Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Barcelona" centīsies no "United" iegādāties Matu

"Barcelona" centīsies no "United" iegādāties Matu
Huans Mata
Foto: AFP / Scanpix

Pazīstamais Ziemeļamerikas sporta portāla bleacherreport.com žurnālists Dīns Džounss, atsaucoties uz tuvu stāvošiem avotiem, vēstī, ka Spānijas grands "Barcelona" šovasar centīsies iegādāties Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester United" pussargu Huanu Matu.

Mata zaudējis stabilu vietu "Manchester United" pamata sastāvā, taču nekad publiski nav izskanējusi neapmierinātība no spēlētāja puses par savu lomu Mančestras komandā, tāpēc šādas ziņas tiek uzskatītas par zināmu pārsteigumu. Aizvadītajā sezonā visos turnīros kopā Mata "United" rindās laukumā devās 40 mačos un izcēlās ar trim vārtu guvumiem.

Pussargs Mančestrā aizvadījis piecas sezonas un kļuvis par vienu no vietējo līdzjutēju iecienītākajiem spēlētājiem. 2013. gada vasarā "United" iegādājās Matu no Londonas "Chelsea" par 46 miljoniem eiro. Sākotnējais līgums būtu beidzies jau šovasar, taču janvārī abas puses pagarināja līgumu uz vēl vienu gadu, līdz ar to Matam ir spēkā līgums ar "United" līdz 2019. gada vasarai.

30 gadus vecais Mata profesionāļa karjeru sāka Madrides "Real" sistēmā, taču augstāk par rezerves komandu netika un 2007. gada vasarā pievienojās "Valencia". Pēc četriem Valensijā pavadītajiem gadiem Matu iegādājās Londonas "Chelsea", par pussargu samaksājot vairāk nekā 25 miljonus eiro.

Ar "United" Mata izcīnījis Anglijas kausu (2016), pirmssezonas kausu jeb "Community Shield" (2016), Līgas kausu (2017) un triumfējis UEFA Eiropas līgā (2017). Spānijas valstsvienībā Mata piedalījies 41 mačā un guvis desmit vārtus, taču pēdējoreiz to pārstāvēja 2016. gada rudenī Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačos, paliekot uz soliņa. Laukumā Mata Spānijas izlasē pēdējoreiz devās 2015. gada rudenī.


, 2018-06-24 13:03, pirms 6 gadiem
Godīgi sakot negribētos redzēt, ka Mata iet prom, bet no otras puses neko sliktu viņam nevar pateikt. Ja Mours vienreiz izmeta šo no komandas, tad tagad iespēja "atdot parādu".
, 2018-06-24 16:38, pirms 6 gadiem
Kā tad! Barca'i jau viņš noteikti nav vajadzīgs. Turklāt vēl 30 gadu vecumā...
, 2018-06-24 19:28, pirms 6 gadiem
Mata buus no peedeejiem variantiem peec kaa Barca vareetu iet,peec Thiago,Eriksena,Pjanica.Un,ja vispaar gribeetu kaadu no MU njemt,tad tas buutu Herera,jaunaaks un straadaajis jau kopaa ar Valverdi.
, 2018-06-25 08:42, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: Mata buus no peedeejiem variantiem peec kaa Barca vareetu iet,peec Thiago,Eriksena,Pjanica.Un,ja vispaar gribeetu kaadu no MU njemt,tad tas buutu Herera,jaunaaks un straadaajis jau kopaa ar Valverdi.
Mata ir tikai gadu vecāks par Ereru.
"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".