Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" pirmoreiz vēsturē sponsoriem pārdos sava stadiona nosaukumu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Barcelona" pirmoreiz vēsturē sponsoriem pārdos sava stadiona nosaukumu
"Camp Nou" stadions. Foto: Mike Egerton/PA/Scanpix

Pirmoreiz leģendārā "Camp Nou" stadiona pastāvēšanas vēsturē tā saimniece Spānijas čempionvienība "Barcelona" sponsoriem dos iespēju par samaksu ievietot savu brendu stadiona nosaukumā. Katalonijas granda iekasētie līdzekļi nonāks labdarības fondā, kas vērsts cīņai ar koronavīrusu.

Teju 100 tūkstošu skatītāju vietu ietilpīgā "Camp Nou" stadiona nosaukums nav ticis mainīts jau kopš tā atklāšanas 1957. gada 24. septembrī. Sponsora vārds uz prestižā stadiona sienas gozēsies 2020./21. gada sezonā.

"Vienreizējā darījumā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti koronavīrusa izpētes un pandēmijas apkarošanas fondiem visā pasaulē. "Barcelona" futbola klubs un "Barça" fonds uzskata, ka šādas humanitārās krīzes laikā ir nepieciešams pēc iespējams vairāk resursu novirzīt cīņai ar koronavīrusu un tā izraisītās pandēmijas sekām," vēstīts kluba paziņojumā.

Līdzīgu pieeju "Barcelona" savulaik izvērsa arī ar kluba formastērpiem, pirmajiem sponsoriem ("Qatar Foundation") uz vienības spēļu krekliem parādoties tikai 2010. gadā. Jāatzīmē gan, ka labdarības organizācijas "UNICEF" logotips uz komandas krekliem bija no 2006. gada.

"Camp Nou" stadions vienīgo reizi būtiski renovēts tika 1982. gadā. Tajā pašā gadā tajā tika uzņemtas vairākas FIFA Pasaules kausa finālturnīra spēles, bet desmit gadus vēlāk - Barselonas olimpisko spēļu futbola turnīra mači. Vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi leģendārajā stadionā ir Rīgas "Skonto", kas UEFA Čempionu līgas 1997./98. gada sezonas kvalifikācijā divreiz izlaida minimālu pārsvaru un galotnē piekāpās "Barcelona" komandai ar 2:3 (2:4 divu spēļu summā).

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-04-21 21:47, pirms 4 gadiem
Diezgan šausmīgi. Viens no slavenākajiem stadioniem, kas vēl nebija pārdevušies sponsoriem. Pat nespēju iedomāties, ka Camp Nou nosaukumā varētu būt kaut kāds piedēklis. Cerams vismaz, ka nebūs kaut kāds Burger King vai tml. Droši vien jāskatās dvieļagalvu virzienā.

     [+] [-]

, 2020-04-21 23:35, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Diezgan šausmīgi. Viens no slavenākajiem stadioniem, kas vēl nebija pārdevušies sponsoriem. Pat nespēju iedomāties, ka Camp Nou nosaukumā varētu būt kaut kāds piedēklis. Cerams vismaz, ka nebūs kaut kāds Burger King vai tml. Droši vien jāskatās dvieļagalvu virzienā.
Tas jau tikai uz 1 sezonu. Un varam pafantazēt. Valmiera Glass Camp Nou, Ādažu Čipši Camp Nou, Cēsu Alus Camp Nou... varianti daudz, bet tikai 1 uzvarēs.. Hesburger Camp Nou.