Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

''Barcelona'' augustā draudzības kausā spēlēs pret pērn traģēdijā cietušo ''Chapecoense''

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

''Barcelona'' augustā draudzības kausā spēlēs pret pērn traģēdijā cietušo ''Chapecoense''
''Chapecoense'' pirmajā ''Copa Sudamericana''1/16fināla spēlē cieta zaudējumu pret Argentīnas ''Defensa y Justicia'' (0:1).

Foto: REUTERS/Scanpix

Vakar, 28. jūnijā, Katalonijas grands ''Barcelona'' savā mājaslapā paziņoja, ka tradicionālajā draudzības kausā ''Joan Gamper Trophy'', kas notiks 7. augustā, tā tiksies ar Brazīlijas komandu ''Chapecoense'', kas pērn novembrī cieta vienu no lielākajām traģēdijām pēdējo gadu futbolā, kad, dodoties uz savu pirmo starptautisko finālspēli Medeljinā, notika aviokatastrofa, kurā gāja bojā 71 cilvēks.

''Joan Gamper Trophy'' izcīņa tradicionāli tiek rīkota, lai oficiāli atklātu komandu savu atbalstītāju priekšā. Šogad tā notiks 52. reizi, un ''Barcelona'' izvēlējusies izrādīt cieņu visiem ''Chapecoense' aviokatastrofas bojā gājušajiem, kā arī viņu ģimenēm. Viens no Eiropas futbola spēcīgākajiem klubiem vēlas arī palīdzēt atjaunot brazīliešu klubu institucionāli, kā arī padarīt komandu atkal konkurētspējīgu.

''Chapecoense'' pēc traģiskā sezonas noslēguma nevarētu piedalīties nākamās gada turnīros, jo komandai nebija pietiekošs daudzums spēlētāju. Tomēr daudzi Dienvidamerikas klubi devās palīdzēt brazīliešiem un kopā nosūtījuši 21 spēlētāju īrē. Tādējādi ''Chapecoense'' piedalās visos obligātajos turnīros šosezon, Brazīlijas līgā atrodoties 13. vietā 20 komandu konkurencē (no ceturtās pozīcijas šķir gan tikai trīs punkti)..

Tikmēr Dienvidamerikas prestižākā starptautiskā turnīra ''Copa Libertadores'' debijā ''Chapecoense'' ieguvusi trešo vietu grupā ar divām uzvarām, kas to nosūtījusi uz pērn uzvarēto ''Copa Sudamericana''. Jāpiemin, ka no ''Copa Libertadores'' brazīlieši izstājās sāpīgā veidā, proti, pirmspēdējā spēlē komanda uzveica ''Lanus'' (2:1), bet ieguva tehnisko zaudējumu (0:3) par neatļauta spēlētāja iziešanu laukumā. Ja šāds sods netiktu fiksēts un pēdējā kārta notiktu kā arī notika, tad ''Chapecoense'' ne tikai izkļūtu no grupas, bet pat to uzvarētu.

''Barcelona'' jau ir praktiski pabeigusi pārbaudes spēļu kalendāru, no 19. līdz 30. jūlijam dosies tūrē uz ASV, kur spēlēs pret trīs Eiropas milžiem - ''Juventus'' (22. jūl), Mančestras ''United'' (26. jūl) un lielākajiem sāncenšiem Madrides ''Real'' (29. jūl). Tas nozīmē, ka pirmo reizi pēc 26 gadiem populārākais futbola derbijs ''El Classico'' notiks neoficiālā gaisotnē.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/footbal...

  -2 [+] [-]

, 2017-06-29 15:07, pirms 7 gadiem
Priekš kam viņiem sagādāt vēlvienu traģēdiju?