Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Gaitans ar asarām acīs atvadās no "Benfica", Džaka tuvojas "Arsenal"

Agris Suveizda

Gaitans ar asarām acīs atvadās no "Benfica", Džaka tuvojas "Arsenal"
Nikolass Gaitans
Foto: Sipa USA/Scanpix

Visticamāk, savu pēdējo spēli komandā aizvadījis Lisabonas "Benfica" līderis Nikolass Gaitans, kurš par 25 miljoniem eiro acīmredzot pievienosies Madrides "Atletico".

Lisabonas "Benfica" vakar Līgas kausa finālā Koimbrā ar 6:2 sagrāva "Maritimo", bet viens no komandas līderiem Nikolass Gaitans 77. minūtē panāca 4:1 un uzreiz pēc tam tika nomainīts. Uz rezervistu soliņa argentīnietis izplūda asarās, tādējādi liekot manīt, ka tā tiešām bija viņa pēdējā spēle "Benfica" kreklā. Mediji lēš, ka "Benfica" veterāns karjeru turpinās Madrides "Atletico", un Marca ziņo, ka abi klubi vienojušies par 25 miljonu eiro pārejas maksu – tātad krietni zem līguma izpirkuma summas, kas ir noteikta 45 miljonu vērtībā.

Gaitans Lisabonas "Benfica" pievienojās 2010. gada vasarā, kad viņu par 8,4 miljoniem eiro nopirka no "Boca Juniors". Argentīnietis tika iegādāts sava tautieša Anhela Di Marijas (pārgāja uz Madrides "Real") vietā, un uzbrūkošais pussargs sešu gadu laikā Portugāles čempionātā aizvadīja 152 spēles un guva 25 vārtus. Gaitans trīs reizes kļuva par Portugāles čempionu, vienreiz ieguva Portugāles kausu, četras reizes tika pie Līgas kausa un divreiz zaudēja UEFA Eiropas līgas finālā. 28 gadus vecajam Gaitanam līgums ar "Benfica" ir spēkā līdz 2019. gadam.

Tāpat Madrides "Real" pietuvinātais laikraksts Marca ziņo, ka "Real", pretēji baumām, neplāno šovasar pārdot kolumbieti Hamesu Rodrigesu, savukārt vācu un britu mediji raksta, ka Londonas "Arsenal" jau drīzumā par 28-30 miljoniem eiro iegādāsies Šveices izlases un Menhengladbahas "Borussia" pussargu Granitu Džaku, kurš pirms četriem gadiem par astoņarpus miljoniem tika nopirkts no "Basel". Sky Sports vēsta, ka abi klubi vēl nav pilnībā vienojušies par darījumu, taču tam vajadzētu notikt jau tuvākajās dienās.

Tikmēr Lionas "Olympique" prezidents Žans Mišels Olass intervijā Le Progres apstiprināja, ka no Premjerlīgas kluba "West Ham" saņēmis un noraidījis 40 miljonu eiro vērtu piedāvājumu par komandas bombardieri Aleksandru Lakazetu. Olass, kurš iepriekš paziņoja, ka Lakazetu var piekrist pārdot tikai tad, ja piedāvās vismaz 50 miljonus, turpina sapņot par Lakazeta un Hatema Ben Arfas duetu nākamajā sezonā. Aizvadījis spožu sezonu "Nice", Ben Arfa tagad ir brīvais aģents un pats kā prioritāros variantus izvēlējies trīs – savu pirmo profesionālo klubu Lionas "Olympique", kurā tiktu pie daudz lielāka spēles laika, kā arī grandus PSG un "Barcelona", kur, visticamāk, nāktos būt rotācijas spēlētāja lomā.

Izmantotie resursi:
marca.com
marca.com
Arsenal 'close in on' midfielder Granit Xhaka -...
Aulas confirms rejecting €40m West Ham offer |...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-21 17:55, pirms 8 gadiem
Nu kāpēc visi nevar darīt kā Māris Noviks un likt iekavās orģinālu uzvārdu?
Xhaka = Džaka, esiet sveicināti sportacentra.com lingvistu valstībā

     [+] [-]

, 2016-05-21 18:39, pirms 8 gadiem
Cilvēks Parastais rakstīja: Nu kāpēc visi nevar darīt kā Māris Noviks un likt iekavās orģinālu uzvārdu?
Xhaka = Džaka, esiet sveicināti sportacentra.com lingvistu valstībā
Granit Xhaka (Albanian pronunciation: [ɡɾaˈnit ˈdʒaka] Džaka, viss pareizi, kas nepatīk?
Man nav iebildumu pret latviskošanu, neesmu nekāds albāņu valodas eksperts un nekad neiedomātos , ka xhaka izrunā kā džaka.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-21 18:43, pirms 8 gadiem
Gaitans loti labs speletajs butu liels papildinajmus Atletico