Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Mourinju: ''Gada labākais treneris? Protams, es''

Mourinju: ''Gada labākais treneris? Protams, es''
Žozē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

Kārtējo reizi savos izteikumos kautrīgs nav bijis spāņu kluba Madrides ''Real'' treneris Žozē Mourinju. The Special One [Īpašais, Mourinju iesauka - R.Z.] ir pārliecināts, ka šī gada labākā trenera tituls pienākas tieši viņam, nevis Spānijas izlases trenerim Visentem del Boskem vai ''Barcelona'' stūrmanim Hosepam Gvardiolam.

Pirms kāda laika itāļu laikraksts ''La Gazzetta Dello Sport'' publicēja informāciju, ka balsojumā par šī gada labāko treneri pārliecinošs favorīts ir Spānijas izlases galvenais treneris Visente del Boske (60), kurš, kā zināms, šovasar kopā ar komandu triumfēja DĀR notiekošajā Pasaules kausa izcīņā.

Uz šo savs sakāmais atradās Žozē Mourinju. Kā zināms, 47 gadus vecais portugāļu speciālists pagājušajā sezonā, strādājot Milānas ''Inter'', kopā ar komandu triumfēja trijos turnīros – Itālijas A Sērijā, Itālijas kausa izcīņā un UEFA Čempionu līgā. ''Gada labākais treneris? Protams, es. Savu izvēli esmu jau izdarījis. Darbs 11 mēnešu garumā, 57 mači, trīs tituli, ieskaitot pašu svarīgāko – Čempionu līgas kausu. Es uzvarēju visur, bet vairāk vienkārši man nebija iespēju, tāpat kā maniem spēlētājiem,'' tā Mourinju.

Tāpat atraktīvais treneris pauda savu viedokli par to, kurš būtu pelnījis savā īpašumā iegūt FIFA ''Zelta Bumbu''. Atgādināsim, ka prestižajai balvai palikuši vien trīs pretendenti, pie tam visi no ''Barcelona'', - Čavi Ernandess (30), Andress Injesta (26) un Lionels Mesi (23). Jāatzīmē, ka ''La Gazzetta Dello Sport'' paredz uzvaru Injestam. Daudziem par pārsteigumu pat trijniekā nav iekļuvis Veslijs Sneiders (26), kurš uzvarēja visur tur pat, kur Mourinju, bet izlases rindās iekļuva PK izcīņas finālā.

''Ja uzvarēs Injesta, kurš diemžēl nespēlēja pirmos piecus mēnešus savainojuma dēļ, taču pēcāk PK izcīņā aizvadīja sešus mačus un guva vienus vārtus [uzvaras vārti finālā, 1:0 - R.Z.], tātad gadā, kad notiek PK finālturnīrs, var notikt visādi, bet citi rezultāti vienkārši nav svarīgi. Saprotu, ja ir vienlīdz iegūti tituli, bet, ja kāds ir uzvarējis visur, kur piedalījies... Ko lai vēl tad saku?'' piebilda Mourinju.

Atgādināsim, ka uzvarētāji visās nominācijās tiks paziņoti 10. janvārī Šveices pilsētā Cīrihē.

Izmantotie resursi:
football-italia.net


, 2010-12-25 18:22, pirms 13 gadiem
Tas ir psc sitaa pateikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-25 18:24, pirms 13 gadiem
Kurš gan cits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-25 18:25, pirms 13 gadiem
Makaka7 rakstīja: Atceries spēli ar Barselonu?
Nu bet, protams, viena vienīga spēle un pasaules gals, visas cerības zudušas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-25 18:26, pirms 13 gadiem
familyguy rakstīja: Tas ir psc sitaa pateikt
A ko viņam bija citu teikt? Būtu trenējis kādu top komandu, piemēram Angliju vai Brazīliju iekš PČ, tad spāņi noteikti nebūtu bijuši čempioni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-25 18:31, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: psc. tāds čalis
Nu jau vīrietis gados, galu galā, 47 gadi, nav jau nekāds jauneklis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-25 19:26, pirms 13 gadiem
Vienmēr ir patikuši Mourinho izteikumi! Tam čalim ir iekšā! Galva strādā kā vajag it seviški ar abiem noraidijumiem pret Ajax Žēl, ka nekas labs no tā nesanāca, bet nekas, domu gājiens bija labs, vajadzēja tikai nedaudz neukrītošāk to visu darīt, es nezinu kurš vēl treneris ko tādu varētu izdomāt un atļauties
, 2010-12-25 19:30, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: A ko viņam bija citu teikt? Būtu trenējis kādu top komandu, piemēram Angliju vai Brazīliju iekš PČ, tad spāņi noteikti nebūtu bijuši čempioni.
Spāņi jebkurā gadījuma būtu čempioni
Slēpts komentārs: ..............
, 2010-12-25 19:57, pirms 13 gadiem
Grūti nepiekrist
, 2010-12-25 20:01, pirms 13 gadiem
Laikam bija paņēmis kādu 0:5...tas ir, 0,5 l
Bet jāpiekrīt vien ir. Arī es UEFA mājaslapā ieliku viņu savā simboliskajā izlasē. Iespējams labākais treneris pasaulē.
, 2010-12-25 20:03, pirms 13 gadiem
Protams viņam!
Ko tad del Boske izdarīja? To Spānijas komandu pat Andrejevam būtu grūti sačakarēt, toties, varam labi redzēt kas ir Inter bez Maura...
Un Sneidera neiekļaušana trijniekā vispār ir kaut kāds marasms. Laikam visi baigi par Barsu un Spāniju safanojušies...
, 2010-12-25 20:04, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: A ko viņam bija citu teikt? Būtu trenējis kādu top komandu, piemēram Angliju vai Brazīliju iekš PČ, tad spāņi noteikti nebūtu bijuši čempioni.
Jocīgs esi? Ja ar Brazīliju vēl varētu mēģināt uzvilkt spāņus, tad angļiem pat Čaks Noriss nepalīdzētu Tipiska otrās šķiras izlase.
, 2010-12-25 20:06, pirms 13 gadiem
Pareizi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-25 22:07, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Es esmu gada labākais treneris
tu esi pedejais vacietis!
, 2010-12-25 22:18, pirms 13 gadiem
Jā, šis treneris saka, ko domām, arī attiecībā uz sevi. Izklausās augstprātīgi, bet es nebrīnītos, ja viņa teiktais arī piepildītos. Kā nekā, uzvara A Sērijā, Čempionu Līgā, Itālijas kausā... Tas ir daudz. Tomēr fakts, ka Spānija ar del Boski vinnēja Pasaules kausā, var stipri ierobežot Mourinju iespējas saņemt balvu. Tomēr pasaules kauss ir svarīgākā trofeja futbolā.
, 2010-12-25 22:43, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Jā, šis treneris saka, ko domām, arī attiecībā uz sevi. Izklausās augstprātīgi, bet es nebrīnītos, ja viņa teiktais arī piepildītos. Kā nekā, uzvara A Sērijā, Čempionu Līgā, Itālijas kausā... Tas ir daudz. Tomēr fakts, ka Spānija ar del Boski vinnēja Pasaules kausā, var stipri ierobežot Mourinju iespējas saņemt balvu. Tomēr pasaules kauss ir svarīgākā trofeja futbolā.
No vienas puses Tev taisnība, bet no otras puses Mourinju sezona bija spīdoša, tāpēc viņa panākumu summa ir vismaz viena pasaules kausa vērta. Vismaz es uzskatu, ka portugāļa uzdevums bija pat smagāks kā del Boskes. Ja kas, tad viņš savstarpējā cīņā pieveica Spānijas izlases kodolu, kas arī daudz ko izsaka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-26 00:02, pirms 13 gadiem
Gvardiolai ar tādu sastāvu kauns nepaņemt kaut vienu titulu. "Inter" gan arī uz papīra neizskatās nekādi peramie zēni, bet taktiskā ziņā un tieši no treneru puses Mourinju ir LABĀKS!
, 2010-12-26 00:51, pirms 13 gadiem
Wermahlen rakstīja: Vienmēr ir patikuši Mourinho izteikumi! Tam čalim ir iekšā! Galva strādā kā vajag it seviški ar abiem noraidijumiem pret Ajax Žēl, ka nekas labs no tā nesanāca, bet nekas, domu gājiens bija labs, vajadzēja tikai nedaudz neukrītošāk to visu darīt, es nezinu kurš vēl treneris ko tādu varētu izdomāt un atļauties
Par to spēli pret Ajax galīgi nepiekrītu tam sodam, nu ta priekš kam ir noteikumi, tik pat labi viņi vispār var nebūt un pēc spēles izlemj cik katram kartiņas utt. Jā,protams,tas viss bija izdomāts darīt, bet nu,ja noteikumos ir paredzēts brīdinājums par spēles kavēšanu, tad viņam arī jābūt. Hokejā nekas tāds nav dzirdēts, ir tak gadījumi kad izslēdz kādu pretinieka līderi, tikai dēļ tā ka treneris lika, nu atsēž vaininieks savas 20min vai iet uz ģērbtuvi un viss ok, spēles taktika.
, 2010-12-26 02:32, pirms 13 gadiem
kursh ir labakais sogad? viennozimigi Pepe
vinsh Tevi smuki piesmeja, "labakais" hehe...
, 2010-12-26 02:46, pirms 13 gadiem
gaidu LV izlasei tādu treneri
tiešām. cilvēks kam netrūkst ambīciju...
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".