Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Seši "Barcelona" valdes locekļi protestē pret kluba vadību un atkāpjas

Rolands Eliņš

Seši "Barcelona" valdes locekļi protestē pret kluba vadību un atkāpjas
Emili Roso (centrā). Foto: Marca

No „FC Barcelona” kluba valdes atkāpušies seši tās locekļi, protestējot pret kluba rīcību tā sauktā „Barcagate” skandāla sakarā, kad kluba vadība noalgoja uzņēmumu „13 Ventures”, kurš tiek apsūdzēts par strādāšanu sociālajos tīklos pie kluba bijušo un esošo spēlētāju, kā arī iespējama kluba prezidenta amata kandidātu nomelnošanos.

No „Barcelona” valdes atkāpies kluba viceprezidents Emili Roso, kā arī valdes locekļi Enrike Tombass, Silvio Eliass un Hoseps Ponto. No viņiem visiem kluba prezidents Hoseps Marija Bartomeu bija pieprasījis atkāpšanos, taču solidaritātē ar kolēģiem atkāpās vēl divi valdes locekļi – Marija Teiksidors un Žordi Kalsamilja.

Viņi visi parakstīja kopīgu paziņojumu, kurā norāda, ka vairs nevar piekrist „Barcelona” pārvaldes veidam. Seši nu jau bijušie valdes locekļi arī pieprasīja konkrētus paskaidrojumus par sociālo tīklu skandālu, prasot sarīkot auditu un pārbaudīt šī darījuma aizkulises, jo kluba valdes locekļi par to esot uzzinājuši tikai no medijiem. Viņi arī aicina Bartomeu pēc iespējas ātrāk sarīkot jaunas prezidenta vēlēšanas, lai atgrieztu ticību kluba pārvaldei.
„Barcelona” valdē pēc sešu personu atkāpšanās palikuši 13 locekļi.

Bartomeu tiek pārmests par neskaidrībām sociālo tīklu uzņemšanas nolīgšanas sakarā. Viņš jau pirms pāris mēnešiem tika apsūdzēts, ka sācis sadarbību ar uzņēmumu, kurš sociālajos tīklos strādājis pie viņa reputācijas uzlabošanas, kā arī potenciālo konkurentu un futbolistu, ieskaitot Barsas pašreizējos spēlētājus, nomelnošanu. Bartomeu ar kluba starpniecību šīs apsūdzības bija nosaucis kā pilnībā nepatiesas.

Bartomeu gan nenoliedza, ka līgums ar šo uzņēmumu bijis noslēgts. Pēc apsūdzību parādīšanās līgums tika lauzts, taču tas vēl vairāk sadusmojis „Barcelona” viceprezidentu Roso: „Bartomeu lauza līgumu, lai neviens nenāktu to pārbaudīt. Tagad būs izmeklēšana, un Bartomeu to labi zina.”

Roso arī pauda savas aizdomas, ka šim darījumam bijušas korupcijas pazīmes: „Nezinu, kurš tieši to paveicis, taču kaut kas šeit nebija tīrs. Ja tiek samaksāts miljons eiro par pakalpojumu, kas vērts 100 tūkstošus, tad gribot negribot rodas aizdomas.”

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/b...
https://www.marca.com/en/football/b...

     [+] [-]

, 2020-04-10 17:13, pirms 4 gadiem
Zīmīgi, ka tieši pirms visas šīs sāgas tieši Roso bija Bartomeu cerība, ka viņš varētu kļūt par nākamo prezidentu un turpināt viņa 'projektu'. (ja to tā var nosaukt)

Viens uzvarētājs gan visā šajā jezgā ir un tas ir cits prezidenta amata kandidāts Viktors Fonts.