Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Īsumā: "Avalanche" rindās vēl viens saslimušais

Īsumā: "Avalanche" rindās vēl viens saslimušais
Kolorado "Avalanche" hokejisti. Foto: AP / Scanpix

Portāls Sportacentrs.com turpina sekot līdzi Covid-19 pandēmijai sporta pasaulē, piedāvājot aktuālāko ziņu apkopojumu īsumā.

23:50 Kenijas futbola valstsvienības kapteinis Viktors Vanjāma, kurš šo sezonu aizvada ASV augstākās futbola līgas (MLS) klubā Monreālas "Impact", cīņā pret koronavīrusu Covid-19 ziedojis Nairobi trūcīgajām ģimenēm, sestdien sociālajos medijos paziņoja futbolists, bet Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Oklahomasitijas "Thunder" basketbolists itālis Danilo Galinari ziedojis Oklahomasitijas apgabala Veselības departamentam, raksta ziņu aģentūra LETA.

22;45 Baltkrievijā stresa nav. Valstī konstatēti 94 saslimšanas gadījumi, bet pēdējo 24 stundu laikā neviens. Baltkrievijas futbola virslīga kļuvusi par karstāko čempionātu pasaulē. Šodien tika aizvadītas četras otrās kārtas spēles. Bresta (1-1-0) izcīnīja pirmo uzvaru sezonā, viesos ar 1:0 pieveicot "Slutsk" (1-0-1), "Slavia Mozyr" (1-0-1) sagādāja jau otro zaudējumu slavenajai Barisavas BATE (0-0-2) - 2:1. "Minsk" (2-0-0) ar 3:2 galvaspilsētas duelī uzveica "Dynamo" (0-0-2), bet "Shakhter" (1-0-1) sekoja hokejistu piemēram un izcīnīja uzvaru viesos, ar 2:0 apspēlējot "Gorodeja" (0-0-2).

22:15 Turīnas "Juventus" spēlētāji ar Krištianu Ronaldu priekšgalā un treneris Maurīcio Sarri piekrituši nesaņemt atalgojumu par pēdējiem četriem šīs sezonas mēnešiem - martu, aprīli, maiju un jūniju. Tādējādi klubs spēs ietaupīt aptuveni 90 miljonus eiro. Vairāk ŠEIT.

20:11 Ziemeļamerikā gan sporta līgas, gan klubi atsevišķi piedāvā dažādus video par to, kā spēlētāji uztur formu pašizolācijas laikā, vai arī dod padomus par to, kā to darīt.

19:50 Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolorado "Avanalche" fiksēts otrais saslimšanas gadījums ar "Covid-19". Klubs vēstī, ka spēlētājs atrodas pašizolācijā, bet citi kluba pārstāvji, kas bijuši ciešā kontaktā ar hokejistu, informēti un lūgti turpināt izolēties no pārējās sabiedrības.

18:58 Londonas "Chelsea" futbolists Pedro uzskata, ka pirms Anglijas Premjerlīgas atsākšanas klubiem vajadzētu dot iespēju aizvadīt īsu pirmssezonu, kurā sagatavoties un atgūt spēļu formu. Vairāk ŠEIT.

15:30 Eiropas Lakrosa federācija lēmusi, ka Eiropas čempionāts, ko bija paredzēts aizvadīt šogad no 23.jūlija līdz 1.augustam Polijas pilsētā Vroclavā, pašlaik ir pārcelts uz nenoteiktu laiku. ELF ziņojumā teikts, ka čempionāts noteikti netiks aizvadīts 2020. kalendārajā gadā. Starp 28 dalībniecēm ir arī Latvija, kas ir ielozēta vienā apakšgrupā ar Ungāriju un Turciju.

14:25 Baltkrievijas futbola čempionāta četru spēļu maratons šodien sācies ar čempiones Brestas "Dinamo" uzvaru Sluckā (1:0). Vienīgos vārtus guva pazīstamais ukraiņu uzbrucējs Artems Milevskis, kurš karjeras labākos gadus pavadījis Ukrainas grandā Kijivas "Dynamo".

14:05 Austrālijā futbola līga tika apturēta tikai nedēļas sākumā. Pagaidām pēdējās spēles mājiniece Ņūkāslas "Jets" nupat atklājusi, ka vienam no komandas spēlētājiem ir pozitīvas Covid-19 analīzes. Spēlētāja vārds netiek izpausts, taču viņam ar veselību viss esot kārtībā un nekādu simptomu neesot.

13:10 Losandželosas "Clippers" īpašnieks Stīvs Bolmers no sava un sievas labdarības fonda ziedos 25 miljonus ASV dolāru jeb nepilnus 23 miljonus eiro, lai palīdzētu cīņā pret Covid-19. Iepriekš miljardieris jau bija atvēlējis mazākus ziedojumus viena un trīs miljonu apmērā. Tikmēr ATP ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs ar sievu Serbijas slimnīcām ziedojis vienu miljonu eiro, bet vācu futbolists Marko Roiss ziedojumos vietējiem mazajiem uzņēmumiem atvēlējis pusmiljonu.

12:25 Ziemeļamerikā pozitīvas Covid-19 analīzes atklātas ESPN NBA analītiķei Dorisa Bērkai, kā arī NHL komandas Sentluisas "Blues" komentētājam un diktoram Džonam Kellijam, kurš pašizolācijā jau pavadīja divas nedēļas un neizrāda simptomus.

12:00 Par algu samazināšanu jeb pagaidu bezdarba statusu paziņojis arī Spānijas sporta klubs "Alaves-Baskonia", atalgojumu apcērpot Spānijas augstākās līgas futbola klubā "Alaves" un Eirolīgas basketbola klubā "Baskonia". Iepriekš algas samazināja ari tādu futbola klubi "Barcelona" un Madrides "Atletico".

11:15 Igaunijas spēcīgākā basketbola kluba Tallinas "Kalev"/"Cramo", ko pārstāv latviešu treneri Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs un spēlētājs Aigars Šķēle, prezidents Tomass Linamee Igaunijas sabiedriskajam medijam ERR atklājis, ka krīzes dēļ līgumi ar spēlētājiem ir lauzti: "No šodienas izbeidzām visus līgumus. Pat ar tiem spēlētājiem, ar kuriem vienošanās vēl bija uz diviem gadiem. Nebija citas izvēles."

10:05 Kā vēsta laikraksts La Gazzetta dello Sport, Itālijas basketbola augstākā līga tiks atcelta un čempione netiks noteikta. Līga par šādu lēmumu pagaidām gan vēl neziņo. Vēl pirms dažām dienām līgas prezidents videozvanā klubiem apliecināja, ka mērķis joprojām ir sezonu pabeigt. Pašreizējā līdere ir Miloša Teodosiča Boloņas "Virtus", Milānas "Olimpia" atrodas tikai ceturtajā vietā, bet Ingus Jakoviča pārstāvētā "Varese" ieņem desmito pozīciju. Neskaitot Vienoto līgu, citas Eiropas vadošās līgas pagaidām ir tikai apturētas, nevis izbeigtas.

10:00 Japānas beisbola komandas Hanšinas "Tigers" prezidents Kendži Agešio paziņojis, ka trim spēlētājiem ir pozitīvas Covid-19 analīzes. Tādējādi šie trīs spēlētāji kļuvuši par pirmajiem beisbolistiem Japānā, kuriem atklāts koronavīruss. Viņiem analīzes veiktas pēc tam, kad spēlētāji sūdzējušies par ožas zaudēšanu. Līdzīgs simptoms bija arī NBA franču basketbolistam Rudi Gobēram.

9:25 Argentīnas izlases un Itālijas kluba Turīnas "Juventus" futbolists Paulo Divala tagad jūtoties labāk, taču saslimšanas ar Covid-19 dēļ nav izticis arī bez nepatīkamiem brīžiem. "Tagad varu labāk kustēties, paiet un mēģināt trenēties. Agrāk knapi varēju paelpot un pēc piecām minūtēm neko nevarēju darīt. Mani muskuļi sāpēja."

8:55 WNBA kluba "Los Angeles Sparks" aizsardze Sidnija Vīze paziņojusi, ka inficējusies ar elpceļu vīrusu "Covid-19".

8:40 Nacionālās hokeja līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs organizācijas mājaslapā sacīja, ka joprojām ir mērķis atlikušo regulāro sezonu un Stenlija kausu aizvadīt pilnā apjomā un ka līga ir gatava spēlēt cik ilgi, cik vien nepieciešams, vienlaikus neietekmējot nākamās sezonas norisi. Tāpat Deilijs atklāja, ka spēlētāju pašizolācijas periods ir pagarināts līdz 4. aprīlim.

8:15 Jau ziņojām, ka, izmantojot pagaidu bezdarba pabalsta iespēju, par 70% algas samazinājis Katalonijas superklubs "Barcelona", bet drīzumā par 70% samazinājumu paziņoja arī otrs Barselonas futbola klubs "Espanyol", kas spēlē augstākajā līgā. Pēcāk par bezdarba pabalsta izmantošanu pavēstīja arī cits Spānijas grands Madrides "Atletico". Kaut arī precīzs samazinājuma apjoms paziņojumā netika minēts, tiek lēsts, ka tas ir to pašu 70% apmērā.

8:00 Labrīt! Eiropā lielais sports turpina notikt vienīgi Baltkrievijā. Plkst. 18:00 pēc Latvijas laika otro finālspēli hokejā aizvadīs Minskas "Yunost" un Soļigorskas "Shakhter", bet futbolā, sākot no plkst. 12:00, norisināsies četras spēles, kurās laukumā dosies visi grandi. Plkst. 19:00 esportā otrā spēle "ESL Pro League" gaidāma latvieša broky komandai.

Iepriekšējo dienu teksta tiešraides

12.marts17. marts22.marts27. marts
13. marts18. marts23. marts
14. marts19. marts24. marts
15. marts20. marts25. marts
16. marts21. marts26. marts

Izmantotie resursi:
https://en.atleticodemadrid.com/not...
https://www.rcdespanyol.com/es/actualidad/comunicado-oficial/_n:11021/
https://www.nhl.com/news/bill-daly-...
https://www.football-italia.net/151...
https://www.reuters.com/article/us-...
https://twitter.com/Carchia/status/...
https://sport.err.ee/1069884/kalev-...
https://www.baskonia.com/comunicado...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.nhl.com/blues/news/blue...
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2020-03-28 09:35, pirms 4 gadiem
Pēc 30 .Jūnija , kad daudziem futbolistiem beigsies līgumi noteikti mauks uz Baltkrieviju futeni spēlēt lai varētu piepelnīties
, 2020-03-28 09:50, pirms 4 gadiem
Šodien visas planētas uzmanība Baltkrievijai, kur leģendāro derbiju aizvadīs Minskas Dinamo pret FC Minsk
, 2020-03-28 11:02, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Pēc 30 .Jūnija , kad daudziem futbolistiem beigsies līgumi noteikti mauks uz Baltkrieviju futeni spēlēt lai varētu piepelnīties
Var izrādīties joki mazi ar to visu rotaļāšanos ar likteni. Starp citu Baltkrievijas prezidenta attieksme pret covid ir apmēram līdzīga Brazīlijas prezidentam. Arī tur oncis vāvuļoja, ka tā infekcija, tas nav nopietni, lai gan paša zemē tas murgs sāk uzņemt apgriezienus pēdējo dienu laikā.

Ja paskatās citviet pasaulē, kur arī sākumā valdīja pofigistiska attieksme, tad redzam, kas notiek Itālijā, Spānijā, ASV un citur. Veselības sistēmas nonāk fašistu cienīgas attieksmes labirintā- cilvēki tiek šķiroti, kam palīdzēs un kam ļaus nomirt. Vienkārši visiem palīdzēt nesanāk resursu. Pat Japāna, kura visai laicīgi reaģēja un veica drastiskus ierobežojumus sabiedrībā, saskarās ar smagām sekām...

Par covid 19 un medicīnas sistēmu krīzi neliels raksts un ieskats problēmsituācijā te:

Kroņvīrusa krīzes netīrā puse. Cilvēkus šķiro...
, 2020-03-28 11:04, pirms 4 gadiem
Šis laiks ir, bez jebkāda pārspīlejuma sakot, ļoti sarežģīts pasaules pat labākajām medicīnas sistēmām. Dēļ nesagatavotības krīzei nereti "slīcēju glābšana ir pašu slīcēju rokās"...

"Aiz Atlantijas okeāna dzīvs ir(...)107 gadus vecais Džo Ņūmens(viņš pieredzēja "spāņu gripas laikus"). Par tagadni ar covid 19 viņš saka: “Dzirdu, ka ir cilvēki, kuri saka – tas viss beigsies un pāries. Un tā arī ir. Bet jautājums ir – par kādu cenu?
, 2020-03-28 12:31, pirms 4 gadiem
marexs rakstīja: Var izrādīties joki mazi ar to visu rotaļāšanos ar likteni. Starp citu Baltkrievijas prezidenta attieksme pret covid ir apmēram līdzīga Brazīlijas prezidentam. Arī tur oncis vāvuļoja, ka tā infekcija, tas nav nopietni, lai gan paša zemē tas murgs sāk uzņemt apgriezienus pēdējo dienu laikā.

Ja paskatās citviet pasaulē, kur arī sākumā valdīja pofigistiska attieksme, tad redzam, kas notiek Itālijā, Spānijā, ASV un citur. Veselības sistēmas nonāk fašistu cienīgas attieksmes labirintā- cilvēki tiek šķiroti, kam palīdzēs un kam ļaus nomirt. Vienkārši visiem palīdzēt nesanāk resursu. Pat Japāna, kura visai laicīgi reaģēja un veica drastiskus ierobežojumus sabiedrībā, saskarās ar smagām sekām...

Par covid 19 un medicīnas sistēmu krīzi neliels raksts un ieskats problēmsituācijā te:

Domu graudi, atziņas.,-aktualit%C4%81tes/688-pal%C4%ABdz%C4%ABbas-nesnieg%C5%A1ana
Nebur dramu par Japānu. Ja ekonomiski viņi, protams, cieš smagi, kā jebkura valsts tad saslimšanas ziņā 1499 gadījumi uz iedzīvotāju ziņā lielo Japānu nav daudz un arī ir tikai pateicoties tam, ka pēdejās dienās ir pieeaudzis vidējais saslimšanas gadījumu skaits, kurš pirms tam turējās nedaudz lielaks kā mums. Ja mums mazliet virs 20, Japānā ap 40. Tikai pāris pēdējās dienās tie ir ap 100 cilvēkiem dienā, kas ir normāli (lai cik nepatīkami tas neskanētu) - ja vīruss ir tik lipīgs cik viņš ir agri vai vēlu saksies ģeometriskā progresija. Arī mums diez vai visu laiku kāpums būs tik mierīgi stabils. Pateicoties tam, ka jau ir 300+ saslimušie un Latvijā ir ļoti daudz bezatbildīgu un nihilistisku cilveku arī mēs varam sagaidīt 100+ dienā.
, 2020-03-28 22:33, pirms 4 gadiem
jebanutsa kas notiek...
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".