Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Oblaks tuvu pagarināšanai ar “Atletico”, Diarrā pamet PSG un beidz karjeru

Oblaks tuvu pagarināšanai ar “Atletico”, Diarrā pamet PSG un beidz karjeru
Jans Oblaks Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP/ Scanpix

Slovēņu futbola vārtsargs Jans Oblaks, kurš pārstāv vienu no Madrides grandiem “Atletico”, ir tuvu līguma parakstīšanai, kas paredz algas un izpirkuma summas palielināšanu.

Līdz šim Oblaka līgums paredzēja 1,5 miljonus eiro sezonā un būtu beidzies 2021. gadā. Madrides klubs ļoti labi zināja, ka Francijas līdere Parīzes "Saint-Germain" (PSG) izrāda interesi par slovēņu fenomenu. "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone jauna līguma parakstīšanu ar Oblaku izvirzīja, kā prioritāti. Pēc līguma pagarināšanas, Oblaka alga būs 10 miljoni eiro sezonā un viņš atradīsies “Atletico” īpašumā līdz 2023. gadam. Pēdējās neskaidrības līgumā ir izpirkuma maksa, kuru Madrides klubs labprāt paceltu robežās no 150 līdz 200 miljoniem eiro.

Oblaks jau kādu laiku ir viens no vadošajiem vārtsargiem Eiropā. Nesen intervijā “Atletico” galvenais treneris Simeone atzina, ka labāk izvēlētos tieši slovēni nevis beļģi Tibo Kurtuā, kurš bija viņa priekštecis šajā klubā. Noslēdzot šo līgumu, Madridei kļūs par vienu problēmu mazāk, taču klubam steidzami jāmeklē papildspēki aizsardzības līnijā, jo visticamāk, Djego Godins pēc sezonas pāries uz Milānas “Inter” vienību un arī Filipe Luišs varētu pāriet uz citu klubu.

Pašlaik līgums oficiāli vēl nav pagarināts.

Tikmēr PSG komanda ceturtdien panākusi abpusēju vienošanos ar franču pussargu Lasanu Diarrā par līguma laušanu, jo spēlētājs ir nolēmis noslēgt savu profesionālo karjeru. Diarrā klubam pievienojās kā brīvais aģents 2018. gada janvārī, tobrīd līgumu noslēdzot uz 18 mēnešiem, tomēr viņš nespēja nostiprināties komandas sastāvā. "Futbolam iedevu daudz, bet, pateicoties futbolam, arī ieguvu daudz. Nedarīju visu perfekti, bet darīju to ar sirdi, aizrautību un labsirdību," paudis Diarrā.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2019/02/21/foo...
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2019-02-21 22:02, pirms 5 gadiem
Neslikti no 1.5 mil pacelt uz 10.mil algas! Un visspar viss spravidliva Top 5.labakais goalkeepers pasaule!