Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" treneris Solari kritizē Isko: "Lai spēlētu, ir jābūt labā fiziskajā formā"

Agris Suveizda

Madrides "Real" treneris Solari kritizē Isko: "Lai spēlētu, ir jābūt labā fiziskajā formā"
Isko un Santjago Solari. Foto: AP/Scanpix

Madrides "Real" pēc izgāšanās UEFA Čempionu līgā šovakar Spānijas čempionāta spēlē viesosies Valjadolidā. Atkal pat pieteikumā nebūs Spānijas izlases pussarga Isko, kura loma komandā jūtami saruka tieši pēc Santjago Solari stāšanās amatā.

Ārpus pieteikuma Isko bija arī Čempionu līgas atbildes spēlē pret Amsterdamas "Ajax", un viņš esot atteicies kopā ar komandu autobusā doties uz spēli. Solari neapstiprināja, ka 26 gadus vecais uzbrūkošais pussargs būtu sodīts, taču to arī nenoliedza: "Disciplinārās sankcijas tiek piemērotas komandas iekšienē un profesionālā manierē."

Isko Spānijas čempionātā pamatsastāvā nav devies kopš 28. oktobra "El Clasico" (1:5), kas bija pēdējā diena, kurā pie "Real" stūres bija Julens Lopetegi. "Lai spēlētu, futbolistam ir vispirms jābūt labā fiziskā formā un tad šī forma jāsaglabā," tiešs bija Solari. Ja Lopetegi vadībā Isko piedalījās septiņās no desmit Spānijas čempionāta spēlēm un piecās izgāja sākumsastāvā, Solari ērā Isko 16 "La Liga" spēlēs deviņas reizes devies uz maiņu. Pie Solari Isko pamatsastāvā bijis trīs reizes – Čempionu līgas mājas spēlē pret Maskavas CSKA (0:3) un Karaļa kausa spēlēs pret 3. līgas komandu "Melilla" (6:1) un augstākās līgas klubu "Leganes" (0:1).

Solari gan pašam šā vakara spēle var izvērsties par pēdējo uz Madrides "Real" komandtiltiņa, jo madridieši piecu spēļu laikā ir piedzīvojuši četrus zaudējumus, bešā paliekot gan Čempionu līgā, gan Karaļa kausā, bet Spānijas čempionātā no "Barcelona" atpaliekot jau par 15 punktiem. "Tas nav lēmums, kas jāpieņem man," savu stāvokli klubā komentēja Solari. "Es esmu treneris, un, gluži kā visi pārējie, cenšos atdot visu labāko, kas man ir. Neatrodamies skaistā brīdī, taču mērķis allaž ir nākamā spēle. Mans darbs ir turpināt iet uz priekšu un darīt visu labāko, gluži kā to darīju no pirmās dienas."

Pirmsspēles preses konference aizkavējās par 80 minūtēm, liekot domāt, ka "Real" iekšienē pēc treniņa bijusi nopietna sapulce. "Šādas lietas paliek komandas iekšienē – tās ir ģērbtuves lietas. Esam ļoti paškritiski un ne tikai pēc zaudējumiem, bet vēl jo vairāk pēc uzvarām, kad atrast ko sliktu ir ļoti sarežģīti," bilda Solari. Argentīniešu speciālists atklāja arī to, ka ir veicis individuālas pārrunas ar spēlētājiem un atklājis savas pārdomas tiem spēlētājiem, kuri, viņaprāt, nav attaisnojuši uz viņiem liktās cerības. Tiek baumots, ka neskaidra varētu būt arī "Real" kapteiņa Serhio Ramosa nākotne, kurš pēc zaudējuma "Ajax" esot sastrīdējies ar kluba prezidentu Florentino Peresu.

Spānijas mediji baumo, ka Madrides "Real" vadība jau ir uzrunājusi savus bijušos treneris Žuzē Morinju un Zinedinu Zidānu, bet Solari atbrīvošanas gadījumā starp kandidātiem uz pagaidu galvenā trenera vietu varētu būt ne tikai Guti, bet arī Klarenss Sēdorfs.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/claro-mx/futb...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-10 19:20, pirms 5 gadiem
Taisnība jau ir, un varētu teikt, ka Isko bija gana laika, lai uzdzītu pienācīgu kondīciju.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-10 19:28, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Taisnība jau ir, un varētu teikt, ka Isko bija gana laika, lai uzdzītu pienācīgu kondīciju.
Viņam tak hroniski reāli pēdējos gados tā fizuha pāris reizes sezona pazūd.