21 gadu vecajam Ēdegoram ir labā ceļgala tendinīts un ka norvēģu futbolists ir devies uz Barselonu, lai izskatītu dažādas terapeitiskās iespējas. Klubs pagaidām neziņo, cik ilgi spēlētājs varētu izlaist, taču spāņu mediji jau lēš, ka "Real Madrid" īpašumam sezona ir galā.

Ēdegoram šis ir pirmais no diviem īres gadiem "Real Sociedad", un viņš 27 spēlēs ir guvis četrus vārtus. Ja līdz pandēmijai basku klubs sapņoja pat par Čempionu līgu, tad pēc sezonas atsākšanas "Real Sociedad" piecos mačos ir tikai viens punkts un četri zaudējumi pēc kārtas, kas "Real Sociedad" izmetusi pat no Eirokausu zonas. Tā pašlaik ir četru punktu attālumā, bet Čempionu līgas zona – septiņu punktu attālumā.

Punktu no "Real Sociedad" atpaliek "Valencia", kas sezonu atsākusi ar četriem punktiem piecos mačos un nākamajā vakarā pēc zaudējuma "Villarreal" (0:2) nolēma atbrīvot no amata galveno treneri Albertu Seladesu. Bijušais Spānijas izlases un "Real Madrid" asistents pie stūres stājās tikai septembrī. Savukārt dažas stundas vēlāk "Valencia" paziņoja, ka atlūgumu uzrakstījis futbola direktors Sesars Sančess. Kopš Unaja Emerija četru gadu ilgās ēras beigām (2008.-2012.) "Valencia" veikusi jau 12 treneru maiņas vai pat 14, ja ieskaita arī pagaidu galvenos trenerus. Seladesa vietā līdz sezonas beigām par vietas izpildītāju kļuvis Voro, kurš komandu šajā periodā kopš 2012. gada vadīs jau trešo reizi.

Izmantotie resursi:
https://www.valenciacf.com/es/artic...
https://www.realsociedad.eus/es/not...
https://www.valenciacf.com/es/artic...