Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Neimārs: "Mesi piespēle, izpildot pendeli, bija domāta man"

Neimārs: "Mesi piespēle, izpildot pendeli, bija domāta man"
Luiss Svaress, Lionels Mesi un Neimārs
Foto: SIPA/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" vakar savā laukumā ar rezultātu 6:1 izrēķinājās ar "Celta". Spēles apspriestākā epizode bija 81. minūtē, kad Lionels Mesi, pie rezultāta 3:1 izpildot pendeli, nevis sita pa vārtiem, bet izdarīja piespēli, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Luiss Svaress.

Brazīliešu uzbrucējs Neimārs pēc mača teica, ka piespēles adresātam bija jābūt viņam: "Tā bija domāta man, bijām to praktizējuši treniņos! Mēs kopā ar Leo to praktizējām, bet Luiss spēles laikā bija tuvāk bumbai un iesita. Mūsu draudzība ir svarīgākā – nav būtiski, kurš gūst vārtus, galvenais, lai mēs uzvaram."

Andress Injesta sacīja, ka nebija redzējis, kā Mesi un Neimārs izmēģinātu šādu pendeles izspēli: "Nekad nebiju viņus redzējis to darām, bet dzirdēju, ka viņi par to runāja. Iespējams, piespēle bija domāta Neimāram, bet Luiss bija klāt un to realizēja." Arī Žordi Albam šāds izspēles variants bija pārsteigums: "Nezināju, ka viņi tā darīs. Tā nav ikdienišķa izspēle, bet viņi allaž izdomā tādas lietas."

"Par šo epizodi būs daudz debašu. Dažiem tā patiks, citiem ne, bet mēs, kā "Barcelona" spēlētāji un kluba biedri, vēlamies ne tikai izcīnīt trofejas, bet arī izbaudīt mūsu spēli un izdarīt to skaisti," sacīja "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike. "Mums ir jāizbauda savs sniegums, jāciena pretinieki un jāmēģina pierādī, ka esam par viņiem labāki futbola ziņā. Šajā valstī slikts izklupiens ir daudz pieņemamāks nekā meistarības apliecinājums. Kritika mūs neuztrauc. Šādi izpildīt pendeli ir atļauts, un mēs visi atceramies, kā to darīja Kruifs."

Arī "Celta" galvenais treneris Edvardo Beriso nebija dusmīgs: "Pendele tika izpildīta neierasti, taču tas nebija necienīgi. "Barcelona" uzbrucēji pret pretiniekiem vienmēr izturas ar cieņu, katrs no viņiem var gūt tādus vārtus, kādus var vai vēlas. Šāda pendele ir atļauta. Mani vairāk aizskar tas, ka viņi guva vārtus, nevis tas, kā viņi to paveica." Viņam piekrita arī "Barcelona" viceprezidents Žordi Mestre: "Nedomāju, ka viņi tā būtu rīkojušies, ja rezultāts vēl būtu bijis 0:0. Ja mēs šādā brīdī šo šovu dēvējam par necienīgu, tas nav labi."

Izmantotie resursi:
Lionel Messi penalty pass was meant for Neymar


Slēpts komentārs: Avs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 15:30, pirms 8 gadiem
pirmo reizi redzu tādā veidā izpildītu 11-nieku. pat nezināju ka tā drīkst, protams tā ir izņirgāšanās par vārtsargu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 15:41, pirms 8 gadiem
Piekritiisim... sis trinieks ir giganti futbolaa.. neviens nepielidzinas vinjiem. Kapec gan neizdomat ko jaunu un neizmeginaat... hokeja bulishos tak to praktizee un neviens nav pret..... Es par super....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 16:02, pirms 8 gadiem
Teikšu godīgi - lai kam arī nebija paredzēts atdot šo piespēli, man tas likās antifutboliski. Katrā ziņā uz fair play tas noteikti nevelk. Vai tad "kodējam" bija lauzta kāja, ka viņš pats nevarēja iet un to pendeli iesist, un Messi vajadzēja apčakarēt vārtsargu, lai "vampīrs" kā karalis iesistu bumbu tukšos vārtos. Nākamreiz Messi varētu piekriet pie bumbas un noraut šortus, bet kamēr vārtsargs par to šokējas, "kodējs" iesistu bumbu vārtos. Lai kāds daiveris un princese nebūtu Ronaldu, tik pretīgi viņš neizrīkotos nekad...FUI!!!
, 2016-02-15 16:05, pirms 8 gadiem
Edyy55 rakstīja: Piekritiisim... sis trinieks ir giganti futbolaa.. neviens nepielidzinas vinjiem. Kapec gan neizdomat ko jaunu un neizmeginaat... hokeja bulishos tak to praktizee un neviens nav pret..... Es par super....
Nu kur ir problēma uzsist "taurenīti" , uzsist ar papēdi, sist pēc piruetes, salto vai kritienā ar galvu kā biljardā. Kāpēc vajag taisīt šitādu balagānu?!
, 2016-02-15 16:18, pirms 8 gadiem
lacis67 rakstīja: pirmo reizi redzu tādā veidā izpildītu 11-nieku. pat nezināju ka tā drīkst, protams tā ir izņirgāšanās par vārtsargu
Precīzāk sakot, aizsargu izņirgāšanās par savu vārtusargu atļaujot diviem pretinieku uzbrucējiem ātrāk nekā pašiem nokļūt pie bumbas.
, 2016-02-15 16:34, pirms 8 gadiem
Ka tik paraudāt, ka tik par Barsu kaut ko uzd*rst! Smieklīgi jūs bērni esat.
, 2016-02-15 16:38, pirms 8 gadiem
Lai arī 20 gadus esmu Real fans un esmu vienmēr bijis pret Barselonu publiski Barselonu ļoti reti esmu nosodījis. Tad šī ir no tām reizēm. Tà ir konkrēta ņirgāšanás par pretinieku vărtusargu un futbolu. Ja ir pendele tad tu esi 1:1 ar vārtusargu un tas ir duélis. To var salīdzinát ja hokejā bullītī izietu 2 hokejisti pret vienu vārtusargu. Vnk pretīgs izgàjiens no Messi. Par tàdu izgàjienu es tà vártusarga vietà tam liliputam pa muti sadotu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 16:55, pirms 8 gadiem
Kāpēc to atļauj?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 16:58, pirms 8 gadiem
Sitiens ir arī piespēlē! Citādi jau tā bumba nevirzītos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 17:04, pirms 8 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Ak, Dievs Nu nav te pilnīgi nekā tāda, lai to nosauktu par "antifutbolistisku" vai "pret fair-play". Bļin, tad dajebko, kas nepatīk vai ir neierasti, var nosaukt par antifutbolistisku.
Nav iespējams futbola noteikumos ierakstīt absolūti visu, kas ir vai nav atļauts. Tāpēc jau futbolistiem teorētiski ir galvas uz pleciem, lai izvērtētu - kas ir ētiski un kas nav. Piemēram, nav taču aizliegts laukumā pielikt bikses. Ideāla stratēģija uzbrucējam - pašā mača sākumā piestum bikses un garantēts, ka pretinieku komandas aizsargi īpaši cieši pret tevi nespēlēs. Pie stūra izspēles ieteicams uzturēties maksimāli tuvu pretinieku vārtsargam - iespējams, viņš zaudēs koncentrēšanos un paģibs... Ētiski? - Nē! Atļauts? - Nav aizliegts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 17:33, pirms 8 gadiem
Kāda vēl necieņa? Tikpat labi necieņa ir nesist tukšos vārtos, bet izspēlēt vēl kādas 3 piespēles, lai skaistāk? Vai arī tukšos vārtos ripojošu bumbu vēl ar galvu iesist. Bullshit.
, 2016-02-15 17:38, pirms 8 gadiem
Tas ir tāpat kā ar ticīgo jūtu aizskaršanu.

Vai tu jūties apvainots pēc Messi izdarībām?

Droši, apvainojies, esi aizvainots, raudi! Messi no tā nepārvērtīsies par antifutbolistu.

Vajadzētu uzskatīt par normu nepievērst uzmanību apvainotajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 17:42, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Vārtsargam jau tā ir praktiski nereāli atvairīt 11m- pārsvarā tik uz minēšanu! tgd nabagiem vēl jāpatur prātā šitāds ap jā jiens. sviests. klaunāda.
Bet tā jau tas ir domāts. Tam jābūt golam. Tad jau varbūt vajag ieviest noteikumos, ka "penalty" nesit, bet automātiski ieskaita golu, lai nav par vārtsargiem jāņirgājas?
, 2016-02-15 17:45, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Vārtsargam jau tā ir praktiski nereāli atvairīt 11m- pārsvarā tik uz minēšanu! tgd nabagiem vēl jāpatur prātā šitāds ap jā jiens. sviests. klaunāda.
Nee, šis ir uz aizsargu (t.i., laukuma spēlētāju) pleciem un sirdsapziņas, tāpat kā cīņa par vārtsarga atvairītu bumbu. Uzbrucējs startē, aizsargs blakus, iesit, ja vari.
, 2016-02-15 17:47, pirms 8 gadiem
Vispār šādos gadījumos spēlētājam būtu speciāli jāsit bumba garām vārtiem. Nav nepieciešams ņirgāties par pretiniekiem un tos sagraut. Ja ir jau 2 vārtu pārsvars, tad vairāk sist iekšā nevajadzētu, lai neviens netiktu apcelts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-15 17:54, pirms 8 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Es vienkārši neuzskatu, ka tas bija kaut kas neētisks (kāpēc šajā situācija vispār jālieto šis vārds? ). Turklāt ir bijuši vismaz divi gadījumi (viens no tiem ar Kruifu) ar šādu pašu izspēli. Nekādu problēmu. Kāpēc? Tāpēc, ka neviena spēlētāja trauslās jūtas netika aizskartas. Tikai moralizētāju. Un ētikas policijas. Un ja ir bijuši precedenti, tad tomēr to var aizliegt, ja grib. Bet negrib. Un atkal - kāpēc? Jo pohuj

Un tavi piemēri bija debili. Un pretīgi. Ārstējies. Un nomierinies. Jūtu, ka esi uzvilkts.
Pēc būtības man arī ir vienalga - sit kaut ar švimpi, ja vēlies. Vienkārši ir jābūt kaut kādai cieņai pret pretinieku, pat, ja tas ir acīmredzami vājāks. Tas man atgādina tos gadījumus, kad divi vienas komandas F1 piloti iet pa 1. un 2. vietu un tad tas, kuram reālāka šance uz titulu itkā nejauši uzvar, pat, ja pirms tam bijis 2. Tas nav fair play - tā ir augstprātīga pasmiešanās par pretinieku un nesportiska rīcība.

Kas attiecas uz manu piemēru, tad tas, pēc manas saprašanas, nav mazāk pretīgs par šo - Messi-"vampirelli" izgājienu. Bet ārstēties man nav jāiet un arī mierīgs es esmu. Jauku vakaru!
, 2016-02-15 18:00, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: bet tak aizsargs vnmr būs lēnāks par uzbrucēju!
Pirmkārt, pilnīgas muļķības. Otrkārt, ja arī pieņemsim, ka visi uzbrucēji ir lēnāki par visiem aizsargiem, tad kur problēma blakus pretiniekam pielikt savējo uzbrucēju (kurš pēc tavas definīcijas būs tikpat ātrs kā pretinieku uzbrucējs). Treškārt, protams, var runāt par reakcijas ātruma atšķirībām, ņemot vērā, ka uzbrucējs zinās, kas notiks. Taču tam ir domāta pareiza vietas izvēle pendeles brīdī un atbloķēšana - kolīdz nozīmēta pendele, uzreiz nostājies pie pusapļa, jo tā ir pati labākā starta vieta.
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.
"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.