Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Mesi: "Otrais puslaiks Liverpūlē – viens no sliktākajiem brīžiem karjerā"

Mesi: "Otrais puslaiks Liverpūlē – viens no sliktākajiem brīžiem karjerā"
Lionels Mesi. Foto: EPA/Scanpix

Šovakar pulksten 22:00 tiks aizvadīts Spānijas kausa fināls, kurā "Barcelona" tiksies ar "Valencia". Favorītu kapteinis Lionels Mesi izteicies, ka kausa pacelšana virs galvas būs labākais veids, kā aizmirst piedzīvoto sakāvi Čempionu līgā.

Pirms divām ar pusi nedēļām "Liverpool" nodrošināja vietu Čempionu līgas finālā, kaut izbraukumā bija zaudējusi ar 0:3. Savā laukumā izdevās sasist Barselonu ar četru pārsvaru pārsvaru, un Lionels Mesi dueli nosauca kā vienu no sliktākajiem mirkļiem karjerā.

"Tas mums bija liels trieciens. Spānijas kausa izcīnīšana būs labākais veids, kā to aizmirst un beigt sezonu," teica Mesi. Barselonai ir iespēja izcīnīt otro titulu sezonā, jo vienība triumfēja Spānijas čempionātā. Tomēr uzstāšanās uz Eiropas skatuves beidzās ar lielu vilšanos.

"Mums jāatvainojas par otro puslaiku spēlē pret "Liverpool". Nevis rezultāta dēļ, bet par to, kā izskatījāmies un ka necīnījāmies. Tas bija manas karjeras viens no sliktākajiem brīžiem," teica Mesi. Otrajā puslaikā "Barcelona" ielaida trīs vārtus, beigās piedzīvojot zaudējumu ar 0:4.

Mesi kategoriski noliedza iespēju, ka viņš varētu pamest Katalonijas klubu. "Man bijušas problēmas arī izlasē, taču joprojām gribu kopā ar to izcīnīt kādu titulu. Izstāšanās no Čempionu līgas nemazina manu vēlmi atrasties šeit," teica Mesi. Viņš arī aizstāvēja galveno treneri Ernesto Valverdi, norādot, ka švakajā sniegumā vainojami futbolisti.

Ja Barselona šovakar uzvarēs, tā Spānijas kausu izcīnīs piekto reizi pēc kārtas. Pusfinālā pēc neizšķirta mājās (1:1) viesos izdevās ar 3:0 sakaut Madrides "Real". Savukārt Valensija tika galā ar "Real Betis". Interesanti, ka abas finālistes Spānijas čempionāta ietvaros divas reizes spēlēja neizšķirti – 1:1 Valensijā un 2:2 Barselonā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".