Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Monči: ""Arsenal" par mani izrādīja lielāko interesi, bet izvēlējos pārliecinošāko piedāvājumu"

Monči: ""Arsenal" par mani izrādīja lielāko interesi, bet izvēlējos pārliecinošāko piedāvājumu"
Monči. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas kluba "Sevilla" sporta direktora amatā atgriezies Monči, kurš atklājis, ka aktīvi viņu lencis Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal", tomēr atgriešanās mājās vilinājusi vairāk.

"Paldies "Arsenal" par izrādīto interesi. Tā bija komanda, kas par maniem pakalpojumiem interesējās visvairāk, taču beigās, pēc visu piedāvājumu izvērtēšanas, izvēlējos to, kas mani pārliecināja visvairāk. Man bija citas iespējas, ļoti svarīgas un skaļākas, bet izvēlējos "Sevilla", jo tās piedāvājums mani pārliecināja," lēmumu skaidroja Monči, kurš savulaik sastrādājās ar "Arsenal" galveno treneri Unaju Emeriju.

Iepriekš Monči strādāja "AS Roma", bet šomēnes tika pieņemts abpusējs lēmums par līguma pārtraukšanu. Tādējādi viņš atgriezīsies dzimtajā komandā, kuras sporta direktora amatā strādāja 17 gadus – no 2000. līdz 2017. gadam. Šajā periodā Spānijas klubs izcīnīja 11 trofejas, tostarp trīs reizes uzvarēja UEFA Eiropas līgā. Spēlētāja karjeras laikā Monči pārstāvēja tikai "Sevilla".

"Gribu pateikties visiem, kuri palīdzēja man nonākt vietā, kuru uzskatu par mājām. Daudzi cilvēki ārpus Seviljas man teikuši, ka esmu pieņēmis nepareizo lēmumu, ka otrās daļas nekad nav tik labas, cik pirmās. Esmu to visu ņēmis vērā," teica Monči.

"Šeit neatrodos tāpēc, ka esmu "Sevilla" fans, vai tāpēc, lai glābtu kāda ādu. Šeit atrodos sarunu dēļ – gan ar prezidentu, gan ar citiem darbiniekiem. Viņu plāni par kluba nākotni saskan ar maniem plāniem. Gribu palīdzēt "Sevilla" augt. Gribu uzbūvēt komandu, kas spēj cīnīties ar labākajiem," pauda Monči.

Šajā sezonā "Sevilla" ar 28 spēlēs izcīnītajām 12 uzvarām un sakrātajiem 43 punktiem ieņem sesto vietu Spānijas čempionātā. Priekšā atrodas "Barcelona", Madrides "Atletico" un "Real", kā arī "Getafe" un "Alaves".

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


Čavi. Foto: EPA/Scanpix
5

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.