Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijā sākas vērienīga algu apcirpšana: Barsas pēdās iet arī Madrides "Atletico"

Agris Suveizda

Spānijā sākas vērienīga algu apcirpšana: Barsas pēdās iet arī Madrides "Atletico"
Jans Oblaks. Foto: AP/Scanpix

Vispirms Katalonijas superklubs "Barcelona" paziņoja par 70% algas apcirpšanu visās sporta sekcijās, bet nu pagaidu bezdarba pabalstu nolēmuši izmantot arī citi Spānijas augstākās futbola līgas klubi "Espanyol" un Madrides "Atletico".

"Tikai dažu dienu laikā no līksmības Liverpūlē esam nonākuši līdz tam, ka esam ierobežoti savās mājās. Vēl nekad nesenajā Spānijas vēsturē neesam pieredzējuši šāda izmēra krīzi vai krīzi ar tik dramatiskām veselības, ekonomikas un sociālajām sekām," rakstīts Madrides "Atletico" paziņojumā.

"Situācija, kuru piedzīvojam, rada ļoti lielu neziņu, jo neviens nevar droši pateikt, kad tā beigsies vai kāds iznākums būs sabiedrībā. Tik nopietna situācija pieprasa sarežģītus lēmumus kluba labā. Diemžēl, bet kluba izdzīvošanas nodrošināšanai esam spiesti pieprasīt pagaidu bezdarba statusu – gan kluba darbiniekiem, gan arī komandu spēlētājiem un treneriem. Šie ir sarežģīti lēmumi, bet mēs tos pieņemam kluba nākotnes labā," mājaslapā turpināts.

Atšķirībā no abiem Barselonas klubiem, kas paziņoja par atalgojuma samazinājumu 70% apmērā, Madrides "Atletico" konkrētu skaitli neminēja, taču tiek uzskatīts, ka arī galvaspilsētas klubā tas būs tikpat liels. "Barcelona" ar 58 punktiem 27 spēlēs ir līgas līdere, "Atletico" ar 45 punktiem ir tikai sestajā vietā, bet "Espanyol" ar 20 punktiem atrodas pēdējā pozīcijā.

Par algu samazināšanu jeb pagaidu bezdarba statusu nule paziņojis arī Spānijas sporta klubs "Alaves-Baskonia", atalgojumu apcērpot Spānijas augstākās līgas futbola klubā "Alaves" un Eirolīgas basketbola klubā "Baskonia".

Izmantotie resursi:
https://en.atleticodemadrid.com/not...
https://www.rcdespanyol.com/es/actualidad/comunicado-oficial/_n:11021/