Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Asprilla: "Tiesneši pārlieku sargā Mesi"

Asprilla: "Tiesneši pārlieku sargā Mesi"
Lionels Mesi
Foto: AP/Scanpix

Bijušais kolumbiešu futbolists Faustino Asprilla izteicies, ka mūsdienās tiesneši pārlieku aizsargā zvaigžņotos spēlētājus, kā piemēru minot "Barcelona" argentīniešu uzbrucēju Lionelu Mesi.

"Kad es vēl spēlēju, uzbrucēji netika tik ļoti aizsargāti no tiesnešu puses," sacīja Asprilla, kurš pēdējo reizi laukumā devās 2004. gadā. "Ja kāds šodien pārkāpj noteikumus pret Mesi, cilvēki visā pasaulē sāk raudāt un sūdzēties. Neatceros, ka kāds sūdzētos, kad aizsargi pārkāpa noteikumus pret mani, Gabrielu Batistutu vai Marko van Bastenu."

Asprilla lielāko slavu ieguva itāliešu "Parma" un angļu "Newcastle United" rindās. Ar "Parma" Asprilla kļuva par UEFA kausa Ieguvēju kausa uzvarētāju, Eiropas Superkausa ieguvēju un divkārtēju UEFA kausa ieguvēju.

"Mūsdienās uzbrucējiem dzīve ir daudz vienkāršāka. Vairs nav tādu aizsargu kā Franko Barezī vai Pjetro Vjerkovods. Man par viņiem joprojām rādās murgi," turpināja Asprilla, kurš savulaik guva 20 vārtus Kolumbijas valstsvienības rindās.

Tāpat 43 gadus vecais Asprilla nevar sadzīvot ar pašreizējo spēlētāju atalgojumu: "Protams, es nopelnīju labu naudu, bet tas nebija ne tuvu, cik spēlētāji pelna tagad. Šodien pat tēlotāji mēnesī nopelna vairāk nekā tāds van Bastens nopelnīja gada laikā. Un es neredzu daudzus tādus spēlētājus, kāds bija van Bastens."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-14 20:54, pirms 11 gadiem
Vai kā tām vecajām zvaigznēm kremt tas, ka citus uzskata labākus kā viņi reiz bija.
Protams algas ir augušas, taču arī popularitāte un visa pārējā sistēma ir augusi, nav ko čīkstēt, labāk būtu priecājies, ka viņu vispār vēl atceras.
, 2013-10-14 21:01, pirms 11 gadiem
Mūsdienu futbols to ir panācis, ka daivi un vārtīšanās pie katra pieskāriena ir ierasta lieta. Un futbols nav vienīgais sporta veids, kurš tiek sabojāts ar jauniem noteikumiem utt. Bet nu realitāte arī ir tāda, ka paši futbolisti nav vairs tādas uzbūves. Ja tas pats CR, lai gan bieži krīt un uzskatāmi parāda, ka pārkāpti noteikumi, tomēr savas fiziskās uzbūves dēļ viņš vēl spētu izturēt tādu kontakta futbolu kā agrāk. Tajā pašā laikā, tādus futbolistus kā Neimārs tas pats Vjerkovods pārlauztu uz pusēm, tāpēc nav īsti objektīvi vairs salīdzināt kā bija pirms 10, 20 vai 50 gadiem.
, 2013-10-14 21:12, pirms 11 gadiem
Gadi iet, futbols mainās, spēlētāji mainās.... ko tur piebilst, Messi ir labākais un viņu ir jāsaudzē...

a ko viņš grib lai vinam kājas lauž vai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-14 21:37, pirms 11 gadiem
ooo, dikti "cienijamais" autor- viens izteicies, otrs pavestijis... kur ? kadi bija jautajumi, uz kuriem atbildeja ? resursi, atsauces ? Kurtua kopa ar Asprillu ielauzas ar pauksenem zinu redakcija un pavestija izteicas. LePsec vienkarsi. izmanotie resursi- roku drebeligums, alinam vajag ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-14 22:05, pirms 11 gadiem
Ferdinands Vislieliskakais rakstīja: Tak neker krenki, sis kantoris vsp diivains!
Labs piemeers- vienu dienu raksta par Afrikas valstiim PK kvalifikaacijaa, a otraa dienaa ne vaarda...
Un par tiem avotiem vsp smiekli naak. Vini jau speciaali neieliek, jo tulko tos ar googli tpc
Nezinu par avotu, bet šo rakstu pa dienu redzēju goal, tikai neizlasīju. Tur katru dienu var lasīt neskaitāmas intervijas ar bijušajiem un esošajiem futbolistiem, apnīk.
, 2013-10-14 22:24, pirms 11 gadiem
Sakiet ko gribat, bet pretējā gadījumā Mesi jau sen būtu salauztas kājas un viņš būtu invalīds, jo Mesi praktiski nesimulē un ir salīdzinoši trauslas miesasbūves.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-14 23:05, pirms 11 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Sakiet ko gribat, bet pretējā gadījumā Mesi jau sen būtu salauztas kājas un viņš būtu invalīds, jo Mesi praktiski nesimulē un ir salīdzinoši trauslas miesasbūves.
Jā. Ja nebūtu futbolists, būtu žokejs.
, 2013-10-14 23:24, pirms 11 gadiem
tā jau visi saka,ka viņa laikā zāle bija zaļāka,bet neviens nav iedomājies kāpēc noteikumi tika padarīti stingrāki,pietika ar pāris smagām traumām,lai augšā kāds sāktu aizdomāties,ka tā turpināties nevar un jāpieņem ir mēri,lai labākie futbolisti nebeigtu karjēras jau 27.gadu vecumā,jo veselība vairs netur,nebūtu tādi noteikumi,puse no tagadējām zvaigznēm jau sen būtu pazudušas nebūtībā
, 2013-10-15 09:52, pirms 11 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Sakiet ko gribat, bet pretējā gadījumā Mesi jau sen būtu salauztas kājas un viņš būtu invalīds, jo Mesi praktiski nesimulē un ir salīdzinoši trauslas miesasbūves.
Mesi nesimulē? OMG! Kā vispār kaut ko tādu var pateikt! Tā meitene to vien dara! Lai paspēlē EPL īstu veču futbolu...
, 2013-10-15 11:07, pirms 11 gadiem
Bigij labi,ka Tu zini, kādam jābut īstam futbolam.
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".