Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" sensacionālais pusaudzis Fati izvēlejies spēlēt Spānijas izlasē

Rolands Eliņš

"Barcelona" sensacionālais pusaudzis Fati izvēlejies spēlēt Spānijas izlasē
Ansu Fati. Foto: AFP/Scanpix

Par Spānijas futbola sensāciju kļuvušais pusaudzis Ansu Fati šobrīd kārto formalitātes, lai varētu tikt iekļauts Spānijas U17 izlasē, atklājis šīs izlases treneris. Fati bija iespēja spēlēt savas dzimtās Gvinejas Bisavas izlasē, kā arī Portugāles izlasē.

Ansu Fati savu pirmo profesionālo līgumu ar „Barcelona” noslēdza pirms diviem mēnešiem. Šajā laikā 16 gadus vecais puisis paspēja izkarot vietu „Barcelona” lielajā komandā, tikt pamatsastāvā „La Liga” spēlē un savā debijā izcelties gan ar vārtu guvumu, gan rezultatīvu piespēli. Tāpat Fati vakar kļuva par jaunāko spēlētāju „Barcelona” vēsturē, kurš devies sākumsastāvā Čempionu līgas spēlē.

Fati ir dzimis Gvinejā Bisavā, no kurienes ir arī viņa vecāki, taču agrā bērnībā viņa ģimene pārcēlās uz Spāniju. Attiecīgi šobrīd radusies situācija, ka Fati ir argumenti, lai spēlētu Gvinejas Bisavas vai Spānijas vai izlasē. Teorētiski iespējama būtu arī pieteikšanās uz vietu Portugāles izlasē, jo viņa vecvecāki dzimuši bijušajā Portugāles kolonijā.

Taču Fati pats ir izvēlējies Spāniju, un šobrīd notiek dokumentu kārtošana, lai viņu varētu iekļaut Spānijas U17 izlases pieteikumā.

„Ansi ir iespējas pārstāvēt citu valsti, bet viņš ir izvēlējies Spāniju,” vietējā radio izteicās Spānijas U17 izlases treneris Davids Gordo. „Mēs šobrīd darām visu iespējamo, lai tas piepildītos. Federācija pie šīs lietas strādā jau labu laiciņu, cenšoties nokārtot, ka Fati var startēt U17 Pasaules kausā. Es pats ar viņu neesmu runājis, jo viņš vēl nav spēlētājs, kuru varu izsaukt uz izlasi, bet man ir teikts, ka Fati ļoti vēlas spēlēt Spānijas izlasē.”

Gordo apliecināja, ka Spānijas izlases vadības interese par Fati nav pēkšņa – „Barcelona” akadēmijas audzēknis bijis Spānijas federācijas redzeslokā jau pāris gadus.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/sp...

     [+] [-]

, 2019-09-18 19:47, pirms 5 gadiem
Vecvecāki piedzima Portugāles izlasē? Piderberji, vairs nesaprotat ko rakstat?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-18 19:55, pirms 5 gadiem
Kaut kāds muļķis rakstījis šo rakstu!
Kā var piedzimt Portugāles izlasē?! 😂😂😂😂

     [+] [-]

, 2019-09-18 20:15, pirms 5 gadiem
VV teica, ka šis esot alžīrietis.

     [+] [-]

, 2019-09-18 21:30, pirms 5 gadiem
Lmao.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-18 23:06, pirms 5 gadiem
Tas tik noziimee to,ka Barca vinju sezonas viduu zaudee uz veselu meenesi

https://www.barcablaugranes.com/201...