Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Arī Morinju Spānijā apsūdzēts nodokļu izkrāpšanā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī Morinju Spānijā apsūdzēts nodokļu izkrāpšanā
Žuzē Morinju
Foto: PA Images/Scanpix

Spānijā apsūdzība par nodokļu nemaksāšanu izvirzīta Madrides "Real" bijušajam galvenajam trenerim Žuzē Morinju. Prokurors dokumentus iesniedzis tiesā.

Nule apsūdzība par nodokļu izkrāpšanu tika izvirzīta Madrides "Real" līderim, Eiropas čempiones Portugāles kapteinim, pasaulē bagātākajam un populārākajam sportistam Krištianu Ronaldu. Viņš informāciju noliedza, un medijos pat parādījās informācija, ka Ronaldu ar apsūdzību ir tik neapmierināts, ka grib pārcelties uz klubu ārpus Spānijas. Iepriekš tiesas priekšā stājās arī "Barcelona" līderis Lionels Mesi.

Šodien apsūdzība par nodokļu nemaksāšanu izvirzīta portugāļu speciālistam Žuzē Morinju, kurš laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam bija Madrides "Real" galvenais treneris. Kopā ar komandu viņš vienu reizi kļuva par Spānijas čempionu, vienu reizi uzvarēja Karaļa kausa izcīņā, kā arī vienu reizi uzvarēja Spānijas Superkausā.

Madrides prokurors paziņoja, ka apsūdzība izvirzīta par nodokļu izkrāpšanu divos gadījumos – vienu 2011. un vienu 2012. gadā. Tiek norādīts, ka viņš Spānijas varasiestādēm ir parādā 3,3 miljonus eiro. Apsūdzībā teikts, ka Morinju nav deklarējis ienākumus, kas gūti no viņa tēla izmantošanas, un tādējādi treneris ieguvis nelegālus labumus.

54 gadus vecais Morinju pameta Spāniju, lai atgrieztos pie Londonas "Chelsea" stūres, un pirmajā sezonā viņš kļuva par Anglijas čempionu. Pašlaik portugāļu treneris vada "Manchester United", ar ko šosezon uzvarēja UEFA Eiropas līgā un Anglijas līgas kausā, kā arī Community Shield.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-06-20 14:47, pirms 7 gadiem
Ronaldo, tagad Morinju ..dzeltenajā presē izskan baumas ka Modričam arī ar nodokļiem nav kārtībā - drīz visi no Real Madrid varēs bumbu spārdīt aiz restēm

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 15:17, pirms 7 gadiem
Kurš tad tur vispār maksā nodokļus?
Varbūt daļēji tapēc arī Spānija mokās ar milzīgu bezdarbu un finansu lietām- korumpantu un shēmotāju valsts.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-20 15:25, pirms 7 gadiem
Par Mourinjo ir skaidrs - tur viss ir ar dakšām ūdenī rakstīts, jo savu tēlu atļāva izmantot RM, un pēc pasisto spāņu iedomām, tur bija jāsaņem atalgojums, jo Mourinjo nepaņēma, tāpēc tik un tā ir nodokļi jāmaksā. No RM nepiedzen, jo tur ir lērums attaisnotie izdevumi, nav izdevīgi ko prasīt.
A Ronaldo ir visi pierādījumi, ka blakus ienākumi tika gūti ārpus Spānijas, savukārt spāņi spiež uz to, ka viņš ir rezidents, un visi ienākumi ir jādeklarē pēc Spānijas likumiem. Par to jau ASV iedeva kurvīti uz spāņu pieprasījumu par tiesisko palīdzību, jo uzreiz pateica, ka visi maksā nodokļus pēc pavalsts likumiem neatkarīgi no tā, vai ir rezidents vai nav, jo ienākums tiek gūts štatā, un tur nauda arī paliek. Tāpēc arī lietu nevirza uz tiesu, tā karājas proķenē un spāņi iziet uz šantāžu publiskā telpā, jo labi zina, ka tiesā viņiem nav šances. tikai dēļ tā, ka ienākumi ir gūti ārpus spānijas jurisdikcijas un nodokļi ir nomaksāti ienākumu gūšanas vietā. Ne velti lieta pret Ronaldo karājas jau vairāk kā 5 gadus bet uz tiesu kā neiet, tā neiet.
p.s. RM saņemt 50% no spēlētāja tēla izmantošanas, ja kaut kur parādās RM. Uz to cer arī Spānija, bet RM no Ronaldo neko nav saņēmusi, jo CR7 ir cits zīmols, Nike ir cits (RM sponsors ir Adidas, kas automātiski izslēdz Ronaldo Nike reklāmas asociācijas ar RM), utt.

     [+] [-]

, 2017-06-20 15:36, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Šitiem amatieriem ieteiktu griesties pēc padoma pie mūsu Aivariņa.
Griezties vai griesties?

     [+] [-]

, 2017-06-20 15:42, pirms 7 gadiem
..par sava tēla izmantošanu jāmaksā nodokļi... aahahhaahaa!!!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-20 15:47, pirms 7 gadiem
bobiits rakstīja: Ronaldo, tagad Morinju ..dzeltenajā presē izskan baumas ka Modričam arī ar nodokļiem nav kārtībā - drīz visi no Real Madrid varēs bumbu spārdīt aiz restēm
neviens vinus cietuma neliks diemzel,tikai soda naudu,bagatajiem citilikumi!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 15:58, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: neviens vinus cietuma neliks diemzel,tikai soda naudu,bagatajiem citilikumi!
jā, savādāk Messi jau būtu pirmais aiz restēm.

     [+] [-]

, 2017-06-20 15:58, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ..par sava tēla izmantošanu jāmaksā nodokļi... aahahhaahaa!!!
par ienākumiem, ko gūst izmantojot savu tēlu (piemēram, no atlīdzības par reklāmu) jāmaksā nodokļi

     [+] [-]

, 2017-06-20 16:01, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: neviens vinus cietuma neliks diemzel,tikai soda naudu,bagatajiem citilikumi!
Šajā gadījumā tiešām labāks ieguvums visai sabiedrībai, ja nemaksātāji samaksā lielas soda naudas, kas iet valsts budžetā, nevis sēž par valsts līdzekļiem uzturētā cietumā, kur tikai deģenerējas. Ja nemaksā atkārtoti un lielos apjomos, tad varbūt vērts prevencijas pēc arī uz pāris mēnešiem ietupināt.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-20 16:14, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: neviens vinus cietuma neliks diemzel,tikai soda naudu,bagatajiem citilikumi!
lab, piedod un paldies par precizējumu - bet nu tik un tā - labs budžeta papildinājums