Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zidāns priecīgs par Azāra atgriešanos, "La Liga" sūdzēs tiesā laukumā izskrējušo fanu

Zidāns priecīgs par Azāra atgriešanos, "La Liga" sūdzēs tiesā laukumā izskrējušo fanu
Edens Azārs. Foto: AFP/Scanpix

Pēc vakar gūtās uzvaras Spānijas futbola čempionāta spēlē Madrides „Real” galvenais treneris Zinedins Zidāns preses konferencē norādīja, ka ir ļoti apmierināts ar Edena Azāra parādīto spēli, taču atzina, ka komanda kopumā otrajā puslaikā nedaudz atslābinājusies. Savukārt „La Liga” vadība paziņojusi, ka sestdien „Barcelona” mačā laukumā uzskrējušā fana rīcību uzskata par kriminālpārkāpumu un vērsīsies pret viņu tiesā.

Madrides „Real” vakar sezonas atsākšanos atzīmēja ar uzvaru 3:1 pār „Eibar”, un spēlē piedalījās arī beļģu uzbrucējs Edens Azārs, kuram līdzšinējā sezona bija izvērtusies visnotaļ pieticīga, cīnoties ar vairākām traumām. Februārī gūtā potītes trauma bija radījusi bažas, ka sezona viņam jau beigusies, taču, kamēr viņš no šīs traumas atguvās, Spānijas futbolā bija piespiedu pārtraukums koronavīrusa pandēmijas dēļ. Azārs vakardienas mačā nospēlēja pirmās 60 minūtes, pēc tam tiekot nomainīts, turklāt izpelnījās aktīvu pretinieku aizsargu uzmanību. „Real” treneris Zinedins Zidāns par pretinieku aso spēli gan nesatraucās.

„Zinājām, ka Edens nav īsti iegājis spēļu ritmā, tāpēc negaidījām, ka viņš nospēlēs visas 90 minūtes. Beigās viņš nospēlēja 60 minūtes un paveica to ļoti labi,” sacīja Zidāns. „Viņš puslaika pārtraukumā teica, ka viss kārtībā un ka viņš pat esot priecīgs, ka saņem sitienus no aizsargiem. Edens teica, ka no tā nebaidās un ir apmierināts ar savu spēli, tieši tāpat kā mēs.”

Zidāns atzina, ka viņa vadītā komanda otrajā puslaikā ir atslābinājusies, taču pēc dominējoša pirmā puslaika un gūtas uzvaras visā mačā viņš pret to daudz iebilst nevar un pieņem trīs punktus tabulā: „Nebija tā, ka otrajā puslaikā būtu kāds konkrēts vainīgais. Mums vajadzēja veikt maiņas, Karvahals guva traumu, arī Ramoss nejutās komfortabli, Azāru nomainīju, jo viņš nebija ilgi spēlējis. Nedomāju, ka tās bija tieši maiņas, kas lika mača gaitai mainīties.”

„Real” ar šo uzvaru saglabājusi turnīra tabulā divu punktu atstatumu no līderes „Barcelona”, kas arī uzvarēja savā pirmajā mačā pēc sezonas atsākšanās, sestdien ar 4:0 pieveicot „Mallorca”. Šajā spēlē, kas norisinājās pie slēgtām tribīnēm drošības apsvērumu dēļ, laukumā pamanījās izskriet kāds līdzjutējs, kuram nu draud pamatīgas problēmas likuma priekšā.

„La Liga” vadība paziņojusi, ka šo notikumu uzskata par kriminālpārkāpumu un vērsīsies tiesā, izmantojot visas savas juridiskās iespējas. Spānijas futbola līga nosodījusi līdzjutēja izgājienu, norādot, ka, šādi rīkojoties, viņš radījis veselības risku cilvēkiem stadionā un apdraudējis visu sacensību integritāti.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.goal.com/en/news/hazard...


"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".