Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Futbola ārsts: "Laukumi un bumbas turpmāk būs regulāri jādezinficē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Futbola ārsts: "Laukumi un bumbas turpmāk būs regulāri jādezinficē"
Lionels Mesi. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubu ārstu asociācijas prezidents Rafaels Ramoss ir skeptiski noskaņots par spēlēšanu maskās koronavīrusa pandēmijas apstākļos. Tā vietā viņš iesaka regulāri dezinficēt laukumus un bumbas, aizvadot spēles, kad epidemoioloģiskā situācija būs uzlabojusies.

"Šobrīd apstākļi nav tādi, lai varētu domāt par spēļu atsākšanu," norāda ārsts, kurš uzskata, ka 18. maijs varētu būt pieņemams treniņu atsākšanai, bet līdz tam situācija vēl var attīstīties. "Manuprāt, futbols mainīsies, tas vairs nebūs tas pats futbols. Tāpat kā mēs, veselības aprūpes darbinieki, katru dienu uzzinām ko jaunu par vīrusu un mums ir jāmācās no neveiksmēm, tā tas notiks arī saistībā ar futbolu. Pašreizējā situācijā joprojām nevaru iedomāties sacensības."

Kā jau ziņots, Vācijā apsver iespēju atsākt mačus un spēlēt maskās. "Vācijas ideja par maskām piesaistīja manu uzmanību. Šajās nedēļās mēs mācīsimies no citu valstu pieredzes," saka Spānijas ārsts, kurš ir skeptisks par spēlēšanu maskās. "Esmu ķirurgs, un maskas lietoju ķirurģiskajai darbībai. Saprotu, ka tās var izmantot miera stāvoklī un mērenās fiziskajās aktivitātēs, taču intensīvā kustībā to pielietojumu neredzu."

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Spānijas futbola mači tika apturēti 10. martā, šobrīd nav zināms, kad spēles atsāksies. "Visi materiāli, tostarp laukumi būs jādezinficē pirms spēles, puslaikā un pēc tam," uzskata Rafaels Ramoss. "Iespējams inficēties ar futbola bumbu, bet, ja tev trāpa ar dezinficētu bumbu uz dezinficētas virsmas, ir ļoti grūti inficēties."

Medicīnas personāls ir nobažījies arī par savainojumu pieaugumu, sezonai atsākoties. Jo valstī ieviestā stingrā režīma dēļ spēlētāji spiesti trenēties mājās. "Mūs neuztrauc tikai vīruss. Spēlētājiem būs bijušas astoņas nedēļas bez sacensībām, darbojies savās mājās. Un ne visiem viņiem ir lielas mājas, kur var veikt fitnesa treniņus," norāda speciālists.

Rafaels Ramoss vairāk nekā desmit gadus bija "Real Valladolid" kluba galvenais ārsts, bet tagad ir Spānijas futbola klubu ārstu asociācijas prezidents.

Izmantotie resursi:
Radio Nacional de España / elnortedecastilla.es
El Paso / reuters.com

     [+] [-]

, 2020-04-29 09:19, pirms 4 gadiem
Mums arī vajag. Lai treniņos būtu arī maskas un aizsargstikls !