Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Atletico" sāk ar 1:0 - Tripjē rezultatīva piespēle, Moratam vārti un neiesista pendele

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Atletico" sāk ar 1:0 - Tripjē rezultatīva piespēle, Moratam vārti un neiesista pendele
Alvaro Morata guva uzvaras vārtus. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šodien Spānijas futbola čempionātu sāka pēdējo divu sezonu vicečempione Madrides "Atletico", kas ar savu pēdējo gadu visbiežāko rezultātu 1:0 savā laukumā pārspēja "Getafe". Vienīgos vārtus guva Alvaro Morata, kurš vēlāk nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Madrides "Atletico" starpsezonu periodā piedzīvoja būtiskas izmaiņas, tostarp zaudējot uzbrukuma līderi Antuānu Grīzmanu un kapteini Djego Godinu. Pirmā oficiālā spēle pēc šīm krasajām izmaiņām bija jāaizvada pret citu Madrides komandu "Getafe", kas pagājušajā sezonā sensacionāli līdz pat pēdējam cīnījās par "Top4" un kvalificēšanos Čempionu līgai. Galu galā "Getafe" piektā vieta un garantēts Eiropas līgas grupu turnīrs.

Šovakar "Atletico" kreklā izgāja jaunpienācējs Kīrans Tripjē - pirmais anglis šī kluba vēsturē. Tāpat debitēja cits malējais aizsargs, brazīlietis Renans Lodi, kā arī par 126 miljoniem iegādātais 19 gadus vecais supertalants Žoau Felikss. Savainojuma dēļ nespēlēja Djēgu Kosta.

"Atletico" sāka ļoti pārliecinoši, rezultātu atklājot 23. minūtē, kad "Getafe" nebija neviena sitiena (pat neprecīza) un bumbas kontrole bija zem 30%. Djego Simeones komanda dominēja, līdz Tripjē izpildīja kvalitatīvu centrējumu un Alvaro Morata divcīņā ar Togo centra aizsargu Dženē izdarīja precīzu sitienu ar galvu (1:0).

"Getafe" jau tā klājās grūti, bet 38. minūtē nācās palikt mazākumā. Tomass Pārtijs skrēja pretuzbrukumā, bet Horhe Molina no aizmugures viņam bīstami (tiesa, šķiet, nejauši) uzkāpa uz kājas - sākotnēji tiesnesis parādīja dzelteno kartīti, taču talkā nāca VAR, un lēmums tika mainīts. Šķita, ka "Atletico" veidojas ideāls sezonas sākums, taču pēc nieka četrām minūtēm mazākumā palika arī mājinieki - gaisa divcīņā rokas palaida Lodi un minūtes laikā(!) nopelnīja otro dzelteno kartīti.

55. minūtē Felikss nodemonstrēja, par ko "Atletico" samaksāja tik milzīgu naudu. Viņš veica izcilu reidu, gan izvairoties no izklupieniem, gan turpinot ceļu pēc grūdiena, līdz tikai soda laukumā neatļauti tika kavēts. Tiesa, pendeli nespēja realizēt pirmo vārtu autors Morata, vārtos meistarību parādot Davidam Sorijam.

Tomēr "Getafe" uzbrukums neko daudz paveikt pret "Atletico" nespēja - lai gan 86. minūtē pēc Anhela pēkšņa tālsitiena bumba trāpīja pa pārliktni un varēja mājiniekiem beigties bēdīgi, viesi tā arī ne reizi netrāpīja Jana Oblaka sargāto vārtu četrstūrī. "Atletico" tipiska 1:0 uzvara, kas kopumā tika gūta pārliecinošā manierē.

Sestdien lieliska diena "La Liga" jaunpienācējām. "Osasuna" pretēji cīņas gaitai viesos ar 1:0 pārspēja "Leganes", "Mallorca" savā laukumā ar 2:1 uzveica "Eibar", bet "Granada", 73. minūtē nonākot zaudētājos ar 2:4, prata izbraukumā izglābties pret "Villarreal". Tāpat uzvaru sestdien izlaida "Valencia", kas kompensācijas laika 11. minūtē (pieliktas tika astoņas) pret "Real Sociedad" ielaida pendeli, pirms tam pie 1:0 kompensācijas laikā neiesitot pendeli... Toties ar uzvaru svētdien sezonu sāka "Sevilla", kas katra puslaika izskaņā iesita pa golam Eiropas kvalifikācijā izcili spēlējošajai "Espanyol".

Spānijas čempionāts, 1. kārta

Spēle RezultātsVārtu guvēji
Athletic - Barcelona1:0 (0:0)Aduriss 89'
Celta Vigo - Real Madrid1:3 (0:1)Losada 90' - Benzemā 12'; Kross 61'; Vaskess 80'
Valencia - Real Sociedad1:1 (0:0)Gamero 58' - Oijarzabals 90' (11m)
Mallorca - Eibar2:1 (1:0)Rodrigess 4'; Oliveira 75' (s.v.) - Oliveira 57'
Leganes - Osasuna0:1 (0:0)Avila 75'
Villarreal - Granada4:4 (1:1)Kazorla 35' (11m); Gomess 53'; Moreno 65'; Čukvuezē 73' - Viko 45'; Mačis 62'; Soldado 75'; Puertass 81'
Alaves - Levante1:0 (0:0)Hoselu 54'
Espanyol - Sevilla0:2 (0:1)Regilons 44'; Nolito 86'
Real Betis - Valladolid1:2 (0:0)Lorens 69' - Gvardiola 63'; Plano 89'
Atletico - Getafe1:0 (1:0)Morata 23'