Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

"Barcelona" līderim Pikē nopietna trauma, divus mēnešus nespēlēs arī Roberto

"Barcelona" līderim Pikē nopietna trauma, divus mēnešus nespēlēs arī Roberto
Žerārs Pikē. Foto: AP/Scanpix

Katalonijas kluba "Barcelona" centra aizsargs Žerārs Pikē spēlē pret Madrides "Atletico", kuru "Barcelona" zaudēja ar rezultātu 0:1, 60. minūtē guva savainojumu. Pēc padziļinātām pārbaudēm konstatēts, ka centra aizsargs guvis nopietnu ceļgala savainojumu. Šobrīd nav precīzi zināms, cik ilgi spānis nevarēs palīdzēt komandai, bet tie varētu būt aptuveni trīs līdz pieci mēneši.

33 gadus vecais spēlētājs vakardienas mačā tika nomainīts 62. minūtē. Komandas vadība un atbalstītāji cerēja, ka trauma nebūs ļoti nopietna, tomēr šodien konstatēts, ka Pikē guvis nopietnu ceļgala savainojumu. Viņš ir savainojis ceļgala iekšējo sānu un priekšējo krustenisko saiti.

Pēc veiktās magnētiskās rezonanses secināts, ka Pikē ir trešās pakāpes iekšējās sānu saites sastiepums, kā arī konstatēti bojājumi priekšējai krusteniskajai saitei. Kluba paziņojumā nav minēts, cik ilgs atveseļošanās posms būs nepieciešams vienam no komandas aizsardzības balstiem, bet prakse rāda, ka šādu savainojumu sadziedēšana prasa vismaz trīs līdz piecus mēnešus.

Vakar savainojumā iedzīvojās arī Serži Roberto, kuram ir atklāts plīsums labās kājas lielā. 28 gadus vecais futbolists, kurš var spēlēt centra pussarga un labā aizsarga pozīcijās, izlaidīs divus mēnešus. "Barcelona" šobrīd ar astoņās spēlēs izcīnītiem 11 punktiem atrodas vien 11. vietā Spānijas "La Liga" čempionātā. Pēdējo piecu "La Liga" maču laikā komanda tikai vienreiz spējusi izcīnīt uzvaru, savukārt trīs reizes kapitulējusi. Pikē ir viens no komandas līderiem un viņa nespēlēšana var radīt pamatīgus robus "Barcelona" aizsardzībā.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/b...
https://twitter.com/FCBarcelona/sta...


"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".