Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Athletic Bilbao" leģenda Aduriss 39 gadu vecumā liek punktu karjerai

Andrejs Siliņš

"Athletic Bilbao" leģenda Aduriss 39 gadu vecumā liek punktu karjerai
Arics Aduriss. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Spānijas futbola kluba "Athletic Bilbao" leģendārais uzbrucējs Arics Aduriss trešdien paziņoja, ka 39 gadu vecumā nolēmis likt punktu profesionāla futbolista karjerai.

"Ir pienācis laiks. Daudzkārt esmu teicis, ka futbols pametīs tevi pirms tu pamet futbolu. Vakar dakteri man ieteica pēc iespējas ātrāk doties pie ķirurga, lai tiktu pie jaunas gūžas un varētu normāli dzīvot savu ikdienas dzīvi. Diemžēl mans ķermenis ir pateicis "pietiek!" Nevaru vairs palīdzēt komandas biedriem tā, kā to gribētu un kā viņi to būtu pelnījuši. Tā da ir profesionāla sportista dzīve. Tas ir ļoti vienkārši," savā "Twitter" kontā rakstīja Aduriss.

Karjeras laikā pārstāvējis arī "Valencia", "Valladolid" un "Mallorca", Aduriss ir tieši Bilbao kluba leģenda. Basku zemes klubam uzbrucējs pievienojās 2000. gadā, bet kopumā pirmajā komandā aizvadījis 11 gadus, tostarp pēdējos astoņus. 296 spēlēs "Athletic Bilbao" kreklā Aduriss izcēlies ar 141 vārtu guvumu. Šajā sezonā uzbrucējs piedalījās 14 "La Liga" spēlēs un trīs Karaļa kausa izcīņas mačos.

Aduriss aizvadījis arī 13 spēles Spānijas izlasē un 2016. gadā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur gan spāņi izstājās jau astotdaļfinālā.

2016. un 2018. gadā Aduriss kļuva par labāko vārtu guvēju UEFA Eiropas līgā un divas reizes (2015, 2016) saņēma citas Bilbao kluba leģendas Telmo Zarras vārdā nosaukto trofeju kā labākais vārtu guvējs "La Liga" čempionātā staro vietējiem futbolistiem.

Šīs sezonas atklāšanas spēlē Aduriss ar supervārtiem šokēja "Barcelona", palīdzot Bilbao izcīnīt uzvaru ar 1:0. Tie arī bija vienīgie Adurisa vārti šosezon.

     [+] [-]

, 2020-05-20 20:42, pirms 4 gadiem
Viņš ieņem 18.vietu starp visu laiku labākajiem La Liga vārtu guvējiem.

     [+] [-]

, 2020-05-20 22:09, pirms 4 gadiem
Kādreiz teica, ka kar bučus vai slidas uz nagliňas, a tagad pielek punktu ...😁

     [+] [-]

, 2020-05-21 10:58, pirms 4 gadiem
Viens no retajiem La Liga uzbruceejiem,kad speeleeja pret Barcu,no kura man patieshaam bija bail.Pat no Ronaldo tik stromiigi nebija.