Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Enrike: ""Alaves" pārsteidza ar taktikas izvēli, nepratām to pārspēt"

Rolands Eliņš

Enrike: ""Alaves" pārsteidza ar taktikas izvēli, nepratām to pārspēt"
Luiss Enrike
Foto: AP/Scanpix

Pēc šokējošā zaudējuma (1:2 pret „Alaves”) Spānijas čempionāta spēlē „Barcelona” treneris Luiss Enrike atzina, ka viņa komanda nav bijusi gatava spēlēt pret piecu futbolistu aizsardzības līniju un spēles gaitā neizdevās to uzlauzt.

„Mēs nebijām precīzi un nespēlējām taktiski pareizi,” pēc mača izteicās Luiss Enrike. „Mums bija jāspēlē pret sīkstu piecu vīru aizsardzības līniju (5-4-1), kuru nepratām uzlauzt. Pirms mača nedomājām, ka pretinieki izšķirsies par šādu taktiku, jo līdz šim viņi tādu nebija mēģinājuši, mēs arī pat neizskatījām šādu iespēju, taču viņi to tomēr darīja. Lai pārspētu šādu aizsardzību, nepieciešams spēlēt plaši un ar ātru saspēli, taču šoreiz mums tad neizdevās.”

„Ko lai saku par pretiniekiem? Viņi trīsreiz sita pa vārtiem un guva divus vārtus,” sacīja Enrike. „Viņi aizvadīja ļoti sekmīgu spēli un atgādināja mums, cik grūti ir uzvarēt. Visi uzskatīja mūs par favorītiem šajā mačā, taču nu variet redzēt, ka par uzvaru jācīnās katrā spēlē. Pamatsastāvā bija vairākas izmaiņas, un spēlēja tie, kas bija svaigākie. Mēs bijām pārāk viegli ievainojami aizsardzībā, un tam būs jāmeklē cēloņi. Uzskatu, ka no šī šoka mēs varēsim mācīties, taču kopumā tomēr rezultāts ir tāds, kas jāaizmirst.”

Kamēr Enrike bija spiests taisnoties un analizēt, „Alaves” treneris Maurisio Pelegrino izteicās, ka šādas spēles pierāda, ka futbolā ir iespējams viss. „Brīžos, kad nonāc tik milzīgā pastarīša lomā, nepieciešams censties apgrūtināt dzīvi pretiniekam un padarīt viņa spēli neērtu. Mēs šoreiz kārtīgi pastrādājām, spēle pavērsās mūsu virzienā un uzvarējām.”

„Gaidīju gan, ka „Barcelona” lielākās briesmas radīs no spēles, taču beigās izrādījās, ka viņi vienīgos vārtus guva pēc standartsituācijas izspēles,” sacīja „La Liga” jaunpienācējas treneris. „Ceru, ka mūsu komanda turpinās attīstīties un nolikt sevi arvien labākās pozīcijās.”

Izmantotie resursi:
LaLiga | Pellegrino: “Everything is possible in...
Enrique laments "fragile" Barcelona...
Luis Enrique: Barcelona's defeat to Alaves is...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 12:15, pirms 8 gadiem
Nespēja komanda uzlauzt tik sīkstu aizsardzību? Nekad nav bijis viegli uzlauzt komandu, kura savu spēli balsta uz laika vilcināšanu un, bez sirdsapziņas pārmetumu, totālu aizsardzību. Vai tiešām Enrike gaidīja, ka rezervisti + Neimārs spēs uzvarēt? Turklāt puse vēl jaunpienācēju, kuri savu mūžu nav spēlējuši pret tik ļoti nospiestu aizsardzībā komandu.
Nevar vainot spēlētājus individuāli. Pirkumi ir labi. Bet ja šie ir rotācijas spēlētāji ar skatu uz nākotni, neliec viņus visus laukumā uzreiz!

Mūžīgā Barselonas problēma.. Optimālais sastāvs kopumā "rotācijas" dēļ aizvada TIK ĻOTI man spēļu, ka mirklī kad beidzot atrodas uz laukuma kopā, vairs nesaprot ko darīt!