Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Barcelona" Japānā tiekas ar kluba leģendu Injestu, uz Kobi pārceļas arī Vermālens

"Barcelona" Japānā tiekas ar kluba leģendu Injestu, uz Kobi pārceļas arī Vermālens
Karless Peress. Foto: AFP/Scanpix

Pārbaudes spēli Japānas pilsētā Kobē aizvadījis Spānijas spēcīgākais futbola klubs "Barcelona", kas apspēlēja vietējo "Vissel" – 2:0. Abus vārtus guva uz maiņu iznākušais uzbrucējs Karless Peress.

Ilgāka atpūta joprojām ir iedota Argentīnas un Urugvajas izlases uzbrucējiem Lionelam Mesi un Luisam Svaresam, taču pamatsastāvā netrūka arī vadošo vai rotācijas spēlētāju, kā Marks Andrē ter Stēgens, Džordi Alba, Serhio Busketss, Ivans Rakitičs, Nelsons Semedu un arī par 120 miljoniem eiro iegādātais Antuāns Grīzmans.

Pēc pirmā puslaika, kurā vārti netika gūti, Ernesto Valverde nomainīja visus 11 spēlētājus, un 59. minūtē vārtus beidzot guva 21 gadu vecais Peress, kurš pēc labas saspēles ar Malkomu izmantoja izgājienu viens pret vienu (1:0). Gandrīz visu iepriekšējo sezonu Peress pavadīja Spānijas trešajā spēcīgākajā līgā, bet pirmajā komandā "La Liga" aizvadīja vien 17 minūšu. Pamatlaika beigās Peress arī dubultoja pārsvaru, teicami raidot bumbu pret tālo vārtu stabu un pāri vārtu līnijai (2:0).

Kobes "Vissel" sākumsastāvā izgāja trīs bijušie "Barcelona" spēlētāji ar 35 gadus veco Andresu Injestu priekšgalā, kurš Katalonijas kluba kreklā izcīnīja deviņus Spānijas čempiona titulus un četrreiz triumfēja UEFA Čempionu līgā. Injesta šosezon Japānas čempionātā 14 spēlēs ir guvis trīs vārtus. Gluži kā Injesta, pirmo puslaiku aizvadīja arī Davids Vilja, kurš uz Japānu pārcēlās no MLS un kurš ir komandas labākais vārtu guvējs, 18 spēlēs izdarot desmit precīzus sitienus. Lielāko daļu spēles aizvadīja arī Serži Sampers.

"Vissel" īpašniekam piederošais uzņēmums "Rakuten" ir viens no lielākajiem "Barcelona" sponsoriem, un Kobes klubs neilgi pirms spēles paziņoja par vēl viena "Barcelona" spēlētāja piesaisti – līgumu parakstīja brīvais aģents Tomass Vermālens, kurš traumu dēļ četrās sezonās Spānijas čempionātā aizvadīja tikai 34 spēles. "Vissel" ar 21 punktu 20 spēlēs ieņem 15. vietu 18 komandu konkurencē un cīnās par palikšanu augstākajā līgā. Ilggadējais Vācijas izlases uzbrucējs Lukašs Podoļskis nespēlē kopš aprīļa.

"Barcelona" starpsezonā vēl spēlēs pret Londonas "Arsenal" un "Napoli" (divreiz), bet sezonu 16. augustā uzsāks Bilbao.


, 2019-07-27 16:55, pirms 5 gadiem
Barcai pirmaa speele buus 17.augustaa,Spaanijaa atteikushies no speeleem 5dienaas un 1dienaas

https://www.sport-english.com/en/ne...
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".