Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Atletico" lauzusi līgumu ar uzbrucēju Djegu Kostu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Madrides "Atletico" lauzusi līgumu ar uzbrucēju Djegu Kostu
Djegu Kosta. Foto: Oscar J. Barroso/Zumapress.com/Scanpix

Spānijas "La Liga" čempionāta līdervienība Madrides "Atletico" šodien savā mājaslapā paziņojusi par līguma laušanu ar 32 gadus veco naturalizēto brazīliešu izcelsmes uzbrucēju Djēgu Kostu.

Klubs veiktajā paziņojumā apliecinājis, ka puses par šādu soli vienojušās abpusēji, Kostam "Atletico" nometni pametot "personisku iemeslu dēļ". Spānijas izlasi 2014. un 2018. gada FIFA Pasaules kausa finālturnīros pārstāvējušais Kosta atlētu rindās savas karjeras laikā aizvadījis 215 spēles, kuru laikā iesitis 83 vārtus un atdevis 36 rezultatīvas piespēles. Madridiešu sastāvā Kosta 2014. gadā kļuva par Spānijas čempionu.

Šosezon Kosta laukumā devās septiņās "Atletico" spēlēs Spānijas čempionātā, tikai vienu no tām uzsākot vienības pamatsastāvā. Brazīlijā dzimušais futbolists šosezon atzīmējies ar diviem vārtu guvumiem un vienu brīdinājumu, "Atletico" ar 13 mačos nopelnītiem 32 punktiem atrodoties pirmajā pozīcijā. Madrides "Real" ir tikpat daudz punktu, taču aizvadīts par divām spēlēm vairāk.

Kosta no 2014. līdz 2017. gadam pārstāvēja Londonas "Chelsea", kuras rindās 120 spēlēs iesita 58 vārtus un atdeva 24 rezultatīvas piespēles, divreiz kļūstot par Anglijas Premjerlīgas čempionu un vienu reizi izcīnot Anglijas Līgas kausu. Savukārt Spānijas valstsvienības rindās Kosta debitēja 2014. gadā, līdz šim aizvadot 24 spēles un izceļoties ar desmit rezultatīviem sitieniem. Futbolists divus mačus (2013. gadā) aizvadījis arī dzimtās Brazīlijas izlases sastāvā.

Zināms, ka pats Djegu Kosta esot jau iepriekš lūdzis klubam atļauju lauzt līgumu pirms janvārī gaidāmās spēlētāju transfēru loga atvēršanās.

Izmantotie avoti:
https://www.atleticodemadrid.com/no...