Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Real" uzbrucējam Jovičam par karantīnas neievērošanu draud kriminālatbildība

"Real" uzbrucējam Jovičam par karantīnas neievērošanu draud kriminālatbildība
Luka Jovičs. Foto: Zuma Press/Scanpix

LETA--DPA. Spānijas futbola granda Madrides "Real" uzbrucējam Lukam Jovičam par paškarantīnas neievērošanu pēc atgriešanās Serbijā draud kriminālatbildība.

Jau ziņots, ka Spānijas basketbola vienības Madrides "Real" basketbolistam Trejam Tompkinsam pagājušajā ceturtdienā konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu, kā rezultātā karantīnā ievietota visa komanda, kā arī futbola vienība Madrides "Real". Futbola komanda karantīnā tika ievietota, jo abi sporta veidu vienības treniņus aizvada vienā arēnā.

Par šādu rīcību Jovičs un citi profesionālie sportisti, kuri iztiku pelna aiz Serbijas robežām, trešdien notikušajā preses konferencē saņēma skarbu kritiku no premjerministres Anas Brnabičas. "Starp futbola zvaigznēm, kas pelna miljonus, mums ir slikti piemēri. Daži spēlētāji neuzskatīja par vajadzību pēc atgriešanās dzimtenē 14 dienas pavadīt paškarantīnā," kritiku Joviča un citu futbolistu virzienā veltīja premjerministre.

Brnabiča neilgi pēc tam lūdza visus izlases spēlētājus iespēju robežās neatgriezties mājās, kā rezultātā būtu vieglāk ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību. Līdz šim Serbijā atgriezušies vairāk nekā 45 000 valsts piederīgo un amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka liela daļa no šiem cilvēkiem nav ievērojuši karantīnas noteikumus.

"Tā vietā, lai pavadītu laiku paškarantīnā, viņš "izballējās" pa visu Belgradu," vēsta vietējais laikraksts "Blic". Tāpat sportista rīcību novērtēja arī valdības atbalstītais laikraksts "Informer". "Luka izdarīja kaut ko patiesi stulbu. Viņš Madridē pameta karantīna zonu un, neraugoties uz ieteikumiem nebraukt mājās, taisnā ceļā ieradās Belgradā. Futbolists kādu laiku, visticamāk, nedosies laukumā, jo viņam nāksies stāties tiesas priekšā."

Tikmēr "Kurir" avīzes pirmās lapas rotāja uzraksts - "Ei, puis, tu gribi mūs nogalināt?" Laikraksts vēsta, ka Jovičs valstī atgriezies, lai nosvinētu savas draudzenes jubileju.

Serbijas valdība kopš trešdienas ir noteikusi komandantstundu, kas paredz, ka pēc laika posmā no astoņiem vakarā līdz pieciem rītā, uz ielas nedrīkst atrasties neviens cilvēks. Valdība šo lēmumu pieņēma, jo iedzīvotāji pārāk vienaldzīgi uztvēruši iepriekš sniegtos norādījumus.


, 2020-03-19 17:25, pirms 4 gadiem
Ha, nu, izcili debils.
, 2020-03-19 17:37, pirms 4 gadiem
bet vai ta viņš bija saslimis?
, 2020-03-19 17:45, pirms 4 gadiem
thekurmis rakstīja: bet vai ta viņš bija saslimis?
Daudziem vispār simptomu taču nav,un tāpēc sēž 2 nedēļu karantīnās.
Slēpts komentārs: TaunT
, 2020-03-19 18:39, pirms 4 gadiem
TaunT rakstīja: Malacis, met mīksto tam vīrusam.
Ne tikai vīrusam, bet arī visiem saviem radiem, draugiem, kaimiņiem, tautiešiem un jebkuram nejaušam pretimnācējam, kuru viņš var aplipināt, - visiem met mīksto. Tev arī!
, 2020-03-19 19:35, pirms 4 gadiem
Magnijs rakstīja: Ne tikai vīrusam, bet arī visiem saviem radiem, draugiem, kaimiņiem, tautiešiem un jebkuram nejaušam pretimnācējam, kuru viņš var aplipināt, - visiem met mīksto. Tev arī!
Tualetes papīru un griķus jau sapirki, pasaules gals tak klāt!
, 2020-03-19 20:02, pirms 4 gadiem
Magnij, tak neatbildi- tas cilveks tak ir gudraks par visiem. Zel,ka mums nav tadu smadzenju,kas zin labak par visiem. Paveicies vinam
, 2020-03-19 20:15, pirms 4 gadiem
Ko var gribet, spele pedinu kluba, un klust par debiliku!!!
, 2020-03-19 20:15, pirms 4 gadiem
TaunT rakstīja: Tualetes papīru un griķus jau sapirki, pasaules gals tak klāt!
Noe ojis joks, smiekli nak par sitadiem klauniem , par nesmiekligiem jokiem
, 2020-03-19 20:16, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Ha, nu, izcili debils.
tapat ka visa pedin Real Madrid
, 2020-03-19 21:40, pirms 4 gadiem
Idiņu nekur pasaulē netrūkst. Nezinu, kā jāapsvilst, lai beidzot sāktu domāt.
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.
"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.