Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas premjers dod zaļo gaismu "La Liga" spēlēm no astotā jūnija

Rolands Eliņš

Spānijas premjers dod zaļo gaismu "La Liga" spēlēm no astotā jūnija
Lionels Mesi. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess publiski paziņojis, ka vietējā futbola līga saņēmusi atļauju no astotā jūnija atsākt spēļu aizvadīšanu. „La Liga” oficiāli sezonas atsākšanās datumu gan vēl nav nospraudusi.

„Spānija ir paveikusi to, ko vajadzēja, un pamazām visiem atveras jauni horizonti,” sacīja Pedro Sančess. „Pienācis laiks mūsu ikdienā atgriezt vairākas ierastās aktivitātes. Spānijas futbola līga, kurai ir daudz sekotāju, atsāksies astotajā jūnijā.”
Spānijas augstākās futbola līgas „La Liga” klubi atsāka kopējos treniņus šonedēļ, tiesa, joprojām tikai mazās grupās, kas nepārsniedz desmit cilvēkus. Reizē ar augstākās līgas spēļu atsākšanos tiek sagaidīta arī Spānijas pirmās līgas atsākšanās.

„La Liga” vadība vēl nav apstiprinājusi sezonas atsākšanās datumus un kalendāru, taču tiek ziņots, ka sezona varētu atsākties ar derbiju starp „Sevilla” un „Real Betis”.

„Esam ļoti apmierināti ar valdības lēmumu,” sacīja „La Liga” prezidents Havjers Tevass. „Tas ir rezultāts lieliskam darbam un sadarbībai starp klubiem, spēlētājiem, treneriem, valsts sporta padomi un aģentiem. Taču mēs nevaram atslābināties, svarīgi turpināt ievērot visus veselības iestāžu ieteikumus un parūpēties, ka pandēmija neatgriežas.”

Spānijas futbols tika apturēts 12. martā koronavīrusa pandēmijas dēļ. Futbolisti saņēma atļauju atsākt inviduālos treniņus klubu bāzēs tikai maija sākumā. Spānijas divās augstākajās futbola līgās paredzēta plaša koronavīrusa testu veikšana, un pirmajā testu vilnī koronavīrusa inficēšanās tika konstatēta pieciem futbolistiem, kuriem tagad jāievērot pašizolēšanās.

„La Liga” sezonā, kurā par titulu spraigi cīnās „Barcelona” (58 punkti) un „Real Madrid” (56 punkti), vēl atlikušas 11 kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-05-23 19:12, pirms 4 gadiem
Lieliski .