Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Kurtuā: "Gribu noslēgt karjeru Madrides "Real""

Kurtuā: "Gribu noslēgt karjeru Madrides "Real""
Tibo Kurtuā. Foto: AFP/Scanpix

Beļgijas futbola izlases un Madrides "Real" vārtsargs Tibo Kurtuā atklājis, ka ar lielāko prieku noslēgtu savu futbolista karjeru Madrides superklubā. Intervijā beļģis runā arī par Dāvidu de Hea un viņa pēdējā laika blāvo sniegumu, Zinedina Zidāna ietekmi uz viņa spēli, kā arī novēl veiksmi Garetam Beilam.

"Es vēlētos vēl daudzus gadus spēlēt šeit," intervijas sākumā teica 28 gadus vecais vārtsargs. "Būtu lieliski karjeru noslēgt Madrides "Real"." Intervijā Kurtuā arī komentēja sava komandas biedra Edena Azāra sniegumu slavenā Madrides kluba sastāvā: "Viņu ir mocījuši daudzi savainojumi, bet es domāju, ka nepaies ilgs laiks, kad viņš atkal būs atpakaļ tajā līmenī, kādā viņš spēj būt. Cilvēki vēl redzēs uz ko viņš ir spējīgs, jo Edenam motivācijas netrūkst."

"De Hea kļūda pret Ukrainas izlasi nebija nekas traks," Kurtuā teica. "Varbūt viņam nebija ieņemta labākā pozīcija, bet tas varēja nospēlēt arī par labu viņam. Šoreiz sanāca pretēji. Pret Šveici viņam padevās labi seivi, un arī pret Ukrainu viņam tādi bija." Spānis de Hea kādu laiku atpakaļ regulāri tika minēts starp pasaules labākajiem vārtsargiem, bet pēdējā laikā viņa sniegums ir kļūdām bagāts.

"Real" vārtu vīrs slavēja galveno treneri Zinedinu Zidānu un novēlēja veiksmi Garetam Beilam: "Viņa (Zidāna) dēļ esmu ieguvis lielu pārliecību. Vienmēr esmu sajutis to, ka viņš man uzticas, un uzticība ir ļoti svarīga grūtos brīžos. Futbolā lielu lomu spēlē mentālā izturība. No Zidāna esmu iemācījies ļoti daudz. Runājot par Beila pāreju uz "Tottenham" - vēlu viņam veiksmi karjeras turpinājumā, neskatoties uz to, ka viņš nav pievienojies spēcīgākajai komandai Londonā."

Kurtuā divas reizes kļuvis par "La Liga" čempionu. 2013./14. gada sezonā viņš to paveica, spēlējot Madrides "Atletico" rindās, bet aizvadītajā sezonā viņam izdevās izcīnīt Spānijas augstākās futbola līgas čempiontitulu ar Madrides "Real".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.
"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.