Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Luiss Enrike: "Nekas īpašs nav noticis, joprojām esam vadībā"

Luiss Enrike: "Nekas īpašs nav noticis, joprojām esam vadībā"
Luiss Enrike
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta spēlēs vakar punktus zaudēja līdervienība "Barcelona", kas cīnījās neizšķirti ar "Sevilla" (2:2). Ar tādu pašu rezultātu noslēdzās arī čempiones "Atletico" spēle pret "Malaga".

Izbraukuma mačs pret "Sevilla" sākās ar viesu pārsvaru – pirmajā pusstundā Lionels Mesi un Neimārs panāca 2:0 "Barcelona" labā. Astoņas minūtes pēc Neimāra vārtiem Evers Banega ar tālsitienu samazināja rezultāta starpību, bet otrajā puslaikā līdzīgā spēlē prata panākt izlīdzinājumu – pēc lieliskas piespēles bumbu teju tukšos vārtos raidīja Kevins Gameiro. "Visa komanda bija atbildīga par pirmo vārtu guvumu. Šoreiz mēs vienkārši nespējām izcīnīt trīs punktus," pēc mača sacīja "Barcelona" pussargs Serhio Busketss.

Pamatīga kritikas deva par Seviljas spēli lija pār "Barcelona" galvenā trenera Luisa Enrikes galvu. Iemesls tam bija labi spēlējošā Neimāra nomainīšana 74. minūtē, kad rezultāts bija 2:1 Barselonas labā. Neapmierinātību par šādu trenera lēmumu izrādīja ne tikai pats futbolists spēles gaitā, bet arī "Barcelona" augstākā vadība pēc mača. "Nesaprotu, kāpēc Neimārs tika nomainīts. Viņš aizvadīja labu spēli un guva vārtus. Tikai Luiss Enrike zina motīvu šādai rīcībai," sacīja "Barcelona" viceprezidents Žordi Mestre.

"Neesmu ieinteresēts runāt par tādām muļķībām. Esmu ieinteresēts komandas panākumos. Maiņu veicu, lai iegūtu lielāku kontroli laukuma vidusdaļā – man šķita, ka tāds gājiens ir nepieciešams," pēc spēles norādīja "Barcelona" galvenais treneris. "Pirmajā puslaikā bijām acīmredzami pārāki – kontrolējām spēli un demonstrējām labu futbolu. Žēl, ka ļāvām viņiem ātri atgūt vienus vārtus. Otrajā puslaikā spēle bija līdzvērtīgāka, un mēs samaksājām par savām kļūdām," atzina Luiss Enrike. "Nekas īpašs nav noticis – mēs joprojām esam pirmajā vietā un turpinām uzlabot savu sniegumu," piebilda līdervienības treneris.

Tikmēr Madrides "Atletico", kuras cerības aizstāvēt pagājušajā sezonā izcīnīto titulu, ir diezgan nelielas, vakar cīnījās neizšķirti ar "Malaga" (2:2). Atšķirībā no "Barcelona", Madrides klubam nācās atspēlēties – otros vārtus "Atletico" guva 12 minūtes līdz pamatlaika beigām.

"Otrais puslaiks bija traks un nebija mums labvēlīgs. Cīnījāmies neizšķirti un rādījām nesliktu sniegumu. Šogad esam ievērojami mainījušies, taču saglabājam spēju cīnīties par augstām vietām. Šis mums ir svarīgs punkts," pēc spēles atzina "Atletico" galvenais treneris Djēgo Simeone.

Izmantotie resursi:
Goal.com
MARCA - Diario online lķder en información...


"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".