Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Vijars pamet UEFA un FIFA viceprezidenta amatu

Krišs Upenieks

Vijars pamet UEFA un FIFA viceprezidenta amatu
Anhels Marija Vijars
Foto: AFP/Scanpix

Arestētais 67 gadus vecais Spānijas Futbola federācijas prezidents Anhels Marija Vijars pēc korupcijas skandāla nolēmis atstāt UEFA un FIFA viceprezidenta amatu.

Pirms nedaudz vairāk kā nedēļas jau rakstījām, ka Vijars un viņa dēls arestēti saistībā ar izmeklēšanu par iespējamo piedalīšanos korupcijā. Spānijas futbola federācijas prezidenta amatā Vijars strādā jau gandrīz 30 gadus - kopš 1988. gada.

Tāpat Vijars Jona bija arī FIFA vecākais viceprezidents, bet nepilu gadu (2015-2016) bija UEFA prezidenta pienākumu izpildītājs pēc Mišela Platinī atstādināšanas.

Pēc UEFA viceprezidenta amata atstāšanas pašreizējais prezidents Aleksandrs Čeferins jau paspējis pateikties Vijaram par ilgo darbu futbola labā. UEFA gan nekomentēšot Vijara iespējamo dalību korupcijā, jo tai neesot pietiekoši daudz informācijas.

Tāpat šonedēļ Vijars uz gadu tika atstādināts no saviem pienākumiem Spānijas futbola federācijā. Vijars ilgu laiku bija Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) ģenerāldirektors un jau iepriekš vairāki Urugvajas futbola klubi sūdzējās par Vijara darbībām, mēģinot izspiest naudu no klubiem. Pagājušā gada vasarā Vijars no darba aizgāja.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2017/07/27/foo...