Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kad beigsies līgums ar "Barcelona", Svaress izskatīs iespēju spēlēt MLS

Rolands Eliņš

Kad beigsies līgums ar "Barcelona", Svaress izskatīs iespēju spēlēt MLS
Luiss Svaress. Foto: Reuters/Scanpix

Urugvajas futbolists Luiss Svaress publiski apliecinājis, ka viņu interesētu spēlēšana „Major League Soccer”, ASV spēcīgākajā futbola līga. Svaress pieminēja, ka augstu novērtē šīs līgas izaugsmi.

„MLS ir līga, kas dažu iepriekšējo gadu laikā ir ļoti augusi, jūs to varat redzēt, apskatoties, kādi jaunie spēlētāji uz to ir pārcēlušies, it īpaši no Dienvidamerikas,” sarunā ar ESPN sacīja Luiss Svaress.

„Tas parāda, ka līga vēlas augt, nevis tikai noslēgt līgumus ar pieredzējušiem futbolistiem, kuri meklē, kur pavadīt karjeras pēdējos gadus,” turpināja Svaress. „MLS vēlas apvienot šīs abas lietas, kas padara līgu daudz labāku.”
Svaresa sakarā bieži tikusi piesaukta iespējamā pāreja uz Deivida Bekhema „Inter Maiemi” vienību. Svaresam ir līgums ar „Barcelona” līdz 2021. gada vasarai, turklāt ar iespēju šo līgumu pagarināt. Līguma beigās Svaresam būs 34 gadi.

Par Svaresu iepriekš ASV medijos bija ziņots, ka viņš privātā sarunā ar savu komandas biedru Urugvajas izlasē apsolījis pēc līguma ar „Barcelona” beigām doties uz MLS. Svaress tagad gan paskaidroja, ka tik kategoriski nav domājis teikt: „Neko nevienam apsolījis neesmu, taču, jā, runāju ar savu komandas biedru Nikolasu Lodeiro. MLS ir līga, kurā ikvienam futbolistam vajadzētu būt ieinteresētam, un es vaicāju Lodeiro par šajā līgā notiekošo, spēlēm un viņa komandas biedriem.”

Taču Svaress atzina, ka iespēja spēlēt MLS viņam patiktu un viņš noteikti gatavs to izskatīt kā reālu kandidatūru savas karjeras turpinājumam, taču ar lielu uzsvaru – tad, kad beigsies līgums ar „Barcelona”, un ja netiks noslēgts jauns līgums.

Svaress „Barcelona” rindās spēlē kopš 2014. gada, un Spānijas čempionātā viņš pieredz rezultativitātes kritumu jau ceturtajā gadā pēc kārtas. Savā otrajā sezonā Spānijā Svaress izcēlās ar 40 vārtiem, iepriekšējā sezonā guva 21 vārtus, bet šosezon ticis pie sešiem vārtu guvumiem desmit spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/so...