Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Zidāns: "Trenera darbs nogurdina. Negrasos trenēt vēl 20 gadus"

Zidāns: "Trenera darbs nogurdina. Negrasos trenēt vēl 20 gadus"
Zinedins Zidāns. Foto: EPA / Scanpix

Spānijas čempionāta galvenās favorītes Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns izteicies, ka neplāno strādāt arī pēc 20 gadiem, jo trenera arods no viņa paņemot pārāk daudz.

"Netrenēšu vēl 20 gadus – iešu pensijā agrāk. Esmu neparasts treneris, tāpēc notikt var jebkas. Neko neesmu ieplānojis. Man prieku sagādā ikdienas process, bet nezinu, cik vēl ilgi," preses konferencē pirms svētdienas spēles pret Barselonas "Espanyol" teica Zinedins Zidāns. Madrides "Real" galvenā konkurente "Barcelona" šodien nepieveica "Celta" (2:2), līdz ar to "Real" rīt var spert vēl vienu soli titula virzienā.

"Savā galvā vienmēr esmu bijis spēlētājs. Mana karjera ilga 18 vai 19 gadus, un pēc tam cilvēki man jautāja, vai kļūšu par treneri. Vienmēr teicu, ka nē. Taču tad izlēmu, ka tomēr vēlos trenēt. Tomēr šis darbs nogurdina. Mana karjera neilgs 20 gadus, par to esmu pārliecināts," pauda Zidāns. "Real" no pauzes atgriezusies lieliskā formā, uzvarot četras no četrām spēlēm, kamēr "Barcelona" fiksēti divi neizšķirti – arī 0:0 pret "Sevilla".

"Real" panākumu atslēga bijusi spēcīgā aizsardzības līnija – 21 ielaistie vārti ir mazākais rādītājs Spānijas čempionātā. "Serhio Ramoss un Rafaels Varāns – tas ir labākais centra aizsargu duets. Tas, ko viņi paveic, ir neticami. Man patīk spēlēt futbolu, bet aizsardzība mūsdienās ir pati svarīgākā. Mūsu aizsardzības līnija ir liela priekšrocība. Tiesa, aizsardzība nav četri vai pieci spēlētāji. Tā parāda visas komandas spēku un attieksmi," pauda Zidāns.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/real-ma...


"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".