Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Mourinju apstiprina: Zidāns pametis "Real"

Mourinju apstiprina: Zidāns pametis "Real"
Zinedins Zidāns mēģinās sākt trenera karjeru
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Spānijas karaliskā futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Žuzē Mourinju apstiprinājis iepriekš izplatītās runas par to, ka bijusī Francijas valstsvienības superzvaigzne Zinedins Zidāns pametis kluba sporta direktora amatu, lai koncentrēties trenera karjeras uzsākšanai.

Zidāns noslēdza izcilo spēlētāja karjeru 2006. gadā un kļuva par sava pēdējā kluba darbinieku - sporta direktoru. Lai gan sākotnēji Zidāns izteicās, ka nekādā ziņā nevēlētos strādāt par treneri, ar laiku attieksme šajā jautājumā mainījās. Aizvadītajā vasarā Zidāns publiski paziņoja, ka tomēr labprāt vēlētos uzsākt trenera gaitas.

Iespējams, to veicināja domstarpības starp Zidānu un Mourinju, lai gan francūzis šādas ziņas noliedza. "Pagājuši jau divi mēneši kopš viņš mums pateica ardievas," Mourinju apstiprināja Zidāna došanos prom no kluba. "Viņš teica, ka meklēs laimi, vietu, kur justies laimīgam. Viņš ir nolēmis kļūt par treneri, tas arī viss."

Mourinju atzinis, ka ziņas medijos parādījušās ļoti vēlu, lai gan fakts noticis jau pirms diviem mēnešiem. Zidāns trenera arodā centīsies iejusties dzimtenē.

40 gadus vecais Zidāns karjeras laikā pārstāvēja "Cannes", "Bordeaux", "Juventus" un Madrides "Real" klubus, kā arī 12 gadus nsopēlēja Francijas izlasē, 108 mačos gūstot 49 vārtus.

Izmantotie resursi:
Football Espana - Primera Liga news, fixtures,...


, 2012-09-29 20:26, pirms 12 gadiem
Vienmēr likās pietiekami inteliģents spēlētājs, lai veiktos arī trenera karjerā
, 2012-09-29 20:35, pirms 12 gadiem
Viņam nevajadzēs ilgu laiku ,lai padotie spēlētāji viņu respektētu
, 2012-09-29 20:43, pirms 12 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-29 21:54, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: īpaši savu inteliģenci izcēla visiem zināmais atgadījums
Skatos tu arī esi īpaši inteliģents, ja nepamanīji tad tajā situācijā itāļu urla apvainoja Zidānu un viņa ģimeni. Domāju ka kāds cits vispār viņam vertuškā fizionomiju izdaiļotu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-29 22:03, pirms 12 gadiem
Jakalo rakstīja: Vienmēr likās pietiekami inteliģents spēlētājs, lai veiktos arī trenera karjerā
Kerčs ir inteliģentāks.
, 2012-09-30 06:10, pirms 12 gadiem
Vins bus un paliks mans milakais futbolists Nr.1. Cik atceros vins vnm cinijas lidz galam un neatminos ka vins butu kautvienu reizi telojis, simulejis lai iegutu prieksrocibu. Zel kad tadu futbolistu ir aizvien mazak un mazak, Messi, Ronaldu, Rooney utt., tie ari ir labi futbolsiti, bet delj vinu simulacijam ko ir nacies redzet vnm vemiens nak par futbolu ka tadu...
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
1

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.