Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Atletico" trillerī izslēdz "Barcelona", svētdien Saūda Arābijā finālā Madrides derbijs

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Atletico" trillerī izslēdz "Barcelona", svētdien Saūda Arābijā finālā Madrides derbijs
"Atletico" noņēma "Barcelona" skalpu un svētdien mēģinās to pašu paveikt ar Madrides "Real". Foto: EPA/Scanpix

Šodien Saūda Arābijā izspēlēts otrais pusfināls Spānijas Superkausa izcīņā. Spānijas čempione "Barcelona" pēc pārtraukuma ieguva vadību ar 2:1, taču piecu vārtu otrajā puslaikā zaudēja maču pret "Atletico" ar 2:3. Djego Simeone uzminēja ar maiņām, jo divus no trim vārtiem guva uz maiņu nākušie spēlētāji Koke un Vitolo.

Vakar pārliecinošu uzvaru savā pusfinālā izcīnīja Madrides "Real", bet šodien "Barcelona" un "Atletico" bija jānoskaidro otrā fināliste. Abas šīs komandas salīdzinoši nesen, 1. decembrī, tikās "La Liga" ietvaros, Djego Simeones komandai ciešot ļoti sāpīgu zaudējumu galotnē (0:1).

"Barcelona" šai turnīrā jāiztiek bez Marka Andrē ter Štēgena un vārtus sargā brazīlietis Netu. Rezervē šodien palika Klemāns Lenglē, jo Ernesto Valverde priekšroku deva Samjuelam Imtitī. Tāpat malā sāka Ivans Rakitičs, kamēr pamatsastāvā izgāja Arturo Vidals. Tikmēr Simeone rezervē paturēja Koki, izlaižot uzbrūkošo Anhelu Korea, lai gan uzbrukumā jau bija Alvaro Morata un Žoau Felikss.

Tomass Pārtijs izdarīja pirmo nopietno sitienu no lielas distances, bet "Barcelona" vairāk kontrolēja bumbu, tiesa, arī biežāk pārkāpa noteikumus. "Atletico" piespiedās aizvien izteiktāk un nereti Katalonijas komanda apsēda pretinieku soda laukumu. Lai gan madridiešu aizsardzība bija blīva, 22. minūtē Lionels Mesi pamanījās izspēlēt sieniņu ar Žordi Albu un izdarīt sitienu no teicamas pozīcijas - Jans Oblaks atvairīja.

Ektors Errera pabiedēja "Barcelona" ar brīvsitienu, bet tūlīt sekoja Valverdes komandas atbilde. Antuāns Grīzmans bīstami sita pēc stūra sitiena, bet vēl pēc dažām minūtēm tas pats Grīzmans praktiski izgāja viens pret vienu, taču nespēja pārmest bumbu varenajam Oblakam. Pa nullēm pēc 45 minūtēm.

Pirmā puslaika beigās komandas pagrūstījās, bet otrā puslaika sākumā "Atletico" negaidīti ieguva vadību. Felikss padriblēja, piespēlēja Korea, kurš atdeva tālāk, un vārtus iesita Koke - pēc pārtraukuma uz maiņu (Erreras vietā) nākušais pussargs. Pret "Atlelico" ir ārkārtīgi nepatīkami būt iedzinējos, tomēr "Barcelona" prata ātri atspēlēties. 51. minūtē Mesi izspraucās cauri diviem sedzējiem un ar neērto labo kāju precīzi iesita stūrī (1:1).

Drīz Grīzmans izgājienā mēģināja pārmest bumbu pāri garajam Oblakam, taču tas neizdevās. Notikumi attīstījās vēja ātrumā. Vispirms Mesi eleganti pameta bumbu garām Saulam un panāca 2:1, taču ar VAR palīdzību vārti tika anulēti, jo elegantā bumbas pamešana notika ar rokas palīdzību. Taču "Atletico" uzelpošana turpinājās pavisam īsu brīdi. Jau nākamajā epizodē "Barcelona" aizskrēja ātrā uzbrukumā, Alba veica centrējumu, Oblaks atvairīja sarežģītu Luisa Svaresa sitienu ar galvu, bet atsisto bumbu no pāris metriem pustukšos vārtos ar galvu pret savu bijušo komandu iesita Grīzmans (2:1).

74. minūtē VAR palīdzēja neieskaitīt vēl vienus "Barcelona" vārtus. Mesi tālu brīvsitienu sita uz priekšu pa labi, Vidals kritienā skaisti piespēlēja vārtu priekšā, un Žerārs Pikē skrējienā ar kāju iesita tukšos vārtos. Čīlietim, saņemot bumbu no Mesi, tika fiksēta minimāla aizmugure. Tas noturēja "Atletico" virs ūdens un, kā izrādījās, tiešām deva otro dzīvību. Ātrā uzbrukumā uz maiņu nākušais Vitolo apspēlēja "Barca" vārtsargu Netu, kurš pretinieku ar kājām notrieca. Pendeli 82. minūtē realizēja Morata - 2:2!

Trakais otrais puslaiks nelika vilties arī pēdējās minūtēs. Vispirms bumba šķietami trāpīja pa Pikē nepiespiestu roku soda laukumā, taču beidzot VAR lēma par labu "Barcelona". Ne pirmo reizi šai mačā pēc VAR negatīva lēmuma uzreiz sekoja legāli vārti. Grīzmans pazaudēja bumbu netālu no centra līnijas, "Atletico" ātri izspēlēja līdz izgājienam viens pret vienu - Korea sita, Netu atvairīja, taču tā, ka bumba tik un tā nodevīgi ielēca "Barcelona" vārtos. "Atletico" izcīnīja skaistu uzvaru ar 3:2, un svētdien Spānijas Superkausu sadalīs abi Madrides grandi, kamēr "Barcelona" priekšlaicīgi dosies mājās, jo spēles par trešo vietu šajā mini turnīrā, protams, nav.

Spānijas Superkausa izcīņa (2019./20.)

PusfinālsRez.Vārtu guvēji
Madrides "Real" - "Valencia"3:1 (2:0)Kross 15'; Isko 39'; Modričs 65' - Pareho 90' (11m)
"Barcelona" - Madrides "Atletico"2:3 (0:0)Mesi 51'; Grīzmans 63' - Koke 46'; Morata 82' (11m); Korea 86'
Fināls (12. janvāris)
Madrides "Real" - Madrides "Atletico"

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 23:05, pirms 4 gadiem
Tas ir aarpraats,shitaa zaudeet pilniibaa uzvareetu speeli.Ja Valverde pat peec shitaa neatkaapsies,tad nu es vairs nezinu.

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:05, pirms 4 gadiem
Valverde out! lai arii speele bija interesanta un ljoti jautra, un Barca speeleeja diezgan labi. tiesa, speeleeja labi pret ATM, kas ir vaajaakajaa formaa, ko atceros Simeones laikaa. tik bezjeedziiga aizsardziiba, ka nedomaaju, ka sveetdien vinjiem ir lielas iespeejas.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:10, pirms 4 gadiem
To VAR sistēmu izp*st un izmest! ja par Meesi golu vel var strideties, tad nu Vidala aizmugurē nebija!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 23:14, pirms 4 gadiem
GRIFFONS rakstīja: To VAR sistēmu izp*st un izmest! ja par Meesi golu vel var strideties, tad nu Vidala aizmugurē nebija!
Parasti uzbrukuma speletajam ari plecu skaita ka roku + Messi,lai ari piespiesta roka,bet bija kustibam,tb maza bumbas korekcija!|
Aizmuguri neredzeju,nevaru spriest!
Pike ar bija spele ar roku,tiesnesis pazeloja!

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:18, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: Tas ir aarpraats,shitaa zaudeet pilniibaa uzvareetu speeli.Ja Valverde pat peec shitaa neatkaapsies,tad nu es vairs nezinu.
Pirmdien sanāksme

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:26, pirms 4 gadiem
..telefons visu laiku bļāva "vārti", bet vienmēr ar VAR palīdzību tie tika noņemti un beigās, skat, pat zaudēja uzvarētu spēli.

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:26, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pirmdien sanāksme
labaak buutu, ja tajaa sanaaksmee vinji jau jaunu treneri apstiprinaatu, bet uz to mazas ceriibas. domaaju, ka iedos krediitu liidz sezonas beigaam, un juus vareesiet shosezon papildinaat savu trofeju skapi...

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:43, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pirmdien sanāksme
Ko vinji veel tur sanaaks un apspriediis,Valverdem pasham jaatkaapjas.Vismaz reizi jaabuut viiram un jaaatbild par saviem darbiem un jaapasaka,ka vinjam nav pa speekam vadiit taadaq liimenja klubu.

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:49, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: Ko vinji veel tur sanaaks un apspriediis,Valverdem pasham jaatkaapjas.Vismaz reizi jaabuut viiram un jaaatbild par saviem darbiem un jaapasaka,ka vinjam nav pa speekam vadiit taadaq liimenja klubu.
Kāpēc,lai viņš atkāptos pats?Kad viņš pēdējo reizi ir kādu kritizējis,vai uzņēmies atbildību?Viņš tāds nav.Viņam viss ir oke.

     [+] [-]

, 2020-01-10 00:40, pirms 4 gadiem
Mazliet ne pa tēmu - šis superkauss ir kaut kāds jaundibinājums, kas aizvieto tradicionālo pirmssezonas superkausu, kur La Ligas čempions spēlē ar Copa del Rey uzvarētāju? Vai tas ir kaut kāds atsevišķs turnīrs sezonas vidū?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-10 00:54, pirms 4 gadiem
Jaunā shēma, superkausā piedalās 1-2 reg. Sezonas komandas un kausa finālistes, tā kā Barca bija 1. Reģ. Sezonā un 2. Kausā, tad kā 3. Vieta reģ. Sezonā līga - reāls.

Taka sanāk par superkausu cīnīsies blīves, kuras neko neuzvarēja. Toties arābiem El Classical neredzēt

Ceru, ka nākamgad šāda idiotisma nebūs.

     [+] [-]

, 2020-01-10 01:01, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Jaunā shēma, superkausā piedalās 1-2 reg. Sezonas komandas un kausa finālistes, tā kā Barca bija 1. Reģ. Sezonā un 2. Kausā, tad kā 3. Vieta reģ. Sezonā līga - reāls.

Taka sanāk par superkausu cīnīsies blīves, kuras neko neuzvarēja. Toties arābiem El Classical neredzēt

Ceru, ka nākamgad šāda idiotisma nebūs.
Jā, papētīju. No sākuma tika paziņots, ka superkausu paplašinās līdz 4 komandām, bet tad arābi, būtībā, nopirka tiesības rīkot šito pasākumu pie sevis par 120 milj. eiro. Un jā, spriežot pēc visa, līgums paredz šito turnīru aizvadīt 3 gadus Saūda Arābijā.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-10 09:19, pirms 4 gadiem
Ļoti labi Barsa ierija ar punduri priekšgalā! Prieks kur tu rodies!

     [+] [-]

, 2020-01-10 13:04, pirms 4 gadiem
Ja uzskatām, ka Mesi būtu pelnījis vietu FIFA 100 sarakstā, tad no tādiem izteicieniem, kā neērtā labā kāja, jāizvairās.