Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Zidāns slavē savu tautieti: "Benzemā ir labākais franču uzbrucējs vēsturē"

Agris Suveizda

Zidāns slavē savu tautieti: "Benzemā ir labākais franču uzbrucējs vēsturē"
Zinedins Zidāns un Karims Benzemā. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas čempione "Real Madrid" svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas, taču pie tās tika negaidīti sarežģītā cīņā – Bilbao "Athletic", gandrīz visu spēli būdama mazākumā, atspēlējās no 0:1 un spēles izskaņā gandrīz atspēlējās arī no 1:2, tomēr noslēgumā zaudēja ar 1:3. Otros un trešos vārtus mājinieku labā guva Karims Benzemā.

"Tā ir tiesa, ka mēs mocījāmies. Spēlējot vienpadsmit pret desmit, ar labu spēles izpratni var cīņu padarīt vieglāku, taču sanāca tieši pretēji. Mēs pārāk steidzāmies. Kad pretinieki paliek mazākumā, gribas jau tuvāko 15 minūšu laikā gūt vārtus, tomēr ir nepieciešama pacietība. Nepietiekami izpletām uzbrukumus, taču ir jāpaslavē arī pretinieki, kuri ticēja, ka ir spējīgi izlīdzināt rezultātu. Galu galā, aizvadījām ceturto spēli desmit dienās un galvenais bija uzvarēt – lai arī nespēlējām labi, galvenais bija turpināt krāt punktus," pēc uzvaras sacīja Madrides kluba galvenais treneris Zinedins Zidāns.

Kopš Krištianu Ronaldu pārejas uz Turīnas "Juventus" madridiešiem ir nācies pārkārtot savu spēli un par jauno uzbrukuma līderi kļuvis Benzemā, kuram sestdien apritēs 33 gadu. Ja Ronaldu pēdējā sezona Madridē izvērtās par Benzemā pārliecinoši sliktāko sezonu klubā – Spānijas čempionātā 32 spēlēs desmit rezultatīvas piespēles, taču tikai pieci vārti -, tad abās nākamajās sezonās Benzemā izcēlās ar 21 precīzu sitienu. Šo divarpus sezonu laikā Benzemā Spānijas čempionātā 84 spēlēs ir 48 vārti un 17 rezultatīvas piespēles, bet Čempionu līgā viņš 21 mačā ir ticis pie 17 vārtiem un četrām piespēlēm.

"Manuprāt, viņš ir labākais, jo viņš guva divus vārtus par spīti tam, ka neaizvadīja savu labāko spēli. Viņš allaž sevi parāda, kad tas ir vajadzīgs komandai. Tā ir izcila spēlētāja īpašība," teica treneris. Zidāns, alžīriešu izcelsmes francūzis, uzskata, ka Benzemā, vēl viens alžīriešu izcelsmes francūzis, ir labākais franču uzbrucējs vēsturē. "Manuprāt, jā. Papildus tam, ko viņš dara un ko viņš rāda, viņš Madridē ir bijis jau ļoti ilgu laiku. Vairāk nekā 500 spēļu, visi viņa vārtu guvumi, statistika – tas viss runā pats par sevi. Manuprāt, viņš ir labākais – tas ir acīmredzami. Viņš ir pilnīgs spēlētājs – viņš nav tikai tīrs uzbrucējs, viņš nedomā tikai par vārtu gūšanu. Tieši tādēļ man viņš tā patīk – viņš piedalās komandas spēlē, un, ja ir jāizdara rezultatīva piespēle, viņš to izdara. Viņš var paveikt abas lietas. Šodien viņš neaizvadīja izcilu spēli, bet guva divus vārtus – tas ir Karims."

"Real Madrid" 2009. gada vasarā Benzemā iegādājās par 35 miljoniem eiro. Spānijas milža rindās viņš ir aizvadījis 539 spēles un guvis 263 vārtus – Spānijas čempionātā 175 vārti 360 spēlēs, Čempionu līgā 61 vārti 116 spēlēs un 27 vārti 63 spēlēs dažādās kausa izcīņās. Francijas izlasē Benzemā ar 27 vārtiem 81 mačā ir desmitais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, tomēr valstsvienībā nav spēlējis kopš draudzības spēles pret Armēniju (4:0) pirms pieciem gadiem, kurā uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Kopš Benzemā mēģinājuma izspiest naudu no izlases biedra Matjē Valbuenā viņš vairs nav saukts uz izlasi, kuru joprojām vada Didjē Dešāns. Izlases pamatsastāva uzbrucējs ir Olivjē Žirū, kurš ar 44 vārtiem 105 spēlēs jau ir apsteidzis Mišelu Platinī (72/41) un atpaliek vienīgi no Tjerī Anrī (123/51).

Izmantotie resursi:
https://as.com/futbol/2020/12/15/pr...

  +5 [+] [-]

, 2020-12-16 09:53, pirms 3 gadiem
No nesenajiem Anrī noteikti bija labāks.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-16 10:38, pirms 3 gadiem
Sorry bet Arsenal Anrī bija something else.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-16 21:51, pirms 3 gadiem
..nebūtu Kristīne bijusi Real, Benzemā 100% būtu izsities vēl labāk. un Francijas izlasē viņš aizvien ir gaidīts spēlētājs, tikai treneris spītējās.

     [+] [-]

, 2021-01-14 01:12, pirms 3 gadiem
Anrī... es teiktu arī Trezegē

     [+] [-]

, 2021-02-11 10:34, pirms 3 gadiem
Labākais franču uzbrucējs vēsturē ir Just Fontaine.