Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" cer spēlētāju algas samazināt par 33 līdz 56 miljoniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Madrides "Real" cer spēlētāju algas samazināt par 33 līdz 56 miljoniem
Karims Benzemā un Toni Kross. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola klubs Madrides "Real" ieplānojis spēlētāju algas samazināt par 12 līdz 20% jeb par 33 līdz 56 miljoniem eiro. Tomēr vispirms jāsagaida spēlētāju piekrišana.

Joprojām nav nekādas informācijas par to, kad varētu atsākties futbola sezona, un klubus skārusi finansiālā krīze. Lai mazinātu zaudējumus, tiek risinātas sarunas ar spēlētājiem par algu samazināšanu. Piemēram, Spānijas čempione "Barcelona" samazināja futbolistu atalgojumu par 70%, lai spētu samaksāt personālam, kas apkalpo komandu.

Madrides "Real" kluba spēlētāju atalgojums pagājušajā sezonā (2018./19.) 283 miljoni eiro, neskaitot bonusus, un plānots, ka to varētu samazināt par 12% vai 20%. Algu samazināšana ļautu ietaupīt no 33 līdz 56 miljoniem. "Real" kluba ienākumi par sezonu sasniedza 757 miljonus, un 20% kritums nozīmētu zaudētu 151 miljonu.

Tiek vēstīts, ka Madrides "Real" basketbola kluba spēlētāji jau piekrituši piedāvājumam samazināt algas, tāpat kā lielākā daļa futbola komandas. Tomēr bijuši arī izņēmumi – Vācijas mediji vēsta, ka Toni Kross nav piekritis. Ietaupītā nauda ļautu kluba personālam saņemt atalgojumu iepriekšējā līmenī, nelūdzot palīdzību no Spānijas valdības.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2020/04/08/foo...