Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Real" pusfinālā atspēlējas un izmoka uzvaru pār iedvesmojošo AAE klubu

"Real" pusfinālā atspēlējas un izmoka uzvaru pār iedvesmojošo AAE klubu
Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

FIFA Pasaules klubu kausa finālā iekļuvusi Madrides “Real”, kas ar 2:1 izmocīja uzvaru pār turnīra saimnieci “Al-Jazira” no Apvienotajiem Arābu Emirātiem. “Al-Jazira” sensacionāli izvirzījās vadībā pirmā puslaika izskaņā, taču pēc vārtsarga traumas pārsvaru nenosargāja, un 81. minūtē Gerets Beils Madridei guva uzvaras vārtus, lai gan mirkli iepriekš vajadzēja tikt fiksētai aizmugurei.

Karaliskais Madrides “Real” klubs kā UEFA Čempionu līgas uzvarētājs uzsāka dalību FIFA Pasaules klubu kausā no pusfināla, kamēr tā pretinieks “Al-Jazira” no AAE savās mājās notiekošajā turnīrā bija pārvarējusi divas iepriekšējās kārtas. Ar 1:0 “Al-Jazira” pieveica Austrālijas “Auckland City”, bet ceturtdaļfinālā ar tādu pašu rezultātu pārsteidzoši tika pieveikta Āzijas čempione “Red Diamonds” no Japānas.

“Real” spēlēja ar savu optimālo sastāvu, sūtot laukumā vairākas savas zvaigznes ar Krištianu Ronaldu priekšgalā. “Real” bija milzīga favorīte, kas arī tika apliecināts mača pirmajās desmit minūtēs, radot vairākas izcilas vārtu gūšanas iespējas. Taču Madrides problēma bija tāda, ka bumba spītīgi negāja vārtos. Izcili “Al-Jazira” vārtos darbojās vārtsargs Ali Kaseifs, kurš arī guva savainojumu, taču tāpat palika spēlē.

“Real” divreiz nogādāja bumbu vārtos pirmajā puslaikā, taču abas reizes vārtu guvums netika ieskaitīts. “Al-Jazira” gan nesēdēja tikai aizsardzībā un labprāt devās pretuzbrukumos, izvēršot arī vienu ilgu pozicionālo uzbrukumu. Taču īsto šoku Madride piedzīvoja 41. minūtē, kad ar bezrūpīgu pašpārliecinātību iekrita aizsardzībā, un “Al-Jazira” brazīlietis Romarinju visai vienkārši soda laukumā apspēlēja aizsargu un gar viņa kājām raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī.

Pirmo puslaiku pabeigusi a/r sev apkaunojošo 0:1 pret “Al-Jazira”, “Real” otrā puslaika sākumā ar visiem spēkiem devās uz priekšu. Tas gandrīz radīja jaunu katastrofu, jo “Al-Jazira” pamanījās tikt pie izgājiena divatā pret “Real” vārtsargu Keiloru Navasu un raidīja bumbu vārtos, taču līdz 2:0 tomēr netika. Tika fiksēta aizmugure un, lai arī videoatkārtojumā varēja redzēt, ka tā bijusi pavisam niecīga, vārtu guvums netika ieskaitīts.

Drīz pēc tam Kaseifs tomēr tika nomainīts traumas dēļ, un viņa aizvietotājam Kaledam Al Senani tik labi neklājās – Krištianu Ronaldu ar lielisku sitienu beidzot uzlauza “Al-Jazira” aizsardzību, panākot neizšķirtu. Madride turpināja dominēt un izšķērdēt savas iespējas, īpaši šajā ziņā neveicoties Karīmam Benzemā. Bet 81. minūtē uzreiz pēc došanās laukumā “Real” vadībā izvirzīja Gerets Beils, kurš sekmīgi nospēlēja vārtu priekšā un sagaidīja Lukasa Vaskesa piespēli. Tiesa, atkārtojumā varēja labi redzēt, ka Kazemiru iepriekšējās piespēles brīdī bija aizmugurē un, lai arī bumbai nepieskarās, kavēja pretinieku aizsargu. Šoreiz vārti tika nepareizi ieskaitīti.

Vairāk laika brīnumiem nebija – “Real” nosargāja uzvaru ar 2:1 un otro gadu pēc kārtas spēlēs šī turnīra finālā, kurā sacentīsies ar Brazīlijas klubu “Gremio”. Fināls paredzēts 16. decembrī. Savukārt ”Al-Jazira” mačā par trešo vietu sacentīsies ar Meksikas “Pachuca”.


Izmantotie resursi:Fédération Internationale de Football...

, 2017-12-13 21:09, pirms 6 gadiem
Tas LTV7 komentētājs Timofejevs tik nebaudāms, tad jau labāk Auziņu.
, 2017-12-13 21:13, pirms 6 gadiem
Jautājums LTV - kāpēc spēli nekomentēja, piemēram, Sandra Zviedre vai Andrejs Volmārs, domāju kompetences un izpratnes ziņā neatpaliktu no džeka kas komentēja.

ĻOTI, LOTI ceru, ka pasaules kausu komentēs kāds, ko varēs klausīties..
, 2017-12-13 21:14, pirms 6 gadiem
Planētas labākais futbolists apliecināja savus vārdus ar darbiem, visu cieņu!
, 2017-12-13 21:16, pirms 6 gadiem
Jāāaaa, komentēšana vienkārši katastrofa ... ausis asiņo no tādas , LTV7 ar steigu par to jāsāk domāt!!!
, 2017-12-13 21:44, pirms 6 gadiem
Es pēc pāris aliem būtu labāks komentētājs
, 2017-12-13 21:53, pirms 6 gadiem
raksta autors jau nav labāks par komentētājiem katrā otrajā teikumā kaut ko dirs par Real "aizmugure bija niecīga net vārtus tomēr nieskaitīja" ,laikam ja aizmugure ir ''niecīga'' tad vārti ir jāskaita
, 2017-12-13 22:01, pirms 6 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Planētas labākais futbolists apliecināja savus vārdus ar darbiem, visu cieņu!
Messi nespēlēja.
, 2017-12-13 22:02, pirms 6 gadiem
aizmugures otrajā golā nebija!! Jāskatās piespēles brīdis, nevis kad bumba jau nokļuvusi līdz spēlētājam..
, 2017-12-13 22:08, pirms 6 gadiem
cerams ka uz finaalu buus labaaks tiesnesis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-14 00:11, pirms 6 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Tiesnesis aiz ausīm ievilka RM finālā
Es nezinu, kuru spēli tu skatījies, bet ja neieskaitot Casemiro goalu un Benzema goalu tā ir ievilkšana finālā, tad ok.

Casemiro goals vispār bija jāieskaita, par Benzema goalu var pastrīdēties, jo Ronaldo tur knapi pieskārās un spēlētājs nokrita it kā ceļa rullis būtu pābraucis pāri.

Ali Khaseif izšāva pulveri šajā spēlē. Tik daudz seivi. Cepuri nost. Veiksme arī stāvēja blakus.
, 2017-12-14 01:00, pirms 6 gadiem
Prieks par uzvaru, bet nu momentu realizaacija gan briesmiiga, bet nu nevar neuzteikt arii Al Jazira GK, teicami seivi. Benzemaa gan briesmiigs palicis, vairaakas reizes nevar traapiit pustukshos vaartos, un arir situaacijaa kur abi ar CR iziet divi pret vienu GK vinsh izdomaa uzsist virsuu tam, nevis atdot CR uz tukhsiem vaartiem. Nu briizhiem vinsh takaa cirvis speelee. Zidaana vietaa es vinju vsp noseedinaatu uz benkja, lai dziivi paardomaa un savaacaas vienreiz, un ta labaak Mayoralu laist pamataa, tas vismaz iesist var, bet smiekliigais tas, ka nomaina Benziinu pret Beilu un shis uzreiz ar pirmo sitienu atnes uzvaru.
, 2017-12-14 01:05, pirms 6 gadiem
Cerams, ka Beils beidzot izaarsteejies - vesels, un buus gatavs speeleet, jo sezonas otrajaa pusee buus ljoti vajadziigs gan La liga, gan CL pret PSG, jo isko uzbrukumaa iisti neko nevar izdariit, kaa vein piespeeli atdot, a Beilam aatrums labs, i iesist var, ganx aizsqrdziibaa labi shancee! Ceru, ka sestien pret gremio ies pamataa!
, 2017-12-14 01:41, pirms 6 gadiem
djimanti rakstīja: Cerams, ka Beils beidzot izaarsteejies - vesels, un buus gatavs speeleet, jo sezonas otrajaa pusee buus ljoti vajadziigs gan La liga, gan CL pret PSG, jo isko uzbrukumaa iisti neko nevar izdariit, kaa vein piespeeli atdot, a Beilam aatrums labs, i iesist var, ganx aizsqrdziibaa labi shancee! Ceru, ka sestien pret gremio ies pamataa!
ja vien to neizdomaa paardot
Slēpts komentārs: denebs
, 2017-12-14 02:38, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Ņirdziens par Real! Mazais ezītis pārāk ass izrādījās, lai to tā vienkārši nospiestu! Knapi izlīda...
nu domaa ka shie baigi iespringst uz to turniiru,man pat bija paarsteigums ka Zidans tik labu sastaavu uzlika,shito turniiru sezonas beigaas neviens pat neatcereesies
, 2017-12-14 03:14, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: ja vien to neizdomaa paardot
Kursh tad taisaas pirkt?
, 2017-12-14 04:30, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: nu domaa ka shie baigi iespringst uz to turniiru,man pat bija paarsteigums ka Zidans tik labu sastaavu uzlika,shito turniiru sezonas beigaas neviens pat neatcereesies
Skaidrs, ka neiespringst, bet tāds klubs ar tādu sastāvu nu nedrīkst tāds izskatīties!!!
P.S. Ja Barsa līdzīgi rīkotos, teiktu to pašu.
, 2017-12-14 10:18, pirms 6 gadiem
djimanti rakstīja: Kursh tad taisaas pirkt?
MU it kaa taisaas,bet nedomaaju ka janvaarii,driizaak jau vasaraa
, 2017-12-14 10:55, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: nu domaa ka shie baigi iespringst uz to turniiru,man pat bija paarsteigums ka Zidans tik labu sastaavu uzlika,shito turniiru sezonas beigaas neviens pat neatcereesies
Kāpēc saki, ka neviens? Es atcerēšos.
, 2017-12-14 12:25, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: MU it kaa taisaas,bet nedomaaju ka janvaarii,driizaak jau vasaraa
Tāpat kā Ronaldo katru gadu?
, 2017-12-14 13:21, pirms 6 gadiem
marauders rakstīja: Tāpat kā Ronaldo katru gadu?
toties par Griezmanu vasaraa uz Barcu gan visai nopitnas runas saakushaas tieshi shobriid
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.
"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.