Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Grīzmans iesit pirmos vārtus "Barcelona" sastāvā, palīdzot sagraut "Napoli"

Grīzmans iesit pirmos vārtus "Barcelona" sastāvā, palīdzot sagraut "Napoli"
Antuāns Grīzmans un Luiss Svaress. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Mičiganā, ASV, norisinājās otrā „La Liga – Serie A Cup” spēle starp Spānijas futbola klubu „Barcelona” un Itālijas „Napoli”. Arī šoreiz uzvarēja Barsa, turklāt ļoti pārliecinoši (4:0), divu spēļu summā esot pārāka ar 6:1.

Spānijas un Itālijas futbola čempionātu kopējais kauss šovasar tiek izcīnīts pirmoreiz. Šī kausa izcīņu organizē ASV kompānija „Reverand Sports Group”, kas noslēgusi ilgtermiņa sadarbības līgumu ar „La Liga” un pagājušajā sezonā nesekmīgi lobēja centienus aizvadīt regulārās sezonas spēli ASV. Spānijas un Itālijas čempionāta kopējais kauss gan tik un tā uzskatāms par pirmssezonas pārbaudes spēļu turnīru.

Pirmajā spēlē Maiami pilsētā „Barcelona” uzvarēja ar 2:1, pateicoties Serhio Busketsa un Ivana Raktiiča vārtu guvumiem. Otrajā spēlē Mičiganā šonakt „Barcelona” sākumsastāvs jau daudz vairāk atgādināja potenciālo kaujas sastāvu un arī uzvara sanāca daudz pārliecinošāka. Jāatgādina, ka ASV tūrē savainojuma dēļ nav devies „Barcelona” līderis Lionels Mesi.

Pirmajā puslaikā „Barcelona” jaunpienācējs Antuāns Grīzmans neizmantoja lielisku iespēju, bet pirmās 45 minūtes pagāja bez vārtu guvumiem. Komandas sacentās šīs spēles dēļ pielāgotajā amerikāņu futbola stadionā, kur pirms pieciem gadiem norisinājās arī NHL Ziemas klasika. Šīs nakts spēli klātienē vēroja 60 tūkstoši līdzjutēju, kuriem „Barcelona” sarīkoja vārtu guvumu salūtu otrajā puslaikā.

Uzreiz pēc pārtraukuma rezultātu atklāja Luiss Svaress, iesitot vārtos vārtsarga atsisto bumbu, tiesa, pirmā sitiena izdarītājs Grīzmans bija acīmredzamā aizmugurē, kas netika fiksēta. Savukārt 56. minūtē iesita pats Grīzmans, izmantojot Džordi Albas piespēli, bet arī šoreiz „Napoli” protestēja, ka Alba esot bijis aizmugurē. Grīzmanam kopš pārejas no „Atletico” tie bija pirmie vārti „Barceona” pārbaudes mačā.

Taču nekādu protestu nebija par Svaresa vārtu guvumu pāris minūtes vēlāk, kad viņš ar lielisku sitienu no soda laukuma robežas panāca 3:0. 63. minūtē Usmans Dembelē šim izrāvienam pielika punktu, nokārtojot 4:0, un „Napoli” palika sausā. Neapoles komandai šis bija pirmais oficiālais izbraukums uz ASV 21. gadsimtā, un tajā nepiedalījās aizsardzības līderis Kalidu Kulibalī, bet iesildoties traumu guva uzbrucējs Arkadiušs Miliks, kurš mačā laukumā nedevās.

"Barcelona" Spānijas čempionāta sezonu sāks 16. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/141...


"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".