Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Barcelona" saņem kārtīgu mācību par Grīzmana transfēra kārtošanu – 300 eiro sods

"Barcelona" saņem kārtīgu mācību par Grīzmana transfēra kārtošanu – 300 eiro sods
Antuāns Grīzmans. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas Futbola federācija (RFEF) oficiāli paziņojusi, ka „Barcelona” pārkāpusi noteikumus Antuānu Grīzmanu pārejas no Madrides „Atletico” organizēšanā. RFEF sodījusi „Barcelona” ar 300 eiro sodu.

Madrides „Atletico” superzvaigzne Antuāns Grīzmans šovasar transfērā par 120 miljoniem eiro beidzot piepildīja savu ilgi apspriesto pāreju uz „Barcelona”. Taču „Atletico” raisīja iebildumus un pieprasīja no „Barcelona” vēl 80 miljonus eiro, jo Katalonijas klubs vienošanos ar Grīzmanu panāca jau tad, kad viņa līgumā ierakstītā izpirkuma summa bija 200 miljoni eiro. „Barcelona” toties oficiāli pagaidīja līdz vasarai, kad izpirkuma maksa bija nokritusies līdz 120 miljoniem.

„Atletico” bija iesniegusi sūdzību Spānijas Futbola federācijā, ka šodien paziņoja savu lēmumu. „Barcelona” formāli atzīta par vainīgu reglamenta pārkāpumā un tai piespriests 300 eiro naudas sodu (tieši tā, neviena nulle nav pazudusi). Iepriekš tika piesaukta iespēja, ka RFEF varētu likt „Barcelona” aizvadīt vienu spēli pie slēgtām tribīnēm, taču tas nav noticis.

„Ir acīmredzami, ka soda apmērs nav salīdzināms ar šīs lietas svarīgumu,” vēstīt RFEF paziņojumā. „Ņemot vērā „Barcelona” ekonomisko situāciju un konkrētās pārejas finansiālo apjomu, mūsu komiteja apzinās, ka 300 eiro sods ir tikai simbolisks (taču sods ir piespriests, jo komanda atzīta par vainīgu disciplinā reglamenta pārkāpumā) un sankcionētajam klubam neradīs vērā ņemamus zaudējumus, kā arī, iespējams, citiem klubiem līdzīgās situācijās neradīs pielāgot savu rīcību reglamentam.”

Sodot „Barcelona” par pārrunām ar Grīzmanu, kamēr viņš vēl ir „Atletico” spēlētājs, RFEF tomēr nevarēja pierādīt, ka vienošanās par transfēru panākta jau iepriekš, attiecīgi arī atsacījās piespriest lielākas sankcijas, norādot, ka spēļu aizvadīšana pie tukšām tribīnēm ir sods, kas paredzēts par citiem pārkāpumiem.

Ja nu kādam liekas, ka „Barcelona” darījumā, kurā ar nogaidīšanu ietaupīja 80 miljonus eiro, saņēmusi smieklīgi mazu sodu (300 eiro ir mazāk nekā 0.001% no ietaupītās summas), tad „Barcelona” vadība paziņojusi, ka RFEF lēmumu apstrīdēs un iesniegs apelāciju.


, 2019-09-26 16:55, pirms 5 gadiem
300 eiro sods Barcai. Pipec. Mesi stundas alga 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
, 2019-09-26 17:10, pirms 5 gadiem
Īstenībā tā ir Messi nopelnītā alga mazāk kā 10 minūtēs :p
Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo | Compare...
, 2019-09-26 17:25, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: 300 eiro sods Barcai. Pipec. Mesi stundas alga 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
tu gan esi zemās domās par mesi :/
, 2019-09-26 18:18, pirms 5 gadiem
Ienācu izlasīt rakstu, lai pārliecinātos, vai autors virsrakstā nav aizmirsis pierakstīt klāt pāris nulles! 😂
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-09-27 08:16, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: 300 eiro sods Barcai. Pipec. Mesi stundas alga 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Mesi stundā pelna 2000 mārciņas.
, 2019-09-28 13:44, pirms 5 gadiem
Nu Barsai tad jāsniedz maksātnespējas dokumentus tiesā.
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".