Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Barcelona" turpina maksāt par Dembelē transfēru - "Borussia" saņem vēl piecus miljonus

"Barcelona" turpina maksāt par Dembelē transfēru - "Borussia" saņem vēl piecus miljonus
Usmans Dembelē. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas kluba Dortmundes “Borussia” bankas kontu papildinājuši vēl pieci miljoni eiro, kas saņemti no Spānijas vicečempiones “Barcelona” par Usmana Dembelē transfēru. Francūzis daudz cīnījies ar savainojumiem un nav spējis nostiprināties Katalonijas kluba sastāvā.

Pirms trim gadiem Usmans Dembelē ķērās pie pēdējā salmiņa, neapmeklēja treniņus un pameta Dortmundes “Borussia” nometni, pieprasot tikt pārdots “Barcelona”. Viņa sapnis piepildījās, klubiem vienojoties par 105 miljonus vērtu pāreju. Taču darījumā bija iekļauti vairāki bonusi, tādējādi kopējā summa var sasniegt 148 miljonus.

Nule Katalonijas grands pārskaitījis vēl piecus miljonus, un pandēmijas apstākļos tas “Borussia” ir vērā ņemams pienesums. Kopējā darījuma summa pārsniegusi 130 miljonus, kaut Dembelē savainojumu un citu problēmu dēļ nav bijis spējīgs kļūt par “Barcelona” pamatsastāva futbolistu.

Piemēram, šajā Spānijas čempionāta sezonā “Barcelona” aizvadījusi astoņas spēles, ar 11 punktiem ieņemot tikai 13. vietu kopvērtējumā. Dembelē pamatsastāvā devies četros mačos, bet vēl divās spēlēs laukumā devies uz maiņu. Francūža kontā ir viens vārtu guvums.

Darījumā tika iekļauts punkts, ka “Borussia” pienākas pieci miljoni, kad Dembelē aizvadījis 25., 50., 75. un 100. oficiālo spēli “Barcelona” rindās. Uzbrucējs pašreizējā komandā piedalījies 83 spēlēs - 57 mači Spānijas čempionātā, 18 spēles Čempionu līgā, septiņas spēles Spānijas kausā un viena spēle Spānijas superkausā. Tādējādi šīs sezonas gaitā “Borussia” varētu kļūt par vēl pieciem miljoniem bagātāka.

Jāpiezīmē, ka “Barcelona” vairākas reizes mēģinājusi atbrīvoties no Dembelē, tomēr nav atradusi pircēju vai piemērotu īres variantu.

Izmantotie resursi:
https://www.kicker.de/fuenf-million...


"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".