Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Arī Spānija vēlas atsākt maijā, nespēlēšanas gadījumā rēķinās ar zaudētu miljardu

Agris Suveizda

Arī Spānija vēlas atsākt maijā, nespēlēšanas gadījumā rēķinās ar zaudētu miljardu
Lionels Mesi. Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola līgas prezidents Havjers Tevass vairāk nekā stundu ilgā videozvanā informēja starptautiskos medijus par jaunumiem saistībā ar Covid-19 pandēmijas radīto situāciju. Ja Vācija cer atsākt sezonu jau 2. vai 9. maijā, tad Spānija kļuvusi par otro lielo līgu, kas arī publiski nosaukusi maiju.

"Pašreizējie scenāriji ir 28. maijs, 6. jūnijs vai 28. jūnijs, taču mums vispirms ir jāredz, kas notiks aprīlī. Un runa nav tikai par Spāniju, bet arī par to, kā situācija attīstīsies visur," atklāja Tevass. "UEFA pašlaik izskata divus variantus Eirokausu sakarā. Pirmajā vietējās līgas tiktu aizvadītas paralēli Eirokausiem – vietējie čempionāti nedēļas nogalēs un Eirokausu nedēļas vidū."

"Savukārt otrs scenārijs ir divos blokos. Pirmkārt, visas vietējās sacensības tiktu izspēlētas līdz jūlijam, bet tad jūlijā vai augustā tiktu aizvadīti Eirokausi – atkarībā no tā, kad ligas varētu noslēgties," Tevass turpināja. Viņš ir pārliecināts, ka futbola sezonas tiks pabeigtas un ka tie, kuri šobrīd apgalvo pretējo, to dara citu motīvu dēļ.

Gadījumā, ja tomēr sezona netiktu atsākta, līgas vadītājs paredz aptuveni vienu miljardu eiro lielus zaudējumus – vairāk nekā miljardu iepriekš prognozēja arī Anglijas Premjerlīga. Šaja aprēķinā Tevass iekļāvis ne tikai līgas ienākumus, bet arī to naudu, kuru komandas nesaņemtu par dalību Eirokausos. Ja sezona tiks nospēlēta pie tukšām tribīnēm, zaudējumi būšot ap 300 miljoniem eiro, bet gadījumā, ja sezona tiktu pabeigta ar skatītājiem, zaudējumi būtu ap 150 miljoniem – proti, tā būtu summa, ar kuru klubiem situācijas dēļ jārēķinās jau šobrīd.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/sp...