Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Real" noslēdz līgumu ar Solari līdz 2021. gadam

Andrejs Siliņš

"Real" noslēdz līgumu ar  Solari līdz 2021. gadam
Santjago Solari, Foto: EPA / Scanpix

LETA. Spānijas futbola grands Madrides "Real" ar komandas galveno treneri Santjago Solari noslēdzis līgumu līdz 2021.gadam, informē vienība.

Pirmdien 42 gadus vecais argentīniešu speciālists oficiāli kļuva par pilntiesīgu Madrides "Real" galveno treneri, jo līdz šim viņš bija tikai vietas izpildītājs. Iepriekš uz Madrides kluba galvenā trenera amatu pretendējuši vairāki slaveni speciālisti, piemēram, Antonio Konte un Roberto Martiness, tomēr "Real" vadība nolēmusi uzticēties argentīnietim.

Solari par "Real" galvenā trenera vietas izpildītāju kļuva pirms divām nedēļām, kad no amata tika atlaists Hulens Lopetegi, kurš šajā postenī bija tikai 139 dienas. Sezonu iepriekšējo trīs gadu UEFA Čempionu līgas uzvarētāji sāka ļoti neveiksmīgi, jo tobrīd Spānijas čempionāta kopvērtējumā atradās tikai devītajā vietā.

Savukārt pēc Solari stāšanās pie komandas stūres tās sniegums ir uzlabojies, turklāt tai pašlaik ir četru uzvaru sērija. "Real" vietējā čempionātā ir sestā, kamēr UEFA Čempionu līgas grupā ir otrā, tomēr tai ir vienāds punktu skaits ar līderi "AS Roma".

Solari pats savulaik spēlēja "Real" vienībā laika posmā no 2000.līdz 2005.gadam un tieši šajā klubā aizvadīja savas karjeras spilgtākos gadus, divas reizes uzvarot Spānijas čempionātā un vienreiz UEFA Čempionu līgā. Viņš piecos gados nospēlēja 131 spēli, gūstot desmit vārtus.

Vēl futbolista karjerā argentīnietis spēlēja Madrides "Atletico" sastāvā, tieši no šīs komandas principiālā darījumā pārceļoties uz "Real". Tāpat viņš pārstāvēja Milānas "Inter" komandu, kā arī klubus Argentīnā, Meksikā un Urugvajā.

Solari ir aizvadījis arī 11 mačus Argentīnas izlasē, gūstot vienus vārtus.

Trenera karjeru viņš uzsāka 2013.gadā, trenējot "Real" jauniešus, bet pēc trīs gadiem kļuva par kluba otrās vienības stūrmani.

Izmantotie resursi:
LETA