Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijā lieli strīdi par Eirokausu ceļazīmēm sezonas nepabeigšanas gadījumā

Agris Suveizda

Spānijā lieli strīdi par Eirokausu ceļazīmēm sezonas nepabeigšanas gadījumā
Viens no "Real Sociedad" līderiem Martins Ēdegors pret "Getafe" spēlētāju Marku Kukurellu. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Lai arī vadošās Eiropas futbola līgas grib pabeigt sezonu un dažas ir arī spērušas pirmos soļus pretī tam, lai atgrieztos laukumā, tiek domāts arī par sliktākajiem scenārijiem – ja nu sezonu turpināt tomēr nebūs iespējams. Spānijas federācija sezonas atcelšanas gadījumā piedāvājusi Eirokausu vietas sadalīt atbilstoši pašreizējai tabulai, taču tam kategoriski iebilst vairāki apdalītie klubi.

Spānijas čempionāta vadībā izrāvies superklubu "Barcelona" (58 punkti) un "Real Madrid" (56) duets, bet trešajā vietā esošo "Sevilla" (47) un septītās vietas īpašnieci "Valencia" (42) šķir tikai pieci punkti. Ceturtajā vietā ar 46 punktiem ir "Real Sociedad", bet tad seko "Getafe" (46) un Madrides "Atletico" (45). Federācija, ja sezonu nāktos atcelt, piedāvā četras Eirokausu ceļazīmes atdot pašreizējam labāko četriniekam. Šķietami loģisks lēmums, taču arī ļoti strīdīgs un apšaubāms.

Pirmkārt, "Real Sociedad" un "Getafe", kas paliktu aiz borta, ir gan vienāds punktu skaits, gan vienāda vārtu starpība, un baski četriniekā iekļuvuši tikai vairāk gūto vārtu dēļ. Taču situāciju vēl kutelīgāku padara tas, ka šobrīd nākamais svarīgākais kritērijs aiz punktu skaita ir vārtu bilance, jo vēl nav aizvadītas abas savstarpējās spēles, taču sezonas izskaņā vienāda punktu skaita gadījumā vispirms skatītos savstarpējos dueļus. Un savstarpējās spēlēs pašlaik priekšroka ir "Getafe", kas pirmajā aplī izbraukumā uzvarēja ar 2:1. Tādējādi "Real Sociedad" un "Getafe" izvietojums ir atkarīgs no izvēlētājiem kritērijiem.

Šāda četrinieka piedāvājumu, protams, publiski apstrīdēja "Getafe", savukārt "Valencia" esot griezusies ar sūdzību UEFA par Eiropas līgas vietu piedāvājumu. Spānijas federācija piedāvā divas no trim ceļazīmēm piešķirt piektās un sestās vietas īpašniecēm "Getafe" un "Atletico", kā būtu jābūt arī pēc reglamenta, bet trešo vietu piešķirt kausa finālistei Bilbao "Athletic", kura pēc noteikumiem Eirokausos drīkstētu spēlēt tikai kausa iegūšanas gadījumā. Attiecīgi aiz borta paliktu septītajā vietā esošā "Valencia", kas uzskata, ka sezonas nepabeigšanas gadījumā arī trešā ceļazīme jāpiešķir pēc līgas tabulas.

Arī ar šiem diviem strīdīgajiem gadījumiem stāsts vēl nav galā. Kā baumo Spānijas medijs Cope, pašai UEFA ne pārāk patiktu Spānijas federācijas piedāvājums un Eiropas amatpersonas ļoti vēlētos redzēt Čempionu līgā Djego Simeoni un viņa vadīto Madrides "Atletico", kas argentīnieša vadībā divreiz sasniedzis Čempionu līgas finālu. Oficiāla apstiprinājuma šādām runām gan nav, un ir diezgan neskaidrs, kā varētu pamatot sestās pozīcijas ieguvējas ievešanu Čempionu līgā.

Tās visas gan joprojām ir tikai spekulācijas. UEFA stingra pozīcija arvien ir sezonas pabeigšana, un arī Spānijas līga un klubi turpina uzstāt uz spēļu izspēlēšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.football-espana.net/202...
https://www.football-espana.net/202...
https://www.football-espana.net/202...

     [+] [-]

, 2020-04-17 22:03, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka visos scenārijos, kad sezona netiks izspēlēta līdz galam un tiks dalītas vietas, būs tikpat neapmierināto, cik apmierināto. Par Atletico un Simeoni gan diezgan smieklīgi. Viņi spēlē sūdīgi Spānijā, tikpat sūdīgi, bet ar lielu veiksmi spēlē Eiropā, bet visi uztraucas, ka viņi netiks Čempionu līgā. Kopš nav Grizmana, tai komandai nekā cita nav kā tikai aizsardzība un Djego Kosta, ko arī vienmēr jautri apskatīties, kad uzvelkās.