Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Sevilla" draud nepiedalīties Spānijas Superkausā "Barcelona" pieteikuma dēļ

Rolands Eliņš

"Sevilla" draud nepiedalīties Spānijas Superkausā "Barcelona" pieteikuma dēļ
"Barcelona" treniņš pirms Superkausa
Foto: EPA/Scanpix

Šovakar 23:00 Marokā tiks aizvadīts Spānijas Superkauss starp „Barcelona” un „Sevilla”. Spānijas Futbola federācija atļāvusi „Barcelona” pieteikt vairāk nekā trīs spēlētājus bez Eiropas Savienības pasēm, ko „Sevilla” apstrīd un pat piedraudējusi boikotēt Superkausu.

Spānijas Futbola federācija vakar paziņoja, ka Spānijas Superkausā nebūs ierobežojumu pieteikt spēlētājus bez Eiropas Savienības pasēm. „La Liga” izcīņā katrā spēlē komanda drīkst pieteikt ne vairāk kā trīs šādus spēlētājus, un tika uzskatīts, ka Spānijas Superkausā spēkā ir tādi paši nosacījumi. Taču Spānijas Futbola federācija savā paziņojumā norādīja, ka tā nav tiesa, jo tā šo spēli uzskata par „ne profesionālu spēli”.

„Sevilla” atbildēja ar paziņojumu, ka ir pārsteigta par šādu paziņojumu 24 stundas pirms Superkausa sākuma, turklāt federācijas izsūtītajā informācijā par 2018./19. gada sezonu bija minēts, ka tiks atļauti tikai trīs spēlētāji bez ES pasēm.

„Sevilla” norādījusi, ka tās juristi studē situāciju, un, ja „Barcelona” pieteiks vairāk nekā trīs spēlētājus bez ES pasēm, Seviļas klubs uzskata, ka būs tiesīgs nepiedalīties spēlē pretinieku neatbilstoša spēles pieteikuma dēļ.

Paredzams, ka „Barcelona” pieteikumā būs iekļauti čīlietis Arturo Vidals, kā arī brazīlieši Malkoms un Arturs, taču uz Maroku devies arī brazīlietis Marlons. Neoficiāla informācija liecina, ka brazīlietis Filipe Koutinju pirms dažām dienām ir ieguvis Portugāles pasi, kamēr Luisam Svaresam un Lionelam Mesi ES pases ir jau krietnu laiciņu.

„Sevilla” iepriekš nebija apmierināta arī ar lēmumu, ka Spānijas Superkauss šogad norisināsies tikai vienā spēlē, nevis divās, kā iepriekšējos gados.

Par Spānijas Futbola federācijas paziņojumu priecīgs nebija arī „Barcelona” treneris Ernesto Valverde: „Ja kāds saka, ka Superkauss nav profesionāla spēle, es nemaz nezinu, ko atbildēt. Domāju, ka „Sevilla” ir profesionāla komanda un ka mēs esam profesionāļi. Ņemot vērā visas mūsu problēmas šonedēļ ar spēlētāju bez ES pasēm formalitāšu kārtošanu, federācija varēja painformēt mūs agrāk.”

Superkauss šovakar sāksies 23:00, un „Sevilla” šodien pavēstīja, ka ieradusies notikuma vietā, savus draudus par nepiedalīšanos spēlē neatkārtojot, tiesa, arī neatsaucot.

tīrs sods:

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-12 21:13, pirms 6 gadiem
Messi un Suaress ir Spāņi, Koutinju ir Portugālis, un tad vēl 4 ārzemnieki